Anorgasmia

Este o disfuncţie caracterizată printr-o deficienţă de orgasm (absenţa acestuia sau prezenţa foarte rară a acestuia). Or­gasmul este produs prin stimularea zone­lor erogene (vaginul şi clitorisul). Astfel, anorgasmia poate fi de două feluri: totală (femeia nu poate ajunge la orgasm, indi­ferent de zona care este stimulată) şi par­ţială (femeia simte plăcere în urma stimu­lării uneia din zone).

Anorgasmia poate fi provocată de o boală organică, de o tulburare psiholo­gică sau de o problemă comportamentală sau relaţională.

Anorgasmia poate avea o cauză orga­nică, care poate fi o boală precum diabe­tul zaharat, sau o boală neurologică (cum este de exemplu, scleroza în plăci), admi­nistrarea unor medicamente contra obezi­tăţii şi hipertensiunii sau consumul exce­siv de substanţe toxice, alcool şi tutun.
Unele afecţiuni caracteristice femeii pot provoca anorgasmia, afecţiuni pre­cum activitatea prea importantă sau insu­ficienţă a glandelor care sintetizează hor­monii sexuali (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale şi ovarele), leziuni sau boli ale organelor genitale (inflamarea vulvei sau secţionarea mucoasei vaginale şi a muşchilor superficiali ai perineului pen­tru facilitarea naşterii) sau un travaliu prelungit.

Cauzele funcţionale sunt foarte va­riate, depinzând de circumstanţe, parte­ner, etc.
O altă cauză este cea psihologică, anorgasmia fiind provocată de o depresie, medicamentele psiho­trope (de exemplu somniferele) având uneori efecte adverse care agravează tulburările se­xuale.

Tratament (remedii): În pri­mul rând tratamentul acestei disfuncţii constă în tratarea eventualelor cauze organice, a bolilor, care provoacă anorgas­mia, şi în al doilea rând tratarea propriu-zisă a tulburării se­xuale, care poate fi un tratament psihologic, ce constă în amelio­rarea vieţii de cuplu a pacientei.

sursa: “Fara Tabu”

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Amfotericina b.Prospect.

Indicatii: Medicamentul este toxic; este utlizat in principal la pacientii cu infectii fungice progresive si posibil fatale. Parenteral : infectii...

Edemul Pulmonar

Edemul Pulmonar este consecinta insuficientei ventriculare stangi acute severe care determina cresterea presiunii venoase pulmonare si exudat alveolar. Manifestarile clinice...

Anemia.ANEMII PRIN TULBURARI IN SINTEZA HEMOGLOBINEI

Hemoglobina, proteina complexa, este alcatuita din globina (96%) si hem (4%). Pentru sinteza Hb sunt indispensabili fierul, acizii aminati si...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.