Ambliopia Toxica / Nutritionala

Reprezinta reducerea acuitatii vizuale ce se datoreaza unei reactii toxice la nivelul portiunii periferice a nervului optic.
Diagnosticull se stabileste prin anamneza si examinarea campului vizual.
Ambliopia toxica este de obicei bilaterala si apare mult mai frecvent la pacientii care consuma alcool si fumeaza excesiv. In cazul alcoolismului cauza determinanta poate fi malnutritia.
Plumbul, metanolul, cloramfenicolul, digoxina, etambutanolul si alte substante chimice pot distruge nervul optic.
Amblipia toxica poate sa se asocieze cu alte deficite nutrizionale cu meste sindromul Strachan caracterizat prin polineuropatie si dermatita orogenitala.
Simptome, semne si diagnostic
 
Vederea incetosata si neclara se instaleaza tipic dupa zile sau saptamani. Un scotom initial mic, central sau pericentral, creste incet, implicand de obicei atat fixarea cat si pata oarba(scotom centrocecal) si interferand progresiv cu vedera.
Orbirea totala poate sa apara in ingestia de metanol, dar de obicei alte cauze nutrizionale nu produc pierderea severa a vederii. De obicei nu apar anomalii ale retinei, dar poate aparea mai tarziu o paloare a portiunii temporale a discului optic.
Tratament
 
Vederea se poate imbunatati daca se indeparteaza imediat cauza. Odata ce nervul optic devine atrofic de obicei vederea nu se mai recupereaza. Terapia de chelare este indicata in intoxicatia cu plumb. Tratamentul cu vitamine B pe cale orala sau parenterala inainte ca pierderea vederii sa devina severa poate anula afectarea vederii in cazul in care cauza presupusa este malnutritia.
Rolul antioxidantilor nu a fost pe deplin inteles. Agentii folositi au o justificare teoretica dar nu exista eficacitate dovedita si populatia la risc care ar trebui sa primeasca aceste suplimente nu a fost definite inca.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Stenoza mitrala.Cauze si tratament.

Definitie: este o modificare patologica a orificiului mitral, produsa de sudarea valvelor cu stramtarea orificiului, impiedicand scurgerea sangelui din atriu...

Cancerul de piele

Modificarea stratului de ozon (se cunoaste ca radiatiile solare nu mai sunt aceleasi ca acum cinci sau zece ani), turismul...

Hipotiroidismul.AFECTIUNILE TIROIDEI.

Esti palida, ai cearcane, te simti fara chef si energie chiar si dupa o noapte de somn bun? Poate ca...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.