Category Archives: Medicamente

Zyvoxid comprimate filmate.Prospect.

Zyvoxid.Prospect

Zyvoxid 400 mg comprimate filmate Zyvoxid 600 mg comprimate filmate Linezolid

1. CE ESTE ZYVOXID ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Zyvoxid este un antibiotic care opreşte dezvoltarea anumitor tipuri de bacterii care determină infecţii şi este utilizat pentru tratamentul pneumoniilor, precum şi în tratamentul unor infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi. Medicul dumneavoastră va decide dacă Zyvoxid este potrivit pentru tratamentul infecţiei dumneavoastră.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI ZYVOXID

Nu luaţi Zyvoxid

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la linezolid sau la oricare dintre celelalte componente ale Zyvoxid
 • dacă luaţi sau aţi luat în ultimele 2 săptămâni orice medicament cunoscut ca inhibitor al monoaminooxidazelor (IMAO, de exemplu fenelzină, izocarboxazidă, selegilină, moclobemidă). Aceste medicamente pot fi utilizate pentru tratamentul depresiei sau bolii Parkinson
 • dacă alăptaţi, deoarece Zyvoxid trece în laptele matern şi poate afecta sugarul

Este posibil ca Zyvoxid să nu fie indicat pentru dumneavoastră dacă răspundeţi “da” la următoarele întrebări. În acest …

Omez capsule gastrorezistente. Prospect.

Omez -Omeprazol.Prospect

Omez 10 mg capsule gastrorezistente, Omez 20 mg capsule gastrorezistente Omez 40 mg capsule gastrorezistente / Omeprazol

1. Ce este Omez şi pentru ce se utilizează

Omez conţine substanţa activă omeprazol. Aparţine unui grup de medicamente denumite „inhibitori ai pompei de protoni”. Ele acţionează prin reducerea cantităţii de acid produse de stomac.

Omez este utilizat pentru tratarea următoarelor afecţiuni:

Adulţi:

 • „Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). În această boală, acidul din stomac trece în esofag (tubul care leagă gâtul cu stomacul), provocând durere, inflamaţie şi senzaţie de arsuri în capul pieptului (pirozis).
 • Ulcere în partea de sus a intestinului (ulcer duodenal) sau în stomac (ulcer gastric).
 • Ulcere infectate cu bacteria numită „Helicobacter pylori”. Dacă aveţi această afecţiune, medicul dumneavoastră vă poate prescrie şi antibiotice pentru a trata infecţia şi a permite ulcerului să se vindece.
 • Ulcere produse de medicamentele denumite AINS (Anti-Inflamatoare Non-Steroidiene). Omez poate fi utilizat şi pentru a împiedica

Claritromicina comprimate filmate.Prospect.

Claritromicina comprimate.Prospect

Claritromicina HEC Pharm 250 mg comprimate filmate Claritromicina HEC Pharm 500 mg comprimate filmate

1. Ce este Claritromicina HEC Pharm şi pentru ce se utilizează Claritromicina HEC Pharm conţine substanţa activă claritromicină, care aparţine unui grup de medicamente denumite antibiotice macrolide. Antibioticele opresc creşterea anumitor bacterii care provoacă infecţii

Claritromicina HEC Pharm este utilizată pentru tratamentul infecţiilor bacteriene, care trebuie să fie, în prealabil, diagnosticate în mod adecvat de către medic, cum sunt:

 • infecţii toracice, cum sunt bronşita şi pneumonia dobândită în comunitate
 • infecţii ale gâtului şi sinusurilor
 • infecţii ale pielii şi ţesuturilor (de exemplu impetigo, erizipel, eritrasmă)
 • în asociere cu tratamentul adecvat al bolii ulceroase în cazul infecţiei cu Helicobacter pylori asociată cu ulcer duodenal (indicaţie restricţionată numai la adulţi).

Comprimatele de Claritromicină HEC sunt indicate la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Claritromicina HEC Pharm

NU

Nexium comprimate gastrorezistente.Prospect

Nexium.Esomeprazol.Prospect

Nexium 20 mg comprimate gastrorezistente Nexium 40 mg comprimate gastrorezistente/ Esomeprazol

1. Ce este Nexium şi pentru ce se utilizează

Nexium conţine o substanţă care se numeşte esomeprazol. Acesta aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori de pompă de protoni. Aceste medicamente acţionează prin reducerea cantităţii de acid pe care o produce stomacul dumneavoastră.

Nexium comprimate este utilizat pentru tratamentul următoarelor afecţiuni:

Adulţi

 • „Boală de reflux gastro-esofagian” (BRGE). Această boală apare când acidul din stomac urcă înapoi în esofag (segmentul din tubul digestiv care face legătura între faringe şi stomac) determinând durere, inflamaţie şi arsuri în capul pieptului.
 • Ulcere la nivelul stomacului sau la nivelul părţii superioare a intestinului (duoden) infectate cu un tip de bacterie denumită Helicobacter pylori. Dacă aveţi această afecţiune, medicul dumneavoastră vă poate prescrie şi alte antibiotice pentru a trata infecţia şi pentru a permite ulcerului să se vindece.
 • Ulcere la nivelul stomacului determinate de

OSSICA 150 mg comprimate filmate. Prospect.

Ossica 150 mg comprimate filmate.Prospect

OSSICA 150 mg comprimate filmate – acid ibandronic

1. Ce este Ossica 150 mg comprimate filmate şi pentru ce se utilizează Ossica 150 mg comprimate filmate aparţine clasei de medicamente denumite bifosfonaţi. Conţine substanţa activă acid ibandronic. Ossica poate împiedica pierderea osoasă prin oprirea pierderii în continuare a osului şi creşterea masei osoase la majoritatea femeilor care iau acest medicament, chiar dacă nu pot vedea sau simţi o diferenţă. Ossica poate ajuta la scăderea posibilităţii de rupere a oaselor (fracturi). A fost demonstrată o reducere a riscului de fractură vertebrală dar nu şi a riscului de fractură de col femural.

Ossica 150 mg comprimate filmate vă este prescris pentru tratamentul osteoporozei postmenopauză, deoarece aveţi un risc crescut de fractură. Osteoporoza se manifestă prin subţierea şi slăbirea oaselor, care este mai frecventă la femei după menopauză. La menopauză, ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogenul, care ajută la păstrarea stării de …

ACC 200 mg capsule.Prospect.

ACC 200 capsule.Prospect

ACC 200 mg capsule / Acetilcisteină

1. Ce este ACC şi pentru ce se utilizează

ACC capsule fluidifică mucusul vâscos în cazul afecţiunilor tractului respirator: laringită, sinuzită acută şi cronică, otită medie. ACC capsule facilitează tusea şi expectoraţia secreţiilor în cazul afecţiunilor respiratorii acute şi cronice acompaniate de tulburări în formarea şi transportul mucusului: bronşită acută, bronşită astmatiformă, în acutizările bronho-pneumopatiei cronice, bronşiectazii, mucoviscidoză, astm bronşic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC

Nu utilizaţi ACC

 • dacă sunteţi alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 • dacă aveți ulcer peptic activ – la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Atenţionări şi precauţii Se recomandă prudenţă dacă acetilcisteina se utilizează în astmul bronşic sau la pacienţii cu ulcere evidenţiate anamnestic. Reacţiile adverse cutanate cum sunt sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell s-au raportat foarte rar în asociere cu acetilcisteina. Dacă apar …

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via