INTREABA MEDICUL

Pentru a adresa o intrebare comunitatii Medpont, utilizeaza formularul afisat in partea de jos a paginii.

571 Responses to INTREABA MEDICUL

 1. Criestina spune:

  Saptamana trecuta in data de 16 iulie am avut o durere severa regională in zona gleznei , picior stang. Dupa aproximativ 24 ore durerea s-a atenuat. Dupa doua zile a disparut complet durerea si mi-am reluat activitatea zilnica.
  Saptamana aceasta in data de 21 iunie am inceput sa am simptome identice celor din data de 16 iulie. Azi durerea s-a atenuat si pot merge normal insa piciorul este un pic umflat pe ambele parti ale gleznei.

 2. Vasile spune:

  Hipoacuzie, Tinnitus si Otomastoidita

  Am hipoacuzie la urechea dreapta de cand ma stiu. De vreo 10 ani am si tinnitus la ambele urechi. Deoarece mi se pare ca zgomotul din urechi a crescut, anul acesta am facut un CT cranio-cerebral la care s-au gasit:

  – Lipsa pneumatizarii mastoidei drepte. Secretii lichidiene cu bule de gaz la nivelul urechii medii drepte extinse prin aditus-ad-antrum carte antrumul mastoidian.
  – Hiperpneumatizarea osului temporal stang.
  – Cateva celule etmoidale cu mucoasa ingrosata.
  – Hipoplazia sinusurilor frontale.
  – Trunchi cerebral, fosa posterioara, sistem ventricular, emisfere cerebrale, cu aspect CT normal.
  – Fara elemente de semiologie CT sugestive pentru hemoragie subarahnoidiana, hematoam intra- sau extranevraxial.
  – Structurile liniei mediene situate in planul de simetrie al capului.

  Concluzie CT:
  – Otomastoidita dreapta.
  – Sinuzita etmoidala.
  – Hiperpneumatizarea osului temporal stang si absenta pneumatizarii mastoidei drepte.
  – Hipoplazia sinusurilor frontale.

  Am fost indrumat mai departe spre ORL.

  Ce-mi puteti spune despre diagnosticul acesta ? E grav, nu e grav ? Trebuie sa iau masuri urgente sau o mai duc asa mult si bine ?

  O zi buna.

 3. DC spune:

  @Vasile: Buna ziua!

  Recomandam dr. Cozma Floarea pt biopsie si diagnostic anatomo-patologic.

 4. Vasile spune:

  Pata de culoare inchisa pe pleoapa.

  De vreo cativa ani am obsevat o mica zona de culoare inchisa situata pe pleopa de jos a ochiului stang. Cred ca are lungimea de vreo 2-3 mm iar culoarea este cea a sangelui coagulat dupa cum se poate vedea in pozele astea: https://www.dropbox.com/sh/z7e7frzc31l8wlb/AADYAO9Ok2uIBFIdIzHKHkrxa?dl=0
  Nu imi amintesc exact cand a aparut problema asta pentru ca nu m-a deranjat. Se poate sa fi ramas in urma unei infectii din trecut. Acum ma intereseaza deoarece dupa fiecare baie mi se inroseste albul ochilor. As vrea sa vad daca nu cumva am de-a face cu un rezervor de bacterii inchise cumva intr-o punga si care ies de acolo atunci cand presez ochii in timpul baii (e vorba de dushuri).
  Unde ar trebui sa ma adresez pentru a mi se lua o proba de pe pleoapa pentru a se face o analiza ca sa aflu ce este acolo ?

 5. Maria 36 spune:

  Buna ziua, am 36 de ani și sufăr de boala Hashimoto. In urma cu 9 ani m-am operat de chist ovarian drept. Sunt sub tratament de 3 ani cu euthyrox, procor T, stresclin complet și caldefix . In urma acestei boli a intervenit și infertilitatea, ciclul menstrual la 24-25 zile. Din dorința de a deveni mămică urmez cu femibion 1 de 12 zile. De 5 zile simt durere la ambii sâni in special la mameloane. Sa fie oare din cauza femibionului? Mulțumesc frumos!

 6. Elena spune:

  Buna ziua,am avut contact sexual neprov cu prietenul meu acum o luna,nu a ejaculat in mine,după 2 săptămâni de la contact am făcut un tes de sarcina și a ieșit negativ. Am întârziere de o zi la menstruație. E posibil sa fiu însărcinată ?

 7. Laura spune:

  Buna ziua , ca sa incep cu inceputul , am avut sterilet 6 ani (l.am scos mai târziu durata lui fiind de 5 ani . Mi.a făcut anestezie mi la scos dupa care ma chiuretat pentru curățare a zis , dupa care mia dat sa iau cateva zile niste pastile cărora nu le m.ai tin minte numele acum) asta la începutul lunii Iulie …pe 17 mi.a venit Durand cu aproximație 5 zile (de când mi.am scos steriletul folosim metoda retragerii) luna aceasta mi.a intarziat 6 zile si am dureri de sani si mai puțin de burta si de spate si nu constante” va rog sa m-a ajutați. Mulțumesc

 8. Medpont spune:

  Este foarte posibil . Testul de sarcina de la farmacie va putea confirma sau infirma ingrijorarea dvs.

 9. Elena spune:

  Pe data de 24 iulie mi a venit menstruatia. Pe data de 10 august am făcut sex neprotejat si a dat drumul în mine. A doua zi dupa ce am făcut sex mi a curs câteva picături de sânge . Este posibil sa se fi instalat deja o sarcina?

 10. DC spune:

  @Adela: In mod normal la astfel de simptome se impune bronchoscopie , dar inainte de alegerea metodei de diagnostic , se vor lua in calcul varsta , simptomatologia exacta si durata ei , istoricul dvs medical, factorii de mediu in care va desfasurati activitatea si istoricul bolilor din familia dvs. Va recomand sa va adresati medicului dvs de familie pt o anamneza corecta in stabilirea diagnosticului dvs

 11. Medpont spune:

  Natura si extinderea refluxului venos au impact in alegerea tratamentului , ce incepe cu metode conservatoare si poate continua cu laser terapie etc. In functie de diagnosticul dvs , impreuna cu medicul curant, se va alege optiunea potrivita bolii dvs.

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy link