Prospecte medicamente
AirFluSal 25 micrograme/125 micrograme suspensie de inhalat presurizata

AirFluSal 25 micrograme/125 micrograme suspensie de inhalat presurizata

AirFluSal 25 micrograme/125 micrograme suspensie de inhalat presurizata (salmeterol/propionat de fluticazonă)

Ce găsiţi în acest prospect:
1. Ce este AirFluSal şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați AirFluSal
3. Cum să utilizați AirFluSal
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează AirFluSal
6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este AirFluSal și pentru ce se utilizează

AirFluSal conţine două medicamente, salmeterol şi propionat de fluticazonă.
 Salmeterol face parte din grupa medicamentelor numite bronhodilatatoare cu durată lungă de acţiune. Ajută la menţinerea deschisă a căilor respiratorii din plămâni. Acest efect facilitează pătrunderea şi ieşirea mai uşoară a aerului din plămâni. Efectul durează cel puţin 12 ore.
 Propionatul de fluticazonă face parte din grupul medicamentelor numite corticosteroizi care scad inflamaţia şi iritaţia la nivel pulmonar.
AirFluSal nu se recomandă pentru utilizarea la copii şi adolescenţi.
Medicul dumneavoastră v-a prescris acest medicament pentru a vă ajuta în prevenirea problemelor respiratorii, cum este astmul.
Trebuie să utilizaţi AirFluSal în fiecare zi, aşa cum v-a recomandat medicul. Astfel veţi fi siguri că funcţionează corespunzător în ceea ce priveşte controlul astmului dumneavoastră.
AirFluSal ajută în prevenirea apariţiei senzaţiei de lipsă de aer sau în prevenirea apariţiei respiraţiei şuierătoare (wheezing-ului). AirFluSal nu ajută în cazul lipsei acute de aer sau wheezing-ului deja prezente. În acest caz, trebuie să utilizaţi un medicament cu acţiune rapidă, cum este salbutamolul. Ar
trebui să aveţi întotdeauna la dumneavoastră un medicament inhalator cu acţiune rapidă.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați AirFluSal

Nu luaţi AirFluSal
Dacă sunteţi alergic la salmeterol, propionat de fluticazonă sau la oricare dintre excipienții acestui medicament (enumerați la pct. 6)

Atenționări și precauții
Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza AirFluSal dacă aveți:
 afecţiuni ale inimii, incluzând un ritm neregulat sau rapid
glandă tiroidă hiperactivă
 tensiune arterială mare
diabet zaharat (AirFluSal poate să vă crească cantitatea de zahăr din sânge)
 concentraţie scăzută a potasiului în sângele dumneavoastră
 tuberculoză, în prezent sau în antecedente sau alte infecții pulmonare

AirFluSal împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Acestea includ medicamentele utilizate pentru tratarea astmului bronşic sau orice alte medicamente eliberate fără prescripţie medicală. Utilizarea AirFluSal cu alte medicamente poate să nu fie adecvată.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi unul dintre următoarele medicamente, înainte de a începe să utilizaţi AirFluSal:
 β-blocante (cum sunt atenololul, propranololul şi sotalolul). β-blocantele sunt cel mai frecvent utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau a altor afecţiuni ale inimii.
 Medicamente utilizate pentru a trata infecţiile, inclusiv unele medicamente pentru tratamentul HIV (cum sunt ritonavir, cobicistat, ketoconazol, itraconazol şi eritromicină). Unele dintre aceste medicamente pot să crească cantitatea de propionat de fluticazonă sau salmeterol din corpul dumneavoastră. Astfel poate să crească riscul de apariţie a reacţiilor adverse, incluzând bătăi neregulate ale inimii sau pot înrăutăţi reacţiile adverse. Medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze cu atenție dacă luați aceste medicamente.
 Corticosteroizi (pe cale orală sau injectabilă). Dacă aţi fost tratat recent cu corticosteroizi, există un risc crescut ca aceste medicamente să vă afecteze glanda suprarenală.
 Diuretice, utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute.
 Alte bronhodilatatoare (cum este salbutamol).
 Derivaţi xantinici, deseori folosiţi în tratamentul astmului.

Sarcina și alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este puţin probabil ca AirFluSal să afecteze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizați AirFluSal

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
 Utilizaţi AirFluSal în fiecare zi, până când medicul dumneavoastră vă sfătuieşte să întrerupeţi tratamentul. Nu depăşiţi doza recomandată. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
 Nu întrerupeţi administrarea AirFluSal şi nu reduceţi doza de AirFluSal fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră.
 AirFluSal trebuie inhalat în plămâni prin cavitatea bucală.

