Debridat 100 mg, 200 mg comprimate filmate

Debridat comprimate

Debridat 100 mg comprimate filmate
Debridat 200 mg comprimate filmate
(Maleat de trimebutina)

Ce găsiți în acest prospect
1. Ce este Debridat și pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Debridat
3. Cum să utilizați Debridat
4. Reacții adverse posibile
5. Cum se păstrează Debridat
6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Debridat și pentru ce se utilizează

Debridat conţine ca substanţă activă maleat de trimebutină. Acesta este un medicament care reface motilitatea fiziologică (proprietate a unor organe cu musculatura netedă de a efectua mişcări de contracţie şi de relaxare) în cazul bolilor digestive funcţionale legate de tulburări de motilitate.
Debridat este folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcţionale gastrointestinale şi biliare, în special în cazul durerilor şi crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Debridat

Nu utilizați Debridat:
– dacă sunteți alergic la maleat de trimebutină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenționări și precauții
Înainte să utilizați Debridat, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Debridat împreună cu alte medicamente
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Debridat împreună cu alimente, băuturi și alcool
Poate fi luat în timpul meselor sau indiferent de acestea.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Debridat nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru, decât la indicaţia
medicului. Este de preferat să nu luaţi acest medicament dacă alăptaţi.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Nu a fost observată nicio influenţă a acestui medicament asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Cnţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizați Debridat

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Se administrează pe cale orală. Comprimatele trebuie înghiţite întregi.
Doza uzuală este de 300 mg de trimebutină pe zi. În cazuri excepţionale, doza poate fi crescută până la 600 mg maleat de trimebutină pe zi (cum ar fi
maximum 6 comprimate filmate  de 100 mg pe zi) (cum ar fi 1 comprimat filmat de 200 mg de 3 ori pe zi).
Dacă aveţi impresia că efectul Debridat este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului sau farmacistului.
Utilizarea la copii
Debridat comprimate filmate nu este recomandat copiilor.

Dacă utilizați mai mult Debridat decât trebuie
Dacă luaţi mai multe comprimate filmate decât v-a fost prescris (sau dacă altcineva ia comprimatele dumneavoastră), solicitaţi imediat consult medical sau adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi medicale.

Dacă uitați să utilizați Debridat
Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi următoarea doză imediat ce vă amintiţi, dacă momentul respectiv nu este prea apropiat de cel la care trebuie să luaţi următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse raportate au fost:
– Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 de utilizatori): iritaţie trecătoare la nivelul pielii
– Reacţii adverse la care frecvenţa de apariţie nu poate fi estimată: hipersensibilitate, reacţii la nivelul pielii.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionata în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Debridat

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi Debridat după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține 
Debridat 100 mg
– Substanţa activă este maleatul de trimebutină. Un comprimat filmat conţine maleat de trimebutină 100 mg.
– Celelalte componente sunt: nucleu – lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, hipromeloză 6 mPa.s, amidonglicolat de sodiu (tip A), acid tartric, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: hipromeloză 15 mPa.s, lactoză monohidrat, Macrogol 4000, dioxid de titan (E171).
Debridat 200 mg
– Substanţa activă este maleat de trimebutină. Un comprimat filmat conţine maleat de trimebutină 200 mg.
– Celelalte componente sunt: nucleu – lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, hipromeloză 6 mPa.s, amidonglicolat de sodiu (tip A), acid tartric, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: hipromeloză 15 mPa.s, lactoză monohidrat, Macrogol 4000,
dioxid de titan (E171).

 

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link