Trichomoniaza si chlamydioza

Trichomoniaza: este cauzatã de parazitul Trichomonas vaginalis. La femei  se manifestã printr-o scurgere vaginalã abundentã, galben-verzuie, spumoasã, urât mirositoare, însoţitã de roşeaţã şi disconfort sau chiar dureri în timpul actului sexual. La bãrbat de cele mai multe ori nu se manifestã. Atunci când apar, semnele constau în dureri şi usturimi la urinat, scurgerea uretralã, roşeaţã şi iritaţii la nivelul prepãuţului. Nu este o boalã gravã.Chlamydioza este determinatã de un germen ce trãieşte în interiorul celulelor: Chlamydia trachomatis. La femei se gãseşte des în colul uterin, uter, trompele uterine, uretrã. Astfel când apar semnele pot fi:

  • scurgere vaginalã, galben-verzuie, puţin abundentã pe care multe femei le ignorã;
  • dureri abdominale joase;
  • dureri şi usturimi la urinat însoţite de nevoia de a urina des.

La barbat cel mai des determinã inflamaţia uretrei, dar poate afecta şi proatata sau chiar testiculele. Semnele date de inflamarea uretrei sunt:

  • usturimi la urinare
  • secreţie albicioasã tulbure.

Dacã nu se manifestã prin semne externe poate determina infertilitate(imposibilitatea de a avea copii). Infecţia se poate transmite de la mama bolnavã la copil în timpul naşterii provocând acestuia infecţii ale ochilor sau cãilor respiratorii grave.

Autor : Psiholog Jeni Chiriac

Cabinet Individual de Psihologie “Jeni Chiriac” Bucuresti

www.jenichiriac.ro

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.