Doza recomandată este:
Adulți
 AirFluSal 25/125 – două pufuri de două ori pe zi
 AirFluSal 25/250 – două pufuri de două ori pe zi
În schema de utilizare a AirFluSal de două ori pe zi se poate obține controlul asupra simptomelor dumneavoastră. În acest caz, medicul dumneavoastră poate decide scăderea dozei la o singură administrare zilnică. Doza poate fi administrată:
 o doză seara, în cazul în care aveţi simptome nocturne.
 o doză dimineaţa în cazul în care aveţi simptome în timpul zilei.
Este foarte important să urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră referitor la câte pufuri să inhalaţi sau cât de des să utilizaţi medicamentul.
Dacă utilizaţi AirFluSal pentru astmul bronșic, medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze periodic starea clinică.
Dacă astmul sau dacă respiraţia dumneavoastră se agravează, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
S-ar putea simţiţi că respiraţi cu dificultate, manifestați apăsare la nivelul pieptului şi aveţi nevoie să utilizaţi mai des medicamente „de ameliorare a simptomelor”. Dacă manifestați oricare dintre aceste simptome trebuie să continuați tratamentul cu AirFluSal dar nu trebuie să creșteți numărul de pufuri.Adresaţi-vă medicului dumneavoastră deoarece aţi putea avea nevoie de tratament suplimentar.

Utilizarea la copii şi adolescenţi
AirFluSal nu se recomandă pentru utilizarea la copii şi adolescenţi.

Instrucţiuni de utilizare
 Medicul dumneavoastră sau farmacistul vă vor sfătui cu privire la utilizarea corectă a inhalatorului. Ei trebuie să verifice, din timp în timp, dacă utilizaţi corect inhalatorul.
Neutilizarea corespunzătoare sau conform recomandărilor a AirFluSal, poate să conducă la un control ineficient al astmului dumneavoastră.
 Medicamentul este disponibil într-un flacon presurizat introdus într-un înveliş din plastic şi cu o piesă bucală.
 Acest flacon are ataşat un dispozitiv de numărare, care arată câte pufuri de medicament au mai rămas. Pe măsură ce utilizați inhalatorul, mecanismul de numărare se va roti descrescător după fiecare cinci până la șapte pufuri. Indicatorul dozei va arăta numărul aproximativ de pufuri
rămas în inhalator.
 Picurarea aerosolului poate determina mecanismul de numărare să coboare cu un anumit număr de unităţi.

Testarea inhalatorului
1. Dacă utilizaţi pentru prima dată inhalatorul, verificați dacă funcționează corespunzător.
Scoateţi capacul piesei bucale, ţinând părţile laterale ale inhalatorului între degetul mare şi arătător și apăsaţi uşor părţile laterale ale capacului.
2. Pentru a vă asigura că funcţionează, îndepărtați piesa bucală și apăsaţi flaconul pentru a elibera 4 pufuri în aer, agitaţi bine inhalatorul după fiecare apăsare. Aparatul de măsurare indică 120 de pufuri conținute în inhalator. Dacă inhalatorul dumneavoastră nu a fost utilizat timp de o săptămână sau mai mult, eliberaţi două pufuri în aer.

Utilizarea inhalatorului

Este important să începeţi să inspiraţi cât mai lent posibil chiar înainte de a utiliza inhalatorul.
1. În timpul utilizării inhalatorului trebuie să staţi în picioare sau în poziţie şezândă.
2. Îndepărtați capacul piesei bucale (conform descrierii de la punctul 1 Testarea inhalatorului).
Controlaţi piesa bucală în interior şi exterior, pentru a vă asigura că este curată şi nu sunt prezenţi corpi străini.
3. Agitaţi inhalatorul, de 4-5 ori, înainte de utilizare, pentru a vă asigura că eventualele aglomerări de particule au fost dispersate şi conţinutul flaconului a fost amestecat omogen .
4. Ţineţi inhalatorul în poziţie verticală cu degetul mare pe bază, sub piesa bucală. Expiraţi cât mai mult posibil.
5. Puneţi piesa bucală în gură, între dinţi. Strângeţi buzele în jurul ei. Nu trebuie să o muşcaţi.
6. Inspiraţi pe gură lent şi profund. Imediat după ce începeţi să inspiraţi pe gură, apăsaţi pe capătul superior al flaconului, pentru a elibera un puf. În acest timp continuaţi să inspiraţi constant şi profund.
7. Ţineţi-vă respiraţia, scoateţi inhalatorul din gură şi luaţi degetul de pe partea superioară a inhalatorului. Continuaţi să vă ţineţi respiraţia câteva secunde, sau atât timp cât puteţi.
8. Aşteptaţi aproximativ o jumătate de minut între administrări şi apoi repetaţi etapele de la 3 la 7.
9. Apoi clătiţi-vă gura cu apă şi scuipaţi conţinutul afară şi/sau periaţi-vă dinţii. Acest lucru poate ajuta la prevenirea apariţiei candidozei (infecţie determinată de o ciupercă) sau a răguşelii.
10. După utilizare, ataşaţi întotdeauna imediat capacul piesei bucale, pentru a o proteja de praf.
Reataşaţi capacul piesei bucale prin apăsare fermă, până când se aude un mic zgomot. În cazul în care capacul nu e ataşat corect se învârte în direcţie opusă şi se reîncearcă. Nu se utilizează o forţă de apăsare prea mare.

Etapele 4, 5, 6 şi 7 nu trebuie efectuate în grabă. Este important să inspiraţi cât mai lent posibil imediat înainte să utilizaţi inhalatorul. La primele utilizări, ar trebui să folosiţi inhalatorul în timp ce staţi în faţa unei oglinzi. Dacă observaţi o „ceaţă” ieşind din capătul dispozitivului inhalator sau din colţurile gurii, trebuie să reîncepeţi administrarea de la etapa 3.
Dacă vă este greu să utilizaţi inhalatorul, fie medicul dumneavoastră, fie alt profesionist din domeniul sănătăţii vă pot recomanda utilizarea inhalatorului cu un dispozitiv medical de tip spacer de exemplu Volumatic sau AeroChamber Plus (în funcție de ghidurile naționale). Medicul dumneavoastră, farmacistul sau alt profesionist din domeniul sănătăţii trebuie să vă arate cum să utilizaţi inhalatorul cu ajutorul dispozitivului medical şi cum să păstraţi dispozitivul şi vă vor răspunde la orice întrebări. Este important ca dacă utilizaţi inhalatorul cu ajutorul unui dispozitiv medical, să nu opriţi administrarea cu ajutorul acestui dispozitiv, fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră. De asemenea, este
important să nu schimbaţi tipul de dispozitiv medical pe care îl utilizaţi fără să discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră. Dacă nu mai folosiţi un dispozitiv medical sau dacă îl schimbaţi cu un alt tip de dispozitiv medical, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă modifice doza necesară pentru
controlul astmului.
Întotdeauna discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a face orice modificări la tratamentul pentru astmul dumneavoastră.Pentru persoanele fără forță poate fi mai uşor să ţină flaconul cu ambele mâini. Se pun cele două degete arătătoare pe capătul superior al flaconului şi cele două degete mari pe bază, sub piesa bucală.
Trebuie să înlocuiți dispozitivul inhalator când indicatorul numărului de doze arată numărul 40, iar culoarea indicatorului se schimbă de la verde la roșu. Când fereastra arată cifra 0, dispozitivul inhalator trebuie înlocuit deoarece pufurile rămase în dispozitiv s-ar putea să nu fie suficiente pentru o
doză completă.
Nu încercați niciodată modificarea numerelor indicate de dispozitiv sau detaşarea dispozitivului indicator al numărului de doze din flacon. Dispozitivul indicator al numărului de doze nu poate fi resetat şi este în mod permanent ataşat de flacon.

Curățarea inhalatorului
Pentru o bună funcţionare a inhalatorului, este important să-l curăţaţi cel puţin o dată pe săptămână.
Cum se curăţă:
 Scoateţi capacul piesei bucale.
 Nu scoateţi flaconul din metal din învelişul din plastic în timp ce curăţaţi inhalatorul sau în orice alt moment.
 Ştergeţi interiorul şi exteriorul piesei bucale precum şi învelişul din plastic cu un şerveţel uscat sau o bucată de material textil.
 Înlocuiți capacul piesei bucale. Capacul va fi fixat corect după auzirea unui mic zgomot. În cazul în care capacul nu e ataşat corect, se învârte în direcţie opusă şi se reîncearcă. Nu se utilizează o forţă de apăsare prea mare.
Nu puneţi flaconul din metal în apă.

