Acneea

Acneea este o boala care se manifesta in general la pubertate fiind o afectiune polimorfa in care coexista leziuni retentionale si inflamatorii adeseori pe fond de piele seboreica.
Se estimeaza ca aproximativ 75% din adolescenti si tineri sufera de acnee. De asemenea aceasta poate afecta si adultii de 30-40 de ani si leziunile de acnee pot determina o stare de stres si instabilitate emotionala.
Hipersecretia sebacee are un rol determinant in formarea leziunilor de acnee.
Tratamentul acneei usoare este mai ales local, folosind peroxidul de benzoil, acidul azelaic, alfa-hidroxi acizii, izotretinoin.
In acneea severa se urmareste reducerea seboreei, introducerea isotretinoinei sau antibioticelor per os, tratamente microchirurgicale, tratamente dermato-cosmetice.

Tratamentul acneei prin tehnica ELOS
Inaintea descoperirii laserului IPL nu exista un tratament eficient al acneei. Dar acum, pe langa IPL se foloseste si Radio Frecventa(RF), ceea ce are un efect foarte bun in tratamentul acneei.
Tehnologia ELOS combina atat IPL cat si RF, avand un efect selectiv asupra glandelor sebacee si a bacteriiilor ce favorizeaza aparitia acneei . Astfel, RF reduce activitatea glandelor sebacee, in timp ce lumina IPL distruge acneea.
Tehnologia ELOS foloseste energii de joasa intensitate in maxima siguranta ce au rezultate foarte bune.
Tratamentul cu ELOS produce o usoara senzatie de usturime, iar pe zonele cele mai sensibile ale pielii, pacientii vor simti o mica intepatura.
Efectele secundare sunt foarte rare, tehnologia ELOS asigurand cel mai ridicat nivel de comfort din toate celelalte tehnologii cu laser.
Tratamentul nu necesita anestezie. Acesta dureaza aproximativ 30 de minute. Imediat dupa tratament pacientul isi poate relua activitatea zilnica.

Tratamentul cicatricilor
In cazul in care apar cicatrici, este absolut necesara tratarea lor fie prin ridicare, fie prin pulverizare laser, fie prin peelinguri pentru a minimaliza efectele psihologice negative ale acestora. Cicatricile atrofice sau hipertrofice de acnee se pot rezolva prin peelinguri care imbunatatesc aspectul estetic al pielii.

Autor: Dr. Cozma Floarea
Medic Primar Dermato-venerologie
Cabinet dermato-venerolgie “Crisderma”
www.crisderma.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Acneea”

  1. mariana says:

    buna seara!as dori sa va intreb ceva ..de aprox 2 ani imi apar cosuri pe umeri as vrea sa stiu ce pot face sa scap definitif de ele…de exemplu la soare daca stau sa ma bronzez se usuca dar apar dupa 2 zile ..ce pot sa fac ? Va multumesc anticipat!

    ReplyReply
  2. […] antihipertensive, unele antibiotice, medicamente hipocolesterolemiante, unele antidiabetice si isotretinoinul, un medicament frecvent utilizat ca antiacneic. In cazul in care folositi aceste substante trebuie […]

  3. […] de catre organism a leziunilor determinate de traumatisme sau de diferite afectiuni ( precum acneea ) sau pot fi postoperatorii. Exista mai multe tipuri de cicatrici : – hipertrofice sau […]

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Bilobil.Prospect.

În acest prospect găsiţi: 1.Ce este  BILOBIL  şi pentru ce se utilizează 2.Înainte să utilizaţi BILOBIL 3.Cum să utilizaţi BILOBIL...

Artromed.Prospect.

Artromed 200 mg comprimate filmate - Oxaceprol Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să...

Micogal.Prospect.

Itraconazol Ce găsiţi în acest prospect: 1. Ce este Micogal şi pentru ce se utilizează 2. Ce trebuie să ştiţi...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.