Category Archives: Psihoterapie, Psihologie si Psihosexologie

Cele mai bune 10 sugestii pentru a invinge depresia

Depresia.Cele mai bune 10 sugestii pentru a invinge depresia.

Cele mai bune 10 sugestii pentru a invinge depresia:

1. Controleaza modul in care gandesti.

Alt lucru pe care ar trebui sa il faci este indepartarea cuvantului depresiv din vocabularul tau. In schimb, considera aceste sentimente drept o dispozitie proasta. Termenul depresie are atat de multe conotatii atasate. Gandindu-te la sentimentele tale ca la o dispozitie proasta poti mai usor aprecia existenta bunei dispozitii. Dispozitia proasta pare mai usor de controlat.

2. Ai grija ce mananci.

Mancatul in exces, infometarea si abuzul de alcool sunt toate modalitati de a ne suprima sentimentele. Atunci cand sentimentele sunt suprimate, in cele din urma vor iesi la suprafata, spre exemplu prin intermediul depresiei. Mancand in exces pur si simplu amani sentimentele carora ar trebui sa le faci fata. Este cam asa: de fiecare data cand mananci, desi nu iti este foame, incerci sa suprimi sentimente care, la randul lor, te fac …

Stima de sine

Stima de sine.Semne ale stimei de sine scazute.

Stima de sine – Semne ale stimei de sine scazute.

Cateva semne ale unei stime de sine scazute.
Persoana care are o stima de sine scazuta …

Nu stie sa accepte complimente

Persoanele care au o stima de sine scazuta se simt incomod cand sunt complimentate si le este dificil sa accepte laude. De obicei redirectioneaza ceea ce li se spune sau se subestimeaza. Acest tip de comportament poate avea si o componenta culturala, dar atunci cand faci pe cineva sa se jeneze ca ti-a facut un compliment, va inceta sa iti mai faca complimente. Cel mai usor mod de a accepta complimentele sau laudele este sa spui Multumesc.

Este condescendent si/sau ii jigneste pe ceilalti

De fiecare data cand cineva desconsidera o alta persoana sau o jigneste (chiar daca doar glumeste), isi dezvaluie propriile nesigurante. Persoanele cu o stima de sine ridicata respecta pe toata lumea indiferent de …

Moduri rapide de a-ti imbunatati viata

Moduri rapide de a-ti imbunatati viata

Moduri rapide de a-ti imbunatati viata

Multe dintre problemele noastre provin din propriile noastre minti. Aceste probleme nu sunt provocate de evenimente, ghinion sau alte persoane. Noi le cauzam prin obiceiurile mentale proaste pe care le avem.

Iata 10 obiceiuri la care ar trebui sa renuntati pentru a va elibera imediat de multele probleme pe care fiecare le provoaca.

1. Nu mai trage concluzii.

Iata doua moduri frecvent intalnite in care acest obicei creste dificultatile oamenilor. In primul rand, oamenii presupun ca stiu ceea ce urmeaza sa se intample, motiv pentru care nu mai sunt atenti si actioneaza in baza acestei presupuneri. Fiintele umane nu sunt niste prezicatori foarte buni. Majoritatea lucrurilor pe care le presupun sunt gresite.

Acest lucru face ca si actiunile lor sa fie gresite. Cel de-al doilea aspect al acestui obicei este asumarea rolului de persoana care citeste gandurile si crede ca stie de ce fac …

Este “self-help” eficient în tratarea depresiei usoare a adultului?

Este “self-help” eficient în tratarea depresiei usoare a adultului

Este “self-help” eficient în tratarea depresiei usoare a adultului?

Numeroase publicatii de specialitate arata ca accesul pacientilor la psihoterapie este dificil din cauza numarului limitat de specialisti cu pregatire adecvata.
Interventiile psihologice minime dezvoltate mai ales în SUA si cunoscute în literatura anglofona sub termenul generic de “self-help” ar putea constitui o solutie la problema listelor de asteptare.
Bazate cel mai adesea pe tehnici de terapie cognitiv-comportamentala, aceste interventii se adreseaza formelor usoare si moderate de depresie si anxietate dar si altor probleme psihiatrice precum: dependenta de substante, tulburarilor de alimentatie, stresului posttraumatic.

Auto-îngrijirea are la baza o metoda terapeutica standardizata care permite persoanei sa se ajute pe sine însasi fara un aport semnificativ din
partea terapeutului. Este esential însa ca metoda sa fie înteleasa de pacient care s-o aplice astfel independent (“pure/unsupported self-help”).

Exista si varianta de auto-îngrijire facilitata care implica scurte sesiuni sustinute de terapeut (“guided/supported self-help”).…

Ce spun specialiştii despre depresie

Ce spun specialiştii despre depresie

Ce spun specialiştii despre depresie – Depresia este caracterizată ca fiind o tulburare de dispoziție, dar aceasta afectează întreaga persoană, alterând funcțiile corpului, comportamentele, gândurile și emoțiile.

Tulburările depresive sunt relativ des întâlnite, simptomele ușoare de depresie sunt o reacție normală la stres, în special la pierderi importante, dar ea devine o tulburare atunci când simptomele devin atât de grave încât afectează funcționarea normală și atunci când continuă săptămâni la rând.

1. Simptomele emoționale de depresie sunt o formă de disperare și durere foarte puternică. Persoanele care suferă de acestea declară, de asemenea, că și-au pierdut capacitatea de a trăi bucuria, chiar și ca reacție la cele mai fericite ocazii, un simptom numit anhedonie. Ele mai spun că nu mai găsesc plăcute interacțiunile cu familia sau prietenii lor, munca sau pasiunile lor.

2. Simptomele cognitive constau, în primul rând, în gânduri negative, cu teme ca lipsa de valoare, vinovăția, lipsa …

Timiditatea

Timiditatea

Timiditatea

Reprezintă dificultatea de a stabili o relaţie socială cu oamenii întâlniţi pentru prima dată. Pentru unii oameni timiditatea poate să reprezinte numai teama de situaţiile sociale. Pentru alţii, timiditatea implică manifestări fizice de jenă. Pentru cei mai mulţi, timiditatea este o combinaţie a celor două simptome într-o mai mare sau mai mică mă­sură. În oricare dintre situaţii, efectele timidităţii pot fi devastatoare.
A nu se înţelege că timiditatea este o boală. Deşi sunt tăcuţi şi sfioşi, timizii sunt, probabil, cele mai binevoitoare persoane. Este foarte puţin probabil ca aceştia să bârfească sau să se laude, să fie insistenţi, ostili, aroganţi sau agresivi. Au tendinţa de a fi prieteni loiali, depun mari eforturi pentru a păstra o relaţie odată ce au reuşit să o întemeieze. Adesea par mai profunzi, visători, gânditori, discreţi şi modeşti. Mai mult decât atât, timizii sunt percepuţi ca fiind buni ascultători (deşi, uneori, ei nu sunt …

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.