Sexul şi menstruaţia

În timpul menstruaţiei, din punct de vedere medical, contactele sexuale nu sunt interzise, atâta timp cât sunt respectate măsurile de protecţie împotriva transmiterii maladiilor infecţioase. Este ştiut faptul că prin sânge sunt transmise mult mai uşor anumite infecţii, precum HIV sau hepatita B.

În această perioadă, organismul înre­gistrează o sensibilitate mai crescută care, alături de prezenţa menstruaţiei, creează o senzaţie de disconfort iar femeile, de cele mai multe ori, refuză raporturile sexuale. Pentru multe femei menstruaţia lor este ceva foarte intim şi simt că trebuie să se ascundă de partenerii lor, nevrând să se dezvăluie în faţa acestora în toată “mizeria”.

Bărbaţii sunt şi ei mai puţin doritori să se aventureze într-o partidă de sex în aceste condiţii, unii dintre ei fiind scârbiţi de sângele eliminat prin vaginul femeii, însă, o igienă adecvată poate să dea senzaţia de curăţenie şi astfel cea mai mare parte a disconfortului va fi eliminat. De asemenea, o atitudine din partea bărbatului, de genul “nu mă deranjează că eşti la ciclu, eşti sexi oricum” este binevenită. Este foarte important pentru femei să se simtă confortabil în această perioadă, alături de partenerul lor, întrucât acum libidoul lor este mult mai ridicat decât în restul lunii. Sânii sunt mult mai sensibili la atingeri iar masajul cu uleiuri aromate nu poate face decât minuni.

De asemenea, aceasta este perioada în care partenerii pot da frâu liber fanteziilor, pot încerca mai multe tehnici de sex anal şi oral. Studiile arată că locaţia preferată pentru sexul în timpul menstruaţiei este duşul, aşa încât de sexul oral se pot bucura chiar şi partenerele.

O altă chestiune ce trebuie dezbătută este influenţa sexului asupra menstruaţiei. Astfel, menstruaţia poate fi scurtată sau poate fi prelungită. În funcţie de reacţiile organismului femeia va constata singură dacă sexul în timpul menstruaţiei îi este convenabil sau nu.

În timpul orgasmului, prostaglandinele secretate la nivelul uterului declanşează contracţii ale musculaturii vaginale şi cea a uterului, contracţii care sunt menite a împinge fluidul spermatic către trompe. Dacă orgasmul survine în timpul menstruaţiei, spasmul dat de contracţii este însoţit uneori de durere şi are ca rezultat evacuarea sângelui din uter. Astfel, în zilele delicate ale lunii, după orgasm este eliminat brusc mai mult sânge prin vagin, iar menstruaţia se poate termina mai rapid.

În alte situaţii, este posibil ca mici cantităţi sangvine să fie împinse către trompe, iar crampele să fie mai dureroase decât de obicei, de asemenea, menstruaţia poate fi prelungită.Multe cupluri practică sexul în timpul menstruaţiei, convinşi fiind că nu se vor confrunta cu vreo sarcină nedorită. Trebuie avut însă, în vedere faptul că nu orice sângerare vaginală este rezultatul menstruaţiei. Este posibil ca o cantitate mică de sânge să fie eliminată în timpul ovulaţiei, care este perioada de maximă fertilitate a femeii.
De asemenea, sunt situaţii în care ovulaţia are loc înainte ca sângerarea menstruală să se oprească sau la câteva zile după ce aceasta s-a oprit. Sperma se păstrează activă în interiorul vaginului până la trei zile de la un contact sexual neprotejat, prin urmare, ovulul poate fi fecundat şi la trei zile de la ejaculare.

Din acest punct de vedere, sexul neprotejat este destul de riscant, chiar şi în perioada menstruală.

sursa:  “Fara Tabu”

2 Responses to Sexul şi menstruaţia

  1. Zimboo spune:

    Buna! tin sa va spun ca sunt virgina. Am facut ceva jocuri cu iubitul meu in care m-a penetrat cu degetul iar cu penisul si degetetul mai mai stimula si in zona clitorisului, deci nu a fost o penetrare a vaginului cu penisul. Niki nu a ejaculat in zona aceea. dar ma tot gandesc la acea picatura care se spune ca contine spermatozoizi. e posibil sa fi ramas pe clitoris si jucandu-se pe acolo sa mi-o fi introdus cumva in vagin. Mentionez ca urmatoare menstruatie am avut-o, normal. A 2-a intarzie. Simptome am de cateva zile, dar ma tot stresez, si astept menstruatia cu nerabdare. dar tot nu vine. sa fie stressul cel care afecteaza asa tare? in fiecare dimineata am acele dureri ca la menstruatie. Va multumesc!

    RăspundeRăspunde

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via