Dacă utilizați mai mult AirFluSal decât trebuie
Este important să utilizaţi inhalatorul conform instrucţiunilor medicului dumneavoastră. Dacă aţi utilizat accidental o doză mai mare decât cea recomandată spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Puteţi simţi că inima dumneavoastră bate mai repede decât în mod normal şi puteţi simţi tremurături. Puteţi avea, de asemenea, ameţeli, dureri de cap, slăbiciune musculară şi dureri articulare.
Dacă aţi utilizat timp îndelungat doze mai mari decât cele recomandate, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări. Aceasta deoarece doze foarte mari de AirFluSal pot determina o scădere a secreţiei de hormoni steroizi de către corticosuprarenale.

Dacă uitați să utilizați AirFluSal
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză la ora stabilită.

Dacă încetaţi să utilizaţi AirFluSal
Este foarte important să utilizaţi AirFluSal în fiecare zi conform instrucţiunilor. Continuaţi să îl luaţi până când medicul dumneavoastră vă sfătuieşte să întrerupeţi tratamentul. Nu întrerupeţi utilizarea sau nu reduceţi brusc doza de AirFluSal. Acest lucru vă poate agrava afecţiunile respiratorii.
În plus, dacă opriţi brusc administrarea AirFluSal sau reduceţi doza recomandată de AirFluSal, puteţi avea probleme (foarte rar) cu glanda suprarenală (insuficienţă suprarenală) care uneori cauzează reacţii adverse.
Aceste reacţii adverse pot include:
 dureri de stomac
 oboseală şi lipsa poftei de mâncare, senzaţie de rău
 slăbiciune şi diaree
 pierdere în greutate
 dureri de cap sau somnolenţă
 valori scăzute de zahăr în sânge
 tensiune arterială scăzută şi convulsii.
Atunci când corpul dumneavoastră este supus unor condiţii de stres, cum sunt febră, traumă (ca de exemplu un accident de maşină), infecţie sau intervenţie chirurgicală, insuficienţa suprarenală se poate înrăutăţi şi puteţi avea oricare din reacţiile adverse enumerate mai sus. Dacă aveţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Pentru prevenirea apariţiei acestor simptome, medicul dumneavoastră vă poate prescrie tratament suplimentar cu corticosteroizi sub formă de comprimate (cum este prednisolonul).
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, deşi acestea nu se manifestă la toate persoanele.
Reacții alergice: este posibil să observați că brusc respirația se agravează după utilizarea AirFluSal. Ar putea fi foarte șuierătoare și poate să apară tusea sau puteți avea senzație de scurtare a respirației. Puteți observa, de asemenea, mâncărime, o erupție (urticarie) și umflare (de obicei la nivelul feței, buzelor, limbii sau a gâtului) sau brusc vă puteți simți inima cum bate foarte repede sau aveți o stare de leșin și vedere încețoșată (care poate duce la colaps sau pierderea cunoștinței). Dacă aveți aceste reacții sau dacă se întâmplă brusc după utilizarea AirFluSal opriți imediat administrarea și anunțați medicul. Reacțiile alergice la AirFluSal sunt mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane).
Alte reacţii adverse sunt enumerate mai jos:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
 durere de cap – aceasta se ameliorează de obicei la continuarea tratamentului.
 creştere a frecvenţei răcelilor la pacienţii cu boală pulmonară cronică obstructivă (BPOC).
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
 afte (pete galben-crem, dureroase) la nivelul gurii şi a gâtului. De asemenea, limbă dureroasă, voce răgușită și iritație a gâtului. Clătirea gurii cu apă şi scuiparea conținutului și/sau periajul dinților imediat după fiecare inhalare pot fi utile. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente antifungice pentru tratamentul aftei.
 crampe, articulații umflate și dureri musculare
 crampe musculare
Următoarele reacții adverse au fost raportate și la pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC):
pneumonii și bronșite (infecție a plămânilor). Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome: o creştere a cantităţii de spută, o schimbare în culoarea sputei, febră, frisoane, agravarea tusei sau a problemelor respiratorii
 vânătăi şi fracturi la nivelul corpului
 inflamaţie a sinusurilor (o senzaţie de tensiune sau plin la nivelul nasului, obrajilor sau în spatele ochilor, uneori însoţită de o durere ritmică)
 concentraţie plasmatică scăzută a potasiului (s-ar putea să aveți senzaţia că vă simţiţi bătăile inimii, slăbiciune musculară și/sau crampe)

