Ambliopia Toxica / Nutritionala

Reprezinta reducerea acuitatii vizuale ce se datoreaza unei reactii toxice la nivelul portiunii periferice a nervului optic.
Diagnosticull se stabileste prin anamneza si examinarea campului vizual.
Ambliopia toxica este de obicei bilaterala si apare mult mai frecvent la pacientii care consuma alcool si fumeaza excesiv. In cazul alcoolismului cauza determinanta poate fi malnutritia.
Plumbul, metanolul, cloramfenicolul, digoxina, etambutanolul si alte substante chimice pot distruge nervul optic.
Amblipia toxica poate sa se asocieze cu alte deficite nutrizionale cu meste sindromul Strachan caracterizat prin polineuropatie si dermatita orogenitala.
Simptome, semne si diagnostic
 
Vederea incetosata si neclara se instaleaza tipic dupa zile sau saptamani. Un scotom initial mic, central sau pericentral, creste incet, implicand de obicei atat fixarea cat si pata oarba(scotom centrocecal) si interferand progresiv cu vedera.
Orbirea totala poate sa apara in ingestia de metanol, dar de obicei alte cauze nutrizionale nu produc pierderea severa a vederii. De obicei nu apar anomalii ale retinei, dar poate aparea mai tarziu o paloare a portiunii temporale a discului optic.
Tratament
 
Vederea se poate imbunatati daca se indeparteaza imediat cauza. Odata ce nervul optic devine atrofic de obicei vederea nu se mai recupereaza. Terapia de chelare este indicata in intoxicatia cu plumb. Tratamentul cu vitamine B pe cale orala sau parenterala inainte ca pierderea vederii sa devina severa poate anula afectarea vederii in cazul in care cauza presupusa este malnutritia.
Rolul antioxidantilor nu a fost pe deplin inteles. Agentii folositi au o justificare teoretica dar nu exista eficacitate dovedita si populatia la risc care ar trebui sa primeasca aceste suplimente nu a fost definite inca.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Additiva Vitamin C.Prospect.

Additiva Vitamin C, comprimate efervescente, 1000 mg - Acid ascorbic Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el...

Neurofibromatoza

Neurofibromatoza este o tulburare genetica, mostenita, in care din tesutul nervos se dezvoltă tumori (neurofibroame), care pot fi benigne și...

Mastopexia (ridicarea sanilor)

Mastopexia (ridicarea sanilor) este interventia chirurgicala care urmareste ridicarea sanilor cazuti , rezolvarea asimetriilor si obtinerea unor sani frumosi, cat...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.