Contraceptivele orale hormonale

Contraceptivele orale hormonale reprezintă o metodă reversibilă con­traceptivă prescrisă de medic. Ingridientele ac­tive sunt hormonii sinte­tici ca si cei naturali, pro­duşi de organism pentru a reglementa ciclul menstrual.

Pastilele contraceptive reţin ovarele de la formarea ovulelor (preîntâmpină ovulaţia), îngroşează mucusul cervical, nu permit ca ovu­lele fertile să se implanteze în uter. Este una din cele mai efective metode contraceptive reversibile moderne.

Avantajele pastilelor contraceptive sunt foarte evidente: sunt convenabile de folosit, prezintă circa 100 % eficacitate, ciclurile menstruale devin strict regulate şi mai puţin abundente, mai rar apar durerile menstruale, maladiile inflamatorii pelviene. Pastilele oferă reduceri de risc importante contra cancerului ovarian şi endometrial, tumorilor necanceroase la sân şi a chisturilor ovariene, previn osteoporoza.

Majoritatea populaţiei feminine pot folosi contraceptivele orale cu siguranţă. Cu atenţie pentru folosire se recomandă pentru persoanele fumătoare şi cele cu surplus de greutate. Pastilele trebuie luate după sfatul medicului. Veţi fi protejată atât timp cît le veţi primi. Pentru a planifica o sarcină dorită, nu mai luaţi pastilele următoarea lună şi fiţi sigure că veţi avea un viitor copil sănătos. Pastilele nu protejează de bolile cu transmitere sexuala.

sursa: “Fara Tabu”

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.