Doxicilina.Prospect.

DOXICICLINA
Capsule, 100 mg


Compoziţie

O capsulă conţine doxi ci clină 100 mg (sub formă de clorhidrat de doxi ci clină) şi excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, stearat de magneziu.
Grupa farmacoterapeutică: tetracicline.
Indicaţii terapeutice
Doxiciclina este indicată în infecţii produse de microorganisme sensibile: –  Brucella,  Pasteurella,   infecţii   pulmonare,   genito-urinare   şi   oftalmice  produse   de Chlamydia sp. şi Mycoplasma sp., Rickettsii, Coxiella burneti, infecţii gonococice, infecţii ORL şi bronhopulmonare produse de Haemophilus influenzae,  Treponema pallidum (la pacienţii alergici la peniciline), holeră, acnee.
Contraindicaţii
Hipersensibilitate la doxiciclină sau alte tetracicline. Copii mai mici de 8 ani Sarcină, începând cu luna a 2-a.
Precauţii
La unii pacienţi aflaţi sub tratament cu tetracicline au fost observate reacţii de fotosensibilizare, manifestată prin arsuri solare. Pacienţii care se expun direct la lumina solară sau la radiaţii ultraviolete trebuie avertizaţi că asemenea reacţii pot surveni pentru toate tetraciclinele; tratamentul trebuie întrerupt încă de la prima manifestare de eritem cutanat.
Interacţiuni
Deoarece s-a demonstrat că tetraciclinele scad activitatea protrombinei, la pacienţii aflaţi sub tratament cu anticoagulante este necesară ajustarea dozei acestora.
Deoarece antibioticele bacteriostatice pot influenţa acţiunea bactericidă a penicilinei, se recomandă evitarea administrării doxiciclinei în asociere cu penicilina.
Absorbţia tetraciclinelor este micşorată de: antiacidele cu aluminiu, calciu sau magneziu, preparatele de fier şi sărurile de bismut.
Alcoolul, barbituricele, carbamazepina şi fenitoina scad timpul de înjumătaţire al doxiciclinei.
Atenţionări speciale
În tratamentul de lungă durată, se impune evaluarea periodică a funcţiei diferitelor organe, inclusiv efectuarea investigaţiilor hematologice, renale şi hepatice.
Infecţiile cu streptococi beta-hemolitici grup A, trebuie tratate cel putin 10 zile.
Copii
Folosirea tetraciclinelor în timpul dezvoltării dentiţiei (ultima jumatate a sarcinii, sugari şi copii pâna la vârsta de 8 ani) poate produce colorarea permanentă a dinţilor (în galben, gri, maro). A fost raportată hipoplazia smalţului dentar. De aceea, doxiciclina nu este recomandată la aceste grupe de pacienţi.
Sarcina şi alăptarea
Doxiciclina traversează bariera placentară. Administrarea antibioticului în perioada sarcinii este contraindicată.

Deoarece doxiciclina se excretă în laptele matern se vor lua în considerare fie întreruperea tratamentului, fie întreruperea alăptării.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Doxiciclina nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare
Doza uzuală de doxiciclină la adulţi este de 200 mg (2 capsule) în prima zi de tratament (administrată ca doză unică sau câte 100 mg la 12 ore), urmată de doze de întreţinere de 100 mg (o capsulă) o dată pe zi. În cazul infecţiilor mai severe (în special în infecţiile cronice ale tractului urinar), se administrează 200 mg pe zi pe tot parcursul perioadei de tratament.
Pentru copii cu vârsta peste 8 ani: cu greutatea mai mica de 50 kg, doza uzuală este de 4 mg/kg (administrată în doză unică zilnică sau fracţionat în două prize în prima zi de tratament), iar în zilele urmatoare 2 mg/kg o dată pe zi. Pentru infecţiile mai severe se poate administra o doză de pâna la 4 mg/kg. Pentru copii cu greutate peste 50 kg poate fi administrată doza uzuală a adultului.
Acnee: 50-100 mg zilnic, timp de până la 12 săptămâni.
Infecţii gonococice necomplicate: 100 mg oral de două ori pe zi, timp de 7 zile sau o doză de 300 mg urmată după o oră de o a doua doză de 300 mg.
Infecţii uretrale endo-cervicale sau rectale necomplicate la adulţi, produse de Chlamydia trachomatis: 100 mg, oral, de două ori pe zi, timp de 7 zile.
Sifilis primar şi secundar: 300 mg/zi, în doze fracţionate, timp de cel puţin 10 zile.
Reacţii adverse
Gastro-intestinale: anorexie, greaţă, vărsături, diaree, glosită, disfagie, enterocolită şi leziuni inflamatorii în regiunea ano-genitală (candidoză). Au fost raportate rareori cazuri de disfuncţie hepatică.
Reacţii de hipersensibilitate: urticarie, edem angioneurotic, anafilaxie, purpură anafilactoidă, boala serului, pericardită şi exacerbarea lupusului eritematos sistemic.
Cutanate: erupţii cutanate maculo-papular şi eritematoase; rar dermatită exfoliativă; reacţii de fotosensibilizare.
Pentru dozele terapeutice maxime au fost raportate bombarea fontanelei la sugari şi hipertensiune intracraniană benignă la adulţi, reversibile la întreruperea tratamentului.
După administrarea tetraciclinelor au fost semnalate cazuri de creştere a ureeii plasmatice, aparent legată de doză
Hematologice: în timpul tratamentului cu tetracicline au fost raportate anemie hemolitică, trombocitopenie, neutropenie şi eozinofilie.
Supradozaj
În caz de supradozare se indică: întreruperea medicaţiei, tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale. Dializa nu este utilă.
Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lasa la îndemâna copiilor.
Ambalaj
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule. Cutie cu 100 blistere din Al/PVC a câte 10 capsule.
Producător
S.C. Arena Group S.A., România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă
S.C. Arena Group S.A.
Str. Ştefan Mihăileanu nr. 31, sector 2,
Bucureşti, România
Data ultimei verificări a prospectului
Ianuarie 2005

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Doxicilina.Prospect.”

  1. […] ( o fiola de lidocaina se dizolva cu antibioticul si se injecteaza in regiunea fesiera) – doxiciclina timp de 14 ziole – ofloxacin 14 zile – clindamicin sau metronidazol 14 […]

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Calciu.Calciu D3 Forte.Prospect.

Calciu/colecalciferol (vitamina D3) Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Acest medicament...

Depresia.Cele mai bune 10 sugestii pentru a invinge depresia.

1. Controleaza modul in care gandesti. Alt lucru pe care ar trebui sa il faci este indepartarea cuvantului depresiv din...

Cauze de moarte subita cardiaca la atletii tineri

Cauzele sunt enumerate in ordinea frecventei:   Cardiomiopatie hipertrofica obstructiva Comotie cardiaca Anomalii ale arterelor coronare Cresterea masei cardiace Miocardita...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.