Prospecte medicamente
Bronchostop gumaorală

Bronchostop gumaorală

Bronchostop guma orală (Extract uscat din iarbă de cimbru)

Ce găsiți în acest prospect
1. Ce este Bronchostop guma orală și pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să luați Bronchostop guma orală
3. Cum să luați Bronchostop guma orală
4. Reacții adverse posibile
5. Cum se păstrează Bronchostop guma orală
6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Bronchostop gumă orală și pentru ce se utilizează

Bronchostop este un medicament din plante medicinale cu utilizare tradiţională utilizat pentru a favoriza expectorația mucusului persistent, vâscos și pentru a ameliora iritația gâtului în tusea asociată cu răceala.
Acest medicament din plante medicinale cu utilizare tradiţională se foloseşte pentru indicaţia specificată exclusiv pe baza utilizării îndelungate.
Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Bronchostop gumă orală

Nu luați Bronchostop gumă orală:
dacă sunteți alergic la cimbru, la alte plante din familia Lamiaceae sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenționări și precauții
Înainte să luați Bronchostop gumă orală, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă apar febră, dificultăţi la respiraţie sau expectoraţie cu puroi trebuie să consultaţi fără întârziere un medic.
Copii
Nu este recomandată utilizarea la copii cu vârsta sub 6 ani deoarece nu sunt suficiente date disponibile şi din cauza riscului de înghițire neintenţionată a gumei orale întregii.

Bronchostop guma orală împreună cu alte medicamente
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați/utilizați, ați luat/utilizat recent sau s-ar putea să luați/utilizați orice alte medicamente.
Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina și alăptarea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Deoarece nu sunt suficiente date disponibile, nu se recomandă utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Bronchostop guma orală conține fructoză și sorbitol
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.
Nota pentru diabetici: O gumă orală corespunde la aproximativ 0,1 unități de carbohidraţi. Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienţii cu diabet zaharat. Acest medicament conţine cantităţi mici de etanol, 0,04 mg pe doză.

3. Cum să luați Bronchostop gumă orală

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Doze
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:
1 – 2 gume orale la fiecare 3 până la 4 ore (4 până la 6 ori pe zi).
Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani:
1 gumă orală de 3 ori pe zi.
Copii cu vârsta mai mică de 6 ani:
Nu este indicată utilizarea la copii cu vârsta sub 6 ani, deoarece nu sunt suficiente date disponibile şi din cauza riscului de înghițire neintenţionată a gumei orale întregii.
Mod de administrare:
Pentru administrare orală (lăsaţi să se dizolve în gură prin supt).
Durata de utilizare:
Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele persistă sau nu se ameliorează semnificativ după 5 zile de utilizare a medicamentului.

Dacă luați mai mult Bronchostop gumă orală decât trebuie
Dacă ați luat o doză considerabil mai mare din acest medicament, simptomele reacțiilor adverse cunoscute pot să apară mai intens. În acest caz, vă rugăm să vă adresaţi medicului. Dacă este necesar, el/ea poate decide în privinţa măsurilor necesare.

Dacă uitați să luați Bronchostop gumă orală
Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Au fost observate reacţii de hipersensibilitate precum și tulburări gastro-intestinale în cazul medicamentelor care conțin cimbru. Frecvența de apariție nu este cunoscută.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare: Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale e-mail: adr@anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

5. Cum se păstrează Bronchostop gumă orală

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.
Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Bronchostop gumă orală
– Substanța activă este extractul uscat din iarbă de cimbru.
O gumă orală conţine extract 59,5 mg (sub formă de extract uscat) din iarba de Thymus vulgaris L. şi Thymus zygis L., (iarbă de cimbru) (7-13:1). Solvent de extracţie: apa.
– Celelalte componente sunt: gumă arabică, fructoză, sorbitol lichid 70% (necristalizabil) (E 420), maltodextrină, acid citric anhidru, zaharină sodică, aromă de aronia (scoruş negru) (conținând propilenglicol şi etanol (96%)), aromă de fructe de pădure (conținând propilenglicol ), parafină
lichidă, ceară albă şi apă purificată.

Cum arată Bronchostop gumă orală și conținutul ambalajului
Bronchostop gumă orală sunt gume orale hexagonale, de culoare brună, cu diametrul de 20 mm.
Bronchostop gumă orală este ambalat în cutii cu blistere din PVC-PE-PVdC/Al și sunt disponibile în ambalaje conţinând 20 sau 40 gume orale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *