Anorgasmia

Este o disfuncţie caracterizată printr-o deficienţă de orgasm (absenţa acestuia sau prezenţa foarte rară a acestuia). Or­gasmul este produs prin stimularea zone­lor erogene (vaginul şi clitorisul). Astfel, anorgasmia poate fi de două feluri: totală (femeia nu poate ajunge la orgasm, indi­ferent de zona care este stimulată) şi par­ţială (femeia simte plăcere în urma stimu­lării uneia din zone).

Anorgasmia poate fi provocată de o boală organică, de o tulburare psiholo­gică sau de o problemă comportamentală sau relaţională.

Anorgasmia poate avea o cauză orga­nică, care poate fi o boală precum diabe­tul zaharat, sau o boală neurologică (cum este de exemplu, scleroza în plăci), admi­nistrarea unor medicamente contra obezi­tăţii şi hipertensiunii sau consumul exce­siv de substanţe toxice, alcool şi tutun.
Unele afecţiuni caracteristice femeii pot provoca anorgasmia, afecţiuni pre­cum activitatea prea importantă sau insu­ficienţă a glandelor care sintetizează hor­monii sexuali (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale şi ovarele), leziuni sau boli ale organelor genitale (inflamarea vulvei sau secţionarea mucoasei vaginale şi a muşchilor superficiali ai perineului pen­tru facilitarea naşterii) sau un travaliu prelungit.

Cauzele funcţionale sunt foarte va­riate, depinzând de circumstanţe, parte­ner, etc.
O altă cauză este cea psihologică, anorgasmia fiind provocată de o depresie, medicamentele psiho­trope (de exemplu somniferele) având uneori efecte adverse care agravează tulburările se­xuale.

Tratament (remedii): În pri­mul rând tratamentul acestei disfuncţii constă în tratarea eventualelor cauze organice, a bolilor, care provoacă anorgas­mia, şi în al doilea rând tratarea propriu-zisă a tulburării se­xuale, care poate fi un tratament psihologic, ce constă în amelio­rarea vieţii de cuplu a pacientei.

sursa: “Fara Tabu”

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via