Senzatia de globus

Senzatia de globus sau globus histericus este senzatia subiectiva de nod sau formatiune in gat nelegata de deglutitie sau de prezenta unei mase anormale.
Nici o etiologie specifica sau mecanism fiziologic nu au fost detectate.
Unele studii sugereaza ca aceste simptome apar in timpul cresterii presiunii cricofaringiene sau existeneti unei motilitati hipofaringiene anormale.
Senzatia poate fi rezultatul sindromului de reflux gastroesofagian sau al miscarilor de deglutitie repetate si uscaciunii gatului, associate cu anxietate si ale srari emotionale.
Bolile care pot fi confundate cu senzatia de globus histericus includ : membranele cricofaringiene, spasmul esofagian difuz simptomatic, miastenia gravis, miotonia distrofica, polimiozita sau tumori la nivelul gatului care provoaca o compresie esofagiana.
Simptomele globusului nu se agraveaza in timpul deglutitiei. Mancarea nu se opreste in gat, iar consumul de alimente solide si lichide permite adesea ameliorarea. Nu exista dureri sau pierdere ponderala.
Daca diagnosticul este neclar se pot efectua esofagografia standard sau video, radiografia toracica sau manometria esofagiana.
 
Tratamentul consta in linistirea bolnavului si oa atitudine plina de compasiune si atentie..
Niciun medicament nu are un beneficiu dovedit.
Depresia subiacenta, anxietatea sau alte tulburari de comportament trebuie tratate symptomatic si prin terapie psihiatrica, daca este ne voie.
Uneori, informarea  pacientului cu privire la relatia existenta dintre simptome si factorii psihologici poate fi benefice.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Clorocalcin.Prospect.

Compoziţie: 100 g picături orale soluţie conţin clorură de calciu dihidrat 12,2 g şi excipienţi:glicerină,apă purificată. Grupa farmacoterapeutică: Preparate din...

Haloperidol.Prospect.

Haloperidol.Prospect. Compoziţie Un mililitru sau 20 de picături orale, soluţie conţin haloperidol 2 mg şi excipienţi: p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat...

Ulcerul genital

Ulcerul genital poate fi determinat de: - Virusul herpes simplex - Sifilis - Sancroid- determinat de Haemophilus ducreyi - Limfogranulomatoza...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.