Calmaben 50 mg drajeuri

Calmaben 50 mg drajeuri (Clorhidrat de difenhidramina)
6.Informaţii suplimentare
Nu toate tulburările somnului necesită folosirea hipnoticelor.De multe ori ele sunt o manifestare a bolilor fizice sau psihice şi pot fi influenţate tratând aceste boli sau folosind alte masuri
–astm bronşic
-feocromocitom (tumora a glandei suprarenale)
– hipomagnezemie, hipopotasemie
Calmaben trebuie