Ce spun specialiştii despre depresie

Depresia este caracterizată ca fiind o tulburare de dispoziție, dar aceasta afectează întreaga persoană, alterând funcțiile corpului, comportamentele, gândurile și emoțiile.

Tulburările depresive sunt relativ des întâlnite, simptomele ușoare de depresie sunt o reacție normală la stres, în special la pierderi importante, dar ea devine o tulburare atunci când simptomele devin atât de grave încât afectează funcționarea normală și atunci când continuă săptămâni la rând.

Simptomele emoționale de depresie sunt o formă de disperare și durere foarte puternică. Persoanele care suferă de acestea declară, de asemenea, că și-au pierdut capacitatea de a trăi bucuria, chiar și ca reacție la cele mai fericite ocazii, un simptom numit anhedonie. Ele mai spun că nu mai găsesc plăcute interacțiunile cu familia sau prietenii lor, munca sau pasiunile lor.

Simptomele cognitive constau, în primul rând, în gânduri negative, cu teme ca lipsa de valoare, vinovăția, lipsa de speranță și chiar sinuciderea. Motivația este foarte redusă: persoana deprimată tinde să fie pasivă și are dificultăți în a iniția activități.

Simptomele fizice ale depresiei includ schimbări la nivelul apetitului, tulburări de somn, oboseală și pierderea energiei. Deoarece gândurile unei persoane deprimate sunt orientate spre interior și nu spre evenimentele exterioare, persoana respectivă poate să exagereze durerile minore și să-și facă griji din cauza sănătății.

Autor : Psiholog Jeni Chiriac

Cabinet Individual de Psihologie “Jeni Chiriac” Bucuresti

www.jenichiriac.ro

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Dualitatea YING – YANG in medicina chineza

Toate fenomenele care au loc in Univers reflecta permanent  dualitatea Yin-Yang. Prezenta efemera in universal energetic si omul se supune...

Furosemid.Prospect.

Actiune terapeutica: Diuretic de ansă Substanta activa: Furosemidum MOD DE ACTIUNE Inhibă reabsorbţia sodiului şi a clorului la nivelul tubilor...

Marirea sanilor cu implante anatomice

Sanii reprezinta un simbol universal al feminitatii si senzualitatii. Trecerea nemiloasa a timpului, factorii genetici, sarcina, variatiile in greutate, expunerea...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.