Venectaziile

Venectaziile reprezinta dilatatii ale vaselor mici din piele, venule si capilare si se datoreaza unei fragilitati a peretelui vascular. Apar frecvent pe picioare, dar pot avea si alte localizari pe corp sau chiar pe fata. Au aspectul unor firisoare rosii sau albastre asezate intr-o retea sau intr-un manunchi. Ele nu produc durere sau alte simptome.
Venectaziile de obicei nu pun probleme din punct de vedere medical si rareori au nevoie de tratament. Rezolvarea lor se impune mai mult din ratiuni estetice.
Venectaziile pot sa apara in context familial. In dezvoltarea lor ii revine un rol si factorului endocrin, mai exact dezechilibrului hormonal care se produce in anumite perioade din viata: astfel, venectaziile pot deveni vizibile pe timpul pubertatii, al sarcinii, al folosirii anticonceptionalelor sau terapiei de substitutie hormonala. De asemenea, pot sa apara dupa traumatisme sau din cauza imbracamintii foarte stramte. O data aparute, ele pot fi tratate fie prin scleroterapie, fie prin laserterapie.

Scleroterapia
O solutie sclerozanta este injectata, cu ajutorul unor ace foarte subtiri, direct in vasul de sange. Venectazia dispare in cateva saptamani. In functie de dimensiunea vasului, pot fi necesare mai multe sedinte de scleroterapie. Dupa mai multe tratamente se asteapta o imbunatatire in proportie de 80-90% a aspectului.
Substantele folosite sunt de mai multe tipuri: detergenti sclerozanti, agenti osmotici, substante chimice iritante. Dintre acestea cel mai des este folosit Aetoxisclerol (detergent sclerozant).
Injectarea se face cu un ac fin progresind de la vasele mari spre vasele mici. Dupa injectare zona respectiva este pansata compresiv.
Interventia nu necesita anestezie, este insotita de o durere minima
In general operatia dureaza maxim 1 ora in functie de numarul zonelor , de tipul substantei.
Operatiile de tratare a venectaziilor nu necesita spitalizare postoperatorie, pacienta putind pleca acasa dupa operatie.

Laserterapia
Lumina laserului este absorbita de hemoglobina din vasul de sange, acest fenomen ducand la distrugerea venectaziei.

Autor: Dr. Cozma Floarea
Medic Primar Dermato-Venerologie
Cabinet dermato-venerolgie “Crisderma”
www.crisderma.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Biasidral.Prospect.

În acest prospect găsiţi: 1. Ce este Biasidral şi pentru ce se utilizează 2. Înainte să utilizaţi Biasidral 3. Cum...

MEDICINA CALAMITĂŢILOR

DEFINIŢII: - Medicina de dezastre: ansamblu de acţiuni (experienţe) şi măsuri sanitare particulare destinate prelucrării colective de pacienţi folosind mijloace...

Canzeno.Prospect.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.