Aldara.Prospect.

Compozitie
Aldara este o crema care contine substanta activa numita imiquimod. Este disponibil in pliculete a 250 mg, fiecare continand 12,5 mg imiquimod (5%).

Actiune terapeutica
Aldara este utilizat pentru tratarea urmatoarelor boli de piele la adulti: – condiloame de pe organele genitale si din jurul anusului; – carcinoame bazocelulare mici (tipuri de cancer al pielii cu crestere lenta); – cheratoze actinice ale fetei si scalpului (formatiuni precanceroase, anormale ale pielii care se dezvolta dupa expunerea excesiva la lumina solara), la pacientii cu sistem imunitarsanatos. Acest medicament se utilizeaza in cazul in care nu se pot administra alte tratamente, precum crioterapia (inghetarea). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Indicatii
Substanta activa din crema Aldara, imiquimod, este un modulator al raspunsului imun. Aceasta inseamna ca imiquimod se foloseste de sistemul imunitar, apararea naturala a organismului, pentru a-si declansa efectul. La aplicarea sa pe piele, imiquimod actioneaza la nivel local asupra sistemului imunitar pentru a declansa eliberarea citokinelor, inclusiv a interferonului. Aceste substante ajuta la distrugerea virusilor care cauzeaza aparitia condiloamelor sau a celulelor anormale din piele care determina aparitia cancerului de piele sau cheratozelor.

Doze si mod de administrare
Numarul de aplicari cu crema Aldara si durata tratamentului depind de boala care este tratata: – in cazul condiloamelor genitale, Aldara se aplica de trei ori pe saptamana timp de maxim 16 saptamani; – in cazul carcinoamelor bazocelulare mic, crema se aplica de cinci ori pe saptamana timp de sase saptamani; – in cazul cheratozei actinice, Aldara se aplica de trei ori pe saptamana, in cursul unei sau a doua perioade de tratament cu o durata de patru saptamani, cu pauza de patru saptamani intre perioadele de tratament. Crema se aplica in strat subtire pe suprafetele afectate ale pielii inainte de culcare, astfel incat aceasta sa ramana pe piele o perioada corespunzatoare de timp (aproximativ 8 ore) inainte de a fi spalata.

Contraindicatii
Aldara nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergice) la imiquimod sau la oricare alt ingredient care intra in compozitia medicamentului.

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Aldara (observat la mai mult de 1 pacient din 10) este o reactie la locul de aplicare a cremei (durere sau mancarime).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Agocalmin.Prospect.

ALGOCALMIN.Prospect. Metamizol sodic Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament...

Ciprinol.Prospect.

În acest prospect găsiţi: 1.Ce este Ciprinol şi pentru ce se utilizează 2.Înainte să utilizaţi Ciprinol 3.Cum să utilizaţi Ciprinol...

Verapamil.Prospect.

VERAPAMIL 40 mg Drajeuri, 40 mg VERAPAMIL 80 mg Drajeuri, 80 mg Vă rugăm citiţi cu atenţie acest prospect înainte...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.