Prospecte medicamente
Cervugid ovule

Cervugid ovule

Cervugid ovule (Cloramfenicol/Metronidazol/Nistatină//Acetat de hidrocortizon)

În acest prospectgăsiţi:

1. Ce este CERVUGID şi pentru ce se utilizează
2. Înainte să utilizaţiCERVUGID
3. Cum să utilizaţiCERVUGID
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstreazăCERVUGID
6. Informaţii suplimentare.

1.CE ESTE CERVUGID ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul sau prevenirea infecţiilor vaginale şi de la nivelul colului uterin determinate de anumite microorganisme.

Indicaţiile sunt:
-Tratamentul vaginitelor şi cervicitelor produse de bacterii aerobe şi anaerobe (inclusiv Clostridium spp.), Gram-pozitiv sau Gram-negativ
-Tratamentul vaginitelor şi cervicitelor produse de Trichomonas vaginalis în asociere cu alte tipuri de microorganisme;
-Tratamentul vaginitelor şi cervicitelor produse de Mycoplasma spp.sau Chlamydia spp. în asociere cu alte tipuri de microorganisme;
-Tratamentul vaginitelor micotice produse de Candida spp.în asociere cu alte tipuri de microorganisme;
-Tratamentul vaginitelor mixte, produse de asocierea de bacterii,Trichomonas vaginalis, Candida spp şi Mycoplasma spp.sau Chlamydia spp;
-Profilaxia vaginitelor şi cervicitelor în cazul pacientelor aflate în tratament sistemic cu imunosupresoare, citostatice sau corticosteroizi şi în cazul pacientelor supuse radioterapiei;
-Profilaxia vaginitelor şi cervicitelor în cazul în care pacientele urmează a fi supuse unor intervenţii chirurgicale sau exploratorii în aria genitală (histero-salpingografie, hidrotubaţie, biopsie de endometru,etc.);
-Tratamentul florei patogene înainte de recoltarea frotiului pentru citotestul Babeş-Papanicolau, învederea clarificării câmpului microscopic şi îmbunătăţirea interpretării citotestului;

CERVUGID ovule este indicat la adulţi. Dacă este necesar, poate fi administrat şi la adolescenţi.

2.ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CERVUGID

Nu utilizaţi CERVUGID daca:
-Aveţi hipersensibilitate la oricare din substanţele active sau la excipient;
-Aveţi insuficienţă hepatică sau renală severă;
-Suferiţi de afecţiuni hematologice severe;
-Sunteţi gravidă sau alăptaţi;

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi CERVUGID
În cazul în care prezentaţi antecedente de tulburări hematologice sau urmaţi un tratament prelungit, se recomandă efectuarea periodică de teste sanguine, în special controlul hemoleucogramei. Deşi nu s-au raportat astfel de reacţii în cazul acestui medicament, orice eventuală scădere a numărului de hematii,leucocite sau/şi trombocite impune oprirea tratamentului.
În cazul tratamentului prelungit trebuie urmărită apariţia reacţiilor adverse de tip neuropatie centrală sau periferică (parestezii, ataxie, vertij, crize convulsive). Deşi nu s-au raportat astfel de reacţii în cazul acestui medicament, tratamentul trebuie intrerupt în cazul apariţiei manifestărilor de tip ataxie, vertij sau confuzie.
Dacă suferiţi de afecţiuni neurologice centrale şi periferice severe, cronice sau evolutive, acest medicament trebuie utilizat cu precauţie, datorită riscului de agravare a tulburărilor neurologice.
Nu consumaţi alcool etilic şi nu utilizaţi medicamente care conţin alcool etilic în timpul tratamentului,precum nici în timp de 48 de ore de la întreruperea tratamentului, pentru a preveni eventualitatea apariţiei reacţiilor de tip disulfiram (antalcool), ce se pot manifesta prin senzaţie de căldură, eritem facial,vărsături, tahicardie, etc.
Nu este recomandată administrarea a mai mult de 2-3 cure de tratament pe an.Utilizarea simultană a prezervativului sau a diafragmei cu CERVUGID ovule poate creşte riscul ruperii dispozitivului contraceptiv.

Utilizarea altor medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice altmedicament,inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.CERVUGID ovule nu trebuie administrat în timpul sarcinii, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

CERVUGID ovule nu trebuie administrat dacă alăptaţi. Dacă medicul dumneavoastră consideră că începerea tratamentului este absolut necesară, se va întrerupe alăptarea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
CERVUGID nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3.CUM SĂ UTILIZAŢI CERVUGID

Utilizaţi întotdeauna CERVUGID exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigură.
Dacă consideraţi că efectul tratamentului cu CERVUGID este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. CERVUGID se administrează pe cale vaginală.
Ovulul se introduce profund în interiorul vaginului, stând relaxată, în poziţia culcat.
Doza uzuală este de un ovul CERVUGID pe zi,administrat seara, înainte de culcare. Durata tratamentului este de 12 zile.În cazul cervicitelor ulcerate tratamentul se va repeta de 1-2 ori, până la cicatrizarea acestora, cu o pauzăde 7 zile între perioadele de administrare.
În cazul cervicitelor şi vaginitelor însoţite de afecţiuni inflamatorii severe de cauză infecţioasă (congestii pelvine, metroanexite, pelviperitonite),este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să asociaţi CERVUGID cu antibiotice administrate sistemic.

CERVUGID nu prezintă utilizare relevantă la copii.

Dacă este necesară administrarea la adolescenţi, dozele sunt aceleaşi ca în cazul adulţilor.
Durata tratamentului cu CERVUGID va fi stabilită de către medicul dumneavoastră în funcţie de evaluarea periodică a stării de ameliorare a afecţiunii tratate.Dacă aţi utiliza tCERVUGID mai mult decât trebuie Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.Dacă aţi uitat să utilizaţi CERVUGID
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa dozele omise.Dacă încetaţi să utilizaţi CERVUGID Continuaţi să luaţi CERVUGID până la terminarea tratamentului, atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.Aveţi nevoie de fiecare doză pentru a ajuta la ameliorarea sau tratarea afecţiunii.Nu au fost raportate manifestări specifice în cazul întreruperii bruşte a tratamentului.Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele,CERVUGID poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Riscul apariţiei reacţiilor adverse este neglijabil, datorită absorbţiei sistemice reduse a substanţelor active.În special în cazul tratamentului prelungit, dar şi după administrarea primei doze, pot să apară eritem,senzaţie de arsură locală, eritem.Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ CERVUGID

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.Nu utilizaţi CERVUGID după data de expirare înscrisă pe ambalaj.Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine CERVUGID Substanţele active sunt:cloramfenicol,metronidazol,nistatină,acetat de hidrocortizon
Celălalt component este: Witepsol H15
Cum arată CERVUGID şi conţinutul ambalajului CERVUGID se prezină sub formă de ovule în formă de torpilă, cu suprafaţa netedă, de culoare galbenă.
CERVUGID este disponibil în cutii conţinând 2 folii termosudate din PVC a câte 6 ovule fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *