Anorgasmia

Este o disfuncţie caracterizată printr-o deficienţă de orgasm (absenţa acestuia sau prezenţa foarte rară a acestuia). Or­gasmul este produs prin stimularea zone­lor erogene (vaginul şi clitorisul). Astfel, anorgasmia poate fi de două feluri: totală (femeia nu poate ajunge la orgasm, indi­ferent de zona care este stimulată) şi par­ţială (femeia simte plăcere în urma stimu­lării uneia din zone).

Anorgasmia poate fi provocată de o boală organică, de o tulburare psiholo­gică sau de o problemă comportamentală sau relaţională.

Anorgasmia poate avea o cauză orga­nică, care poate fi o boală precum diabe­tul zaharat, sau o boală neurologică (cum este de exemplu, scleroza în plăci), admi­nistrarea unor medicamente contra obezi­tăţii şi hipertensiunii sau consumul exce­siv de substanţe toxice, alcool şi tutun.
Unele afecţiuni caracteristice femeii pot provoca anorgasmia, afecţiuni pre­cum activitatea prea importantă sau insu­ficienţă a glandelor care sintetizează hor­monii sexuali (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale şi ovarele), leziuni sau boli ale organelor genitale (inflamarea vulvei sau secţionarea mucoasei vaginale şi a muşchilor superficiali ai perineului pen­tru facilitarea naşterii) sau un travaliu prelungit.

Cauzele funcţionale sunt foarte va­riate, depinzând de circumstanţe, parte­ner, etc.
O altă cauză este cea psihologică, anorgasmia fiind provocată de o depresie, medicamentele psiho­trope (de exemplu somniferele) având uneori efecte adverse care agravează tulburările se­xuale.

Tratament (remedii): În pri­mul rând tratamentul acestei disfuncţii constă în tratarea eventualelor cauze organice, a bolilor, care provoacă anorgas­mia, şi în al doilea rând tratarea propriu-zisă a tulburării se­xuale, care poate fi un tratament psihologic, ce constă în amelio­rarea vieţii de cuplu a pacientei.

sursa: “Fara Tabu”

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Glanda paratiroida intratimica

Nimfomania

Nimfomania este o disfuncţie sexuală feminină care, deşi este descrisă ca semnifi­când un apetit sexual foarte intens, ea se ca­racterizează...

Atacand.Prospect.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament. - Păstraţi acest prospect....

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.