Depresia sezoniera

Depresia sezoniera este depresia dependenta de anotimp, care apare cu precadere toamna si iarna.

Ce este depresia sezoniera?

Depresia sezoniera este o “particularizare” a episoadelor depresive majore care pot aparea in alte tulburari.Din acest motiv se mai numeste depresia de toamna sau iarna.
Perioada anului in care apare cel mai frecvent depresia sezoniera sunt lunile ianuarie- februarie, in special la persoanele tinere si femei.

Cauze pentru depresia sezoniera

Depresia sezoniera apare datorita modificarii proceselor fiziologice si psihologice ca urmare a schimbarii ritmului de viata pentru a ne adapta la schimbarile din mediul extern.

Se pare ca depresia sezoniera este asociata cu modificarile in lumina solara, respectiv scurtarii zilei si astfel a scaderii cantitatii de lumina la care este expus organismul..

Preventia in depresia sezoniera

Pentru a preveni aparitia depresiei sezoniere se recomanda suplimentele de vitamine, minerale si oligoelemente, somn adecvat si activittai fizice in aer liber. Cu toate acestea, persoanele mai sensibile nu sunt complet protejate de acest tip de depresie.

Simptome in depresia sezoniera

Depresia sezoniera se manifesta prin tristete, in special la orele diminetii, oboseala cronica, scaderea energiei, tulburari de somn, dificultati de concentrare, modificari ale greutatii corporale, etc. Uneori pot apare semne de depresie majora.

Psihoterapia in depresia sezoniera

Depresia sezoniera poate fi tratata prin psihoterapie individuala sau de grup, metode curent folosite fiind psihoterapia cognitiv- comportamentala, hipno- psihoterapia, si alte forme de psihoterapie.
Scopul psihoterapiei in depresia sezoniera este intreruperea cercului vicios care contribuie la mentinerea depresiei si realizarea unei schimbari cognitive, comportamentale si emotionale.

sursa: www.psihoterapia.eu

You can leave a response, or trackback from your own site.

Scrie un comentariu

Powered by WordPress | PalmPreBlog.com has New Palm Pre Deals | Thanks to iFreeCellPhones.com Verizon Cell Phones, Free MMO and Fat burning furnace review
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Read more:
Ciprofloxacin.Prospect.

CIPROFLOXACIN.Prospect. comprimate filmate Compoziţie Un comprimat filmat conţine ciprofloxacină 250 mg sub formă de clorhidrat de ciprofloxacină monohidrat şi excipienţi:...

Herpesul genital

Herpesul genital - este produs de virusul herpetic tip 2 – VHS 2 si se transmite prin contact sexual sau...

Clindamycin.Prospect.

Clorhidrat de clindamicină În acest prospect găsiţi: 1.Ce este Clindamycin-MIP şi pentru ce se utilizează 2.Înainte să utilizaţi Clindamycin-MIP 3.Cum...

Close
Copyright © 2017 | Medpont - Toate drepturile rezervate | Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.