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane)
 creşterea cantităţii de zahăr (glucoză) din sânge (hiperglicemie). Dacă aveţi diabet zaharat, s-ar putea să fie necesar să vă verificaţi mai des glicemia şi să fie necesară ajustarea tratamentului antidiabetic.
 cataractă (opacifierea cristalinului)
 bătăi foarte rapide ale inimii (tahicardie)
 senzaţie de tremurături şi bătăi rapide sau neregulate ale inimii (palpitaţii). Aceste reacţii adverse sunt în general uşoare şi se reduc dacă tratamentul este continuat.
 durere în piept
 senzaţie de îngrijorare (această reacţie adversă apare în principal la copii)
 tulburări de somn
 erupţii alergice trecătoare pe piele.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
 dificultate în respiraţie sau respiraţie şuierătoare (wheezing) care se agravează imediat după ce folosiţi AirFluSal. Dacă aveţi aceste simptome opriţi administrarea AirFluSal. Utilizaţi un medicament inhalator cu acţiune rapidă pentru a vă ajuta să respiraţi şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
 AirFluSal poate afecta secreţia naturală de hormoni steroizi produşi de către corpul dumneavoastră, în special dacă utilizaţi doze mari, timp îndelungat. Aceste reacţii adverse includ:
– încetinirea creşterii la copii şi adolescenţi
– subţierea oaselor
– glaucom
– creştere în greutate
– faţă rotunjită (în formă de lună plină) – sindrom Cushing.
Medicul dumneavoastră vă va verifica periodic pentru apariţia oricăreia dintre aceste reacţii adverse şi pentru a se asigura că utilizaţi doza cea mai mică din AirFluSal care vă controlează simptomele de astm bronşic.
 schimbări ale comportamentului cum ar fi hiperactivitatea şi iritabilitatea (aceste reacţii adverse apar în principal la copii).
 bătăi neregulate ale inimii sau extrasistole (aritmii). Informaţi-l pe medicul dumneavoastră, dar nu întrerupeţi utilizarea AirFluSal decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.
 o infecţie fungică la nivelul esofagului care poate determina dificultate la înghiţire.

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
depresie sau agresivitate. Aceste efecte pot apărea mai ales la copii.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează AirFluSal

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Termenul de valabilitate după prima deschidere a flaconului: a se utiliza în decurs de 3 luni.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Containerul metalic conține un lichid presurizat.
A nu se expune la temperaturi peste 50ºC.
A nu se perfora flaconul.
A nu se perfora, sparge sau arde, chiar dacă flaconul este, aparent, gol.
A nu se păstra la frigider sau congela.
Similar celorlalte medicamente inhalatorii disponibile în flacoane presurizate, efectele terapeutice scad atunci când flaconul este rece.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele pe care nu le mai utilizați. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine AirFluSal
AirFluSal 25 micrograme/125 micrograme suspensie de inhalat presurizată Substanțele active sunt salmeterol (sub formă de xinafoat) și fluticazonă. Fiecare doză măsurată furnizează salmeterol 25 micrograme (sub formă de salmeterol xinafoat) și propionat de fluticazonă 125 micrograme.
Cealaltă componentă este norflurane (HFA 134 a ) cu rol de agent propulsor.
AirFluSal 25 micrograme/250 micrograme suspensie de inhalat presurizată Substanțele active sunt salmeterol (sub formă de xinafoat) și fluticazonă. Fiecare doză măsurată furnizează salmeterol 25 micrograme (sub formă de salmeterol xinafoat) și propionat de fluticazonă 250 micrograme.
Cealaltă componentă este norflurane HFA 134 a (HFA 134 a) cu rol de agent propulsor.
Cum arată AirFluSal şi conţinutul ambalajului
Inhalatorul este compus dintr-un flacon din aluminiu cu valvă dozatoare și un dispozitiv de acţionare din polipropilenă cu indicator al dozei și capac împotriva prafului din polipropilenă sigilat într-o pungă protectoare cu silicagel.
Dispozitivul conține o suspensie albă, omogenă.
Fiecare dispozitiv poate elibera 120 de pufuri.
Mărimi de ambalaj
1; 2; 2 (pachet ambalat 2×1); 3; 3 (pachet ambalat 3×1); 4; 5; 6; 10; 10 (pachet ambalat 10×1) x 120 pufuri.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *