Anorgasmia

Este o disfuncţie caracterizată printr-o deficienţă de orgasm (absenţa acestuia sau prezenţa foarte rară a acestuia). Or­gasmul este produs prin stimularea zone­lor erogene (vaginul şi clitorisul). Astfel, anorgasmia poate fi de două feluri: totală (femeia nu poate ajunge la orgasm, indi­ferent de zona care este stimulată) şi par­ţială (femeia simte plăcere în urma stimu­lării uneia din zone).

Anorgasmia poate fi provocată de o boală organică, de o tulburare psiholo­gică sau de o problemă comportamentală sau relaţională.

Anorgasmia poate avea o cauză orga­nică, care poate fi o boală precum diabe­tul zaharat, sau o boală neurologică (cum este de exemplu, scleroza în plăci), admi­nistrarea unor medicamente contra obezi­tăţii şi hipertensiunii sau consumul exce­siv de substanţe toxice, alcool şi tutun.
Unele afecţiuni caracteristice femeii pot provoca anorgasmia, afecţiuni pre­cum activitatea prea importantă sau insu­ficienţă a glandelor care sintetizează hor­monii sexuali (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale şi ovarele), leziuni sau boli ale organelor genitale (inflamarea vulvei sau secţionarea mucoasei vaginale şi a muşchilor superficiali ai perineului pen­tru facilitarea naşterii) sau un travaliu prelungit.

Cauzele funcţionale sunt foarte va­riate, depinzând de circumstanţe, parte­ner, etc.
O altă cauză este cea psihologică, anorgasmia fiind provocată de o depresie, medicamentele psiho­trope (de exemplu somniferele) având uneori efecte adverse care agravează tulburările se­xuale.

Tratament (remedii): În pri­mul rând tratamentul acestei disfuncţii constă în tratarea eventualelor cauze organice, a bolilor, care provoacă anorgas­mia, şi în al doilea rând tratarea propriu-zisă a tulburării se­xuale, care poate fi un tratament psihologic, ce constă în amelio­rarea vieţii de cuplu a pacientei.

sursa: “Fara Tabu”

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Timiditatea

Timiditatea reprezintă dificultatea de a stabili o relaţie socială cu oamenii întâlniţi pentru prima dată. Pentru unii oameni timiditatea poate...

Depresia sezoniera

Depresia sezoniera este depresia dependenta de anotimp, care apare cu precadere toamna si iarna. Ce este depresia sezoniera? Depresia sezoniera...

Depresia majora

Depresia majora, sau mai bine zis tulburarea depresiva majora se caracterizeaza prin dispozitia depresiva care persista pentru o perioada mai...

Închide