Corneregel 50 mg/g gel oftalmic

Corneregel gel oftalmic

Corneregel 50 mg/g gel oftalmic (Dexpantenol)

Ce găsiți în acest prospect:
1. Ce este Corneregel şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Corneregel
3. Cum să utilizaţi Corneregel
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Corneregel
6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

1. Ce este Corneregel și pentru ce se utilizează

Corneregel este un gel oftalmic, absorbit rapid la nivelul ochiului. Substanţa activă este dexpantenolul.Dexpantenolul este transformat rapid în acid pantotenic, care este o vitamină hidrosolubilă, care intervine în numeroase procese metabolice sub formă de coenzima A.
Acidul pantotenic are un efect trofic şi stimulează proliferarea fibroblaştilor şi regenerarea tegumentelor şi mucoaselor lezate.
Corneregel este utilizat pentru:
– tratamentul afecţiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneană (tulburări de nutriţie), degenerare corneană (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamări) şi leziuni corneene la purtătorii de lentile de contact;
– ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei şi conjunctivei oculare, arsurilor termice şi chimice;
– tratamentul infecţiilor corneene de natură bacteriană, virală sau micotică, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni corneene.
Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Corneregel

Nu utilizaţi Corneregel:
– dacă sunteţi alergic la dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții
Înainte să utilizaţi Corneregel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă purtaţi lentile de contact moi în timp ce aplicaţi o picătură de Corneregel, lentilele pot fi pătate şi pot să apară incompatibilităţi. Lentilele de contact trebuie îndepărtate şi aplicate din nou numai după aproximativ 15 minute de la administrarea Corneregel.

Corneregel împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.
Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente. Dacă utilizaţi Corneregel concomitent cu altă soluţie sau unguent oftalmic, acestea trebuie utilizate la intervale de 15 minute. Corneregel trebuie să fie aplicat ultimul.

Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Gelul nu trebuie utilizat de către gravide sau femei care alăptează decât dacă, după evaluarea atentă, medicul dumneavoastră constată că beneficiul utilizării Corneregel depăşeşte riscurile potenţiale.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacă este utilizat conform instrucţiunilor, acest medicament poate determina înceţoşarea trecătoare a vederii şi pacienţii trebuie să aibă grijă când conduc vehicule şi folosesc utilaje.

3. Cum să utilizați Corneregel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este o picătură gel oftalmic aplicată în sacul conjunctival de 4 ori pe zi, precum şi înainte de culcare, în funcţie de severitatea şi intensitatea manifestărilor.
Durata de administrare nu este limitată. Trebuie să utilizaţi gelul până când observaţi îmbunătăţirea manifestărilor dumneavoastră.
Este bine să vă adresaţi unui medic oftalmolog în timpul utilizării gelului, având în vedere că tratamentul cu acest medicament este în mod normal de lungă durată.
Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a gelului oftalmic, când manipulaţi tubul, vă rugăm să nu atingeţi vârful aplicator cu degetele şi nu atingeţi ochiul cu vârful aplicator. Puneţi capacul de protecţie după fiecare utilizare.

Instrucţiuni de utilizare
Înclinaţi capul spre spate.
Trageţi în jos pleoapa inferioară cu ajutorul degetului arătător de la o mână și ţineţi cu cealaltă mână tubul în poziţie verticală deasupra ochiului (fără să atingeţi ochiul).
Aplicaţi o picătură gel oftalmic în sacul conjunctival.
Țineţi ochiul deschis în timp ce îl rotiţi pentru a asigura răspândirea uniformă a gelului oftalmic.
Capacul de protecţie permite păstrarea tubului în poziţie verticală. Aceasta uşurează administrarea imediată şi eficientă a gelului.
Dacă vi se pare că efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie Corneregel
O supradoză din Corneregel nu implică vreun risc cunoscut. Aceasta nu îmbunătăţeşte sau nu diminuează efectul terapeutic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Corneregel
Aplicaţi gelul oftalmic imediat ce vă amintiţi, apoi reveniţi la schema obișnuită de utilizare.
Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să utilizați Corneregel
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
În cazuri izolate pot să apară reacţii alergice.

5. Cum se păstrează Corneregel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A se utiliza în maxim 6 săptămâni după prima deschidere a tubului.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Corneregel
– Substanţa activă este dexpantenolul. Un gram de gel conţine dexpantenol 50 mg.
– Celelalte componente sunt: cetrimidă, edetat disodic, carbomer, hidroxid de sodiu, apă purificată.

Cum arată Corneregel şi conţinutul ambalajului
Se prezintă sub formă de gel incolor, apos şi clar, fără particule vizibile.

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap