Arnithei gel

Arnithei gel

Arnithei gel  (Tinctură de arnica)

Ce găsiţi în acest prospect:
1. Ce este Arnithei gel şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Arnithei gel
3. Cum să utilizaţi Arnithei gel
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Arnithei gel
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Arnithei gel şi pentru ce se utilizează

Arnithei gel este un medicament tradițional din plante utilizat pentru ameliorarea vânătăilor, întinderilor de ligamente și durerilor musculare localizate. Arnithei gel este un medicament tradițional din plante care se folosește în indicațiile specificate exclusiv pe baza experienței îndelungate în utilizare. Dacă după 3-4 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Arnithei gel

Nu utilizați Arnithei gel:
– dacă sunteţi alergic la arnică sau la alte plante din familia Asteraceae (Compositae) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Arnithei gel adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Evitați contactul cu pielea lezată.
Dacă simptomele se înrăutățesc în timpul utilizării medicamentului, trebuie cerut sfatul unui medic sau unui profesionist în domeniul sănătății.

Copii şi adolescenţi
Utilizarea la copii cu vârsta mai mică de 12 ani nu a fost încă stabilită, deoarece nu sunt suficiente date disponibile.

Gelul împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Nu sunt interacțiuni cunoscute.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În absența unor date suficiente, nu se recomandă utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu sunt necesare precauții speciale.
Gelul conţine hidroxistearat de macrogolglicerol. 100 g Arnithei gel conţin hidroxistearat de macrogolglicerol 3 g, care poate provoca reacții la nivelul pielii.

3. Cum să utilizaţi Arnithei gel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu sunteți sigur.
Doza recomandată este:
Dacă nu este prescris altfel de către medic, se aplică un strat subțire de Arnithei gel pe zona afectată, de două sau trei ori pe zi.
Durata utilizării nu trebuie să depășească 2 săptămâni.
Dacă simptomele persistă după 3-4 zile de utilizare a medicamentului, trebuie cerut sfatul unui medic sau unui profesionist în domeniul sănătății.

Utilizarea la copii şi adolescenţi
Nu este recomandată utilizarea la copii cu vârsta mai mică de 12 ani.
Mod de administrare:Uz cutanat

Dacă utilizaţi mai mult gel decât trebuie
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi gelul
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Pot să apară reacții alergice cum sunt mâncărime, înroșire a pileii sau eczemă. Frecvența acestor reacții nu este cunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi mai mari de 25°C. După prima deschidere se va utiliza în 6 luni.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Arnithei gel
– Substanţa activă este tinctura de arnică. 100 g gel conțin tinctură din Arnica montana L., flos (flori de arnică) (medicament-extract ratio 1:10) 24 g. Solvent de extracție: etanol 70% (V/V)
– Celelalte componente sunt etanol 96% (V/V), hidroxistearat de macrogolglicerol (40), carbomer, soluție de amoniac 10%, trigliceride cu lanț mediu, apă purificată.

Cum arată şi conţinutul ambalajului
Gel opac, galben brun.
Arnithei gel este disponibil în cutii cu tuburi de aluminiu cu capac alb cu filet din PP de 50 g sau 100g.

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap