Analiza plantara computerizata

Analiza plantara computerizata

Analiza plantara computerizata – Deoarece performanta este importanta pentru noi, ORTOPROTETICA are la dispozitie o noua tehnologie de realizare a sustinatorilor plantari.

Analiza plantara computerizata reprezinta una din tehnicile performante de identificare a zonelor de presiune de la nivelul piciorului. Testarea se realizeaza in statica si/sau dinamica prin contactul cu o platforma cu senzori de presiune care preia informatiile de la nivelul piciorului si le transpune prin intermediului unui soft specializat intr-o imagine (1:1). Complexitatea programului ne permite stocarea unei baze de date a pacientilor testati, putandu-se analiza nu numai amprenta plantara ci si mersul, uzura incaltamintei, postura intregului corp, facilitandu-se astfel urmarirea evolutiei pacientilor. Analiza poate fi inclusa intr-un raport tiparit, care poate fi usor analizat atat de catre medicul specialist cat si de tehnicianul ortezist in vederea realizarii sustinatorilor plantari in cazul in care exista o recomandare medicala in acest sens.

Amprentarea tridimensionala este o tehnica de realizare a sustinatorilor plantari similara mulajului. Pacientul sub propria greutate, creeaza negativul. Specialistul ortezist realizeaza corectiile necesare la nivelul piciorului, obtinand astfel pozitivul. Sustinatorul plantar brut, realizat pe baza analizei computerizate se aseaza in pozitiv si se definitiveaza sub greutatea pacientului.

Avantajele utilizarii analizei plantare computerizate:

– cu ajutorul programului extrem de complex, se pot realiza examenul somatoscopic, analiza mersului, analiza uzurii incaltamintei, analiza plantara atat statica cat si dinamica;

– amprentarea computerizata ofera informatii exacte legate de zonele de presiune, suprafetele de sprijin, centrul de greutate, postura etc.

– informatiile pot fi stocate intr-o vasta baza de date, facilitandu-se urmarirea evolutiei pacientilor;

– rezultatele examinarilor pot fi imprimate, asigurand accesibilitatea pentru medicii specialisti;

– reprezinta o modalitate comoda si rapida de analiza plantara.

Avantajele utilizarii sistemului tridimensional de fabricare a sustinatorilor plantari:

– reprezinta o modalitate obiectiva de realizare a sustinatorilor plantari;

– individualizare 100%;

– pelotele corectoare vor fi amplasate cu exactitate si vor avea caracteristicile ideale pentru pacientul caruia i se adreseaza sustinatorul plantar;

– avem la dispozitie o gama extrem de variata de materiale din care specialistul ortezist le va alege pe cele necesare fiecarui pacient in parte;

– datorita aceste tehnologii, sustinatorul plantar, pe langa rolul corectiv, de maxima importanta, va asigura si un confort superior sustinatorilor plantari realizati dupa metoda clasica.

(http://www.ortoprotetica.ro)

9 Responses to Analiza plantara computerizata

 1. gheorghiu sebastian spune:

  Buna ziua.Va rog frumos,la ce adresa se face aceasta analiza plantara autorizata?Un pret informativ daca se poate.Va multumesc.

 2. Ion roxana spune:

  Buna seara,
  As dori sa comunicati unde se face analiza plantara computerizata, pret analiza computerizata si talonete in Bucuresti. Va multumesc.

 3. Stanciu spune:

  Buna ziua. As dori sa comunicati unde se face analiza plantara computerizata, pret analiza computerizata si talonete. Va multumesc.

 4. Silvia spune:

  Unde se poate face in Bucuresti analiza plantara computerizatat

 5. Minodora spune:

  Unde pot face analiza plantara computerizata in Bucuresti (eventual in sectorul 1) ?

 6. mihaela spune:

  Unde pot face analiza plantara compiuterizata si cat costa bucuresti

  e

 7. gianina spune:

  unde gasim cabinet pt amprenta plantara dinamica, in apropiere de Arad ?
  multumesc

 8. irina masca spune:

  Buna ziua,

  Unde se poate face analiza computerizata in miscare?

 9. Mirela spune:

  Unde se poate face aceasta analiza computerizata in dinamica?

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap