Category Archives: Medicina alternativa

Dualitatea YING – YANG in medicina chineza

Toate fenomenele care au loc in Univers reflecta permanent  dualitatea Yin-Yang. Prezenta efemera in universal energetic si omul se supune acestei legi fundamentale. Asfel barbatul este Yang iar femeia este Yin si pe masura ce inaintam in infrastructura corpului uman,gasim aceeasi bipolaritate Yin –Yang permanent.

Yin si Yang se afla intr-un echilibru dinamic,care se ajusteaza permanent.In mod natural,cand unul diminueaza,celalalt creste,mentinand in ansamblu echilibrul. Dezechilibrul se instaleaza atunci cand unul este in exces,determinand insuficienta celuilalt.  Echilibrul perfect dintre Yin si Yang, permite regasirea unitatii initiale,sau DAO/TAO,concept complex care inglobeaza si Calea dar si Destinatia.

Starea de sanatate ,este definita ca starea in care cele doua sunt in echilibru,iar suflurile circula liber.Prin opozitie,starea de boala,este un dezechilibru intre Yin si Yang.

Am sa explic pe intelesul tuturor ce inseamna de fapt Yin si Yang si opozitia dintre acestea.  Sa incepem cu opozitia dintre Apa si Foc: aceasta reprezinta dualitatea fundamentala …

Acupunctura in infertilitate

Infertilitatea este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 1 an de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Daca un cuplu nu a prezentata pana in prezent nici o sarcina,  nici macar extrauterina, acesta este diagnosticat cu sterilitate primara. Cand in antecedentele unui cuplu exista o sarcina, aceasta defineste sterilitatea secundara.

In scrierile vechi despre sterilitate , chinezii spun ca “o femeie este de 10 ori mai greu de tratat decat un barbat”. Ca atare, cand abordez o femeie cu un astfel de diagnostic, iau in considerare profilul hormonal, investigatiile imagistice si tot istoricul afectiunii – aici reiese pregnant eficienta completarii medicinei alopate cu cea complementara. Medicina traditionala chineza tine cont de toate aspectele ce tin de aparatul reproductiv feminin, adica: organele genitale, glandele endocrine si secretia lor, starea psihica, in termenii functionalitatii rinichiului, inimii si uterului. Textele antice spun ca “uterul , inima

Dispozitivul de diagnostic şi determinări funcţionale EIS-DDFAO

Dispozitivul de diagnostic şi determinări funcţionale EIS-DDFAO este o metodă nouă de investigare globală a sănătăţii care permite aprecierea gradului de funcţionare a fiecărui organ şi funcţie internă prin evaluarea nivelului de conductivitate bioelectrică a corpului uman.

D.D.F.A.O. este un sistem compus dintr-o unitate centrala prevazuta cu trei perechi de electrozi (patru dintre ei de forma unor placi pe care se plaseaza palmele si talpile, iar doi de forma unor plasturi care se plaseaza in zona frontala) si un calculator la care aceasta este conectata. Unitatea centrala detecteaza, prin intermediul electrozilor, potentialul electric al diferitelor zone ale corpului si apoi transmite aceasta informatie calculatorului. Procesul de scanare a diferitelor parti ale organismului uman poate fi vizualizat pe toata durata sa pe monitorul calculatorului. Informatiile preluate de la unitatea centrala sunt prelucrate prin intermediul unui program care afiseaza apoi diagnosticul detaliat al starii de sanatate a persoanei examinate.O imprimanta conectata la …

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.