Psihoterapie, Psihologie si Psihosexologie
Migrena postcoitala

Migrena postcoitala

Migrena postcoitala este durerea de cap, cefalgia coitala  sau migrena legata de activitatea sexuala si care apare cu putin inaintea, in timpul sau dupa orgasm.

Migrena postcoitala poate apare accidental dar de obicei are durata in timp de ani de zile de migrene repetate. De cele mai multe ori un exista o cauza identificabila, dar se poate asocia cu migrena sau cefaleea produsa de tensiune. Incidenta este mai crescuta la barbat decat la femeie.La primul episod de migrena postcoitala se impune diagnosticul diferential cu hemoragia subarahnoidiana si este necesara computer- tomografia sau RMN.Pe masura ce episoadele migrenoase se repeta diagnosticul devine clar.

Semne si simptome

Conform celei de-a treia ediții a Clasificării Internaționale a Tulburărilor de Cefalee, care definește această boală primară ca durere de cap asociată cu activitatea sexuală, începe în mod normal ca o durere de cap care crește odată cu emoția sexuală și devine intensă la orgasm.

Pentru unii pacienți, migrena începe brusc, cel mai adesea la orgasm. În două treimi din cazuri durerea este bilateral iar in rest unilateral. Durerea durează de la un minut la 24 de ore cu o intensitate severă sau până la 72 de ore cu o intensitate ușoară. Apariția migrenei este imprevizibilă și poate să nu urmeze dupa orice act sexual.

Tratamentul medicamentos este cu indometacin.

In lipsa oricaror cauze organice sau alte simptome cum este iritabilitatea sau amnezia tranzitorie post-orgasm sunt atribuite cauzelor psihologice si tratate psihoterapeutic.

(sursa: www.psihosexologie.eu)

1 thought on “Migrena postcoitala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *