Epilare cu laser

Epilare cu laser IPL


Lumina intensa pulsata transporta o cantitate mare de energie prin piele pana la nivelul unei tinte, care in situatia epilarii este reprezentata de pigmentul firului de par. Prin descarcarea intensa de energie la nivelul firului de par acesta este distrus si este impiedicata cresterea lui.
Avantaje:
– Pot fi tratate zone mai extinse in aceeasi sedinta;
– Functioneaza la fel de bine pentru parul blond si pentru pielea pigmentata;
– Riscul aparitiei de cicatrici sau de modificari de pigmentare ale pielii este minim;
– Mai putina durere si discomfort comparative cu alte metode de epilare;
– Combina rapiditatea epilarii cu rezultatele asteptate prin electroliza;
– Este eficienta pentru toate tipurile de par si din toate zonele corpului.Epilarea IPL utilizeaza energia luminii intens pulsate, fiind practic nedureroasa si este eficienta pentru toate tipurile de par, chiar alb.
Prin acest procedeu poate fi indepartat parul din zone sensibile cum ar fii: “mustata”, regiunea inghinala, sau regiunea periareolara mamara, pastrand aspectul normal nemodificat al pielii. Durata procedurii poate fi de la cateva minute la o ora in functie de suprafata zonelor care vor fi tratate.
Pentru un rezultat optim si de lunga durata, numarul de sesiuni depinde de zona tratata, densitatea parului si ciclul de crestere al parului din zona tratata. Parul creste in cicluri (anagen, catagen, telogen), cresterea fiind influentata de numerosi factori : varsta, greutatea, status hormonal, dieta, medicamente, metabolism, toti acesti factori fiind deosebit de importanti pentru localizarea, grosimea si rezistenta firelor de par.
IPL impiedica sau incetineste cresterea parului aflat in ciclul anagen.
Indepartarea firelor de par prin procedeul IPL nu determina ca acestea sa creasca inapoi mai repede, mai groase, sau mai inchise la culoare. Dimpotriva pe parcursul tratamentului, firul de par devine mai fin si creste mai incet.

Posibile complicatii : prurit (in timpul tratamentului), durere usoara, discomfort, senzatie de arsura, edem, roseate sau chiar arsuri ale pielii, care apar ca zone rosii, inflamate. Acestea cedeaza cu un tratament local.

Contraindicatii :
-sarcina, nu se cunosc efectele IPL asupra sarcinii
– consumul unor medicamente fotosensibilizante (antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii)
– utilizarea de Roacutane (izotretinoin) sau Alfa Hidroxi Acizi in ultimele sase saptamani
– antecedente de cicatrizare defectuoasa – cicatrici keloide
– infectii ale pielii
– semne sau leziuni ale pielii care urmeaza a fi tratata ( nevii trebuie protejati)
– boli autoimune fotosensibile: ex. lupus eritematos
– tatuaje

In ultima perioada au aparut aparate care folosesc tehnica ELOS-Electro-Optical Synergy (sinergie electro-optica), adica energia combinata intre un impuls luminos pulsat (IPL) si radiofrecventa (RF).
Combinatia dintre RF si IPL, genereaza un val electromagnetic cat si o energie calda IPL, care patrunde la nivelul hipodermului actionand direct pe foliculul de par, determinand ca melanina sa absoarba mai multa energie si avand un efect mai bun pe parul subtire, deschis la culoare, blond si alb.

Autor: Dr. Cozma Floarea
Medic Primar Dermato-venerologie
Cabinet dermato-venerolgie “Crisderma”
www.crisderma.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Cancerul Mamar

CANCERUL MAMAR- epidemiologie si diagnostic     Neoplasmul mamar reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, având o incidenţă în Uniunea...

STADIALIZARE TNM A CANCERULUI MAMAR

Stadializarea TNM include evaluarea tumorii primare, a limfoganglionilor axilari şi a prezenţei metastazelor. Pentru tumora primară, diametrul maxim al tumorii,...

Alindor.Prospect.

În acest prospect găsiţi: 1.Ce este Alindor şi pentru ce se utilizează 2.Înainte să utilizaţi Alindor 3.Cum să utilizaţi Alindor...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.