Tulburarea de panica

Tulburarea de panica se diagnosticheaza la persoanele care au atacuri de panica frecvente si sunt preocupate constant de frica de atacurile de panica recurente. Atacurile de panica apar in mod neasteptat si uneori in timpul somnului.

Atacurile de panica se caracterizeaza prin urmatoarele simptome:

Sentimentul pericolului iminent

Nevoia de a scapa din acea situatie

Palpitatii

Transpiratii

Tremuraturi

Dificultati de respiratie

Disconfort sau durere un piept

Greturi sau disconfort abdominal

Vertij, ameteli

Depersonalizare

Teama de pierdere a controlului sau de nebunie

Teama de moarte

Friguri

Tulburarea de panica apare mai ales la adultul tanar. Este de trei ori mai frecventa la femei decat la barbati.

Unele persoane care au tulburare de panica sunt jenate sa povesteasca despre problema lor.

Atacul de panica poate apare oricand si oriunde, atunci cand sunteti singur, cand sunteti impreuna cu alte persoane, acasa, in public, sau uneori chiar va poate trezi din somn.

Dintr-o data inima incepe sa va bata cu putere, fata se inroseste, si aveti senzatia ca nu mai aveti aer. Va simtiti ametit, va este greata si nu mai controlati ceea ce se inatmpla. Unele persoane pot avea chiar senzatia ca vor muri.

Daca s-a intamplat sa va simtiti astfel, este foarte probabil ca tocmai ati avut un atac de panica- un episod de frica intensa, care duce la reactii fizice ale corpului dumneavoastra.

Multe persoane, crezand ca tocmai au avut un infarct miocardic, apeleaza la serviciul de urgenta din spital. Altii incearca sa ignore ceea ce s-a intamplat si nu isi dau seama ca este vorba despre un atac de panica.

In general mai multe femei decat barbati au atacuri de panica, desi in ultimul timp proportiile au inceput sa se modifice. Unele persoane sufera de atacuri de panica frecvente, si aceasta situatie poarta numele de tulburare de panica.

Desi atacurile de panica sunt foarte dreanjante, ele sunt tratabile. Tratamentul atacurilor de panica se realizeaza prin medicatie, psihoterapie si tehnici de relaxare, care ajuta la controlarea si prevenirea atacurilor de panica.

sursa: www.psihoterapia.eu

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via