Miomectomia.Tipuri de fibroame

-este o procedura, prin care fibroamele uterine sint eliminate chirurgical din uter.
Fibroamele uterine afecteaza 30% din femei la scara mondiala.
Exista tipuri de fibroame care nu au nevoie de tratament si altele care provoaca tulburari de sangerare uterina, de presiune, durere, sau alte simptome.
In mod frecvent, pentru a trata fibroamele, se utilizeaza histerectomia ( indepartarea totala chirurgical a uterului), dar sint multe femei care cauta alternativa la histerectomie, care doresc sa aiba copii sau pur si simpli nu vor sa isi piarda uterul.
Ca orice procedura chirurgicala, exista atit avantaje, cat si dezavantaje in miomectomie.

Tipuri de fibroame:

Clasificarea fibroamelor este data de catre locatia lor, in functie de asta apara simptome si efecte, care determina modul in care pot fi tratate.

Fibroamele intramurale, care se dezvolta in interiorul peretelui uterului, va determina de obicei, perioade lungi de sangerare, crampe, urinare frecventa.Acestea pot avea dimensiuni foarte mici, dar pot creste de marimea unui mar.

Fibroamele subseroase, se gasesc pe peretele exterior al uterului.Acestea se manifesta prin dureri cauzate de dimensiunile lor , care apasa asupra altor organe.

Fibroamele pedunculate, se dezvolta pe un penducul, in cavitatea uterului cat si in exteriorul peretului uterului. Acestea nu au nevoie de tratament de obicei, cu excepţia cazului în care vor creşte in dimensiune si provoaca dureri. Cea mai uşoară cale de a elimina acest tip de fibrom este laparoscopia .

Fibroame submucoase, se dezvolta pe peretele exterior al uterului.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Miomectomia.Tipuri de fibroame”

 1. loredana says:

  in urma unei consultatii mi s-a dat diagnosticul de uter fibromatos si mi s-a recomandat sa fac o ecografie abdominala.la care s-au constatat urmatoarelE:
  Uter: dim.5.31/2.88cm
  micrometru-ecostructura discret neomogena cu mici noduli fipoecogeni situati interstitial
  -endometru-aspect eco N
  OD: dim N
  -ecostructura foliculara
  OS:-25m ecostructura normala

  Va rog sa imi spuneti mai pe intelesul meu cde inseamna acest rezultat si ce tratament imi recomandati.

  Va multumesc anticipat Oprea Loredana

  ReplyReply
 2. […] de boala inflamatorie pelvina, boala inflamatorie pelvina postavort, infectii postoperatorii dupa histerectomie si pentru citologie cervicala […]

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Adenomul de prostata

Ce ar trebui sa stiti despre adenomul de prostata daca aveti peste 50 de ani? Daca ati implinit 50 de...

Colesterolemia

Colesterolul este o substanţă grăsoasă care se găseşte în circuitul sanguin şi în toate celulele corpului uman. Cantităţi adecvate de...

Frigiditatea

Este o disfuncţie caracterizată prin absenţa dorinţei sexuale (libidou scăzut). Ea variază considerabil de la o persoană la alta, fiind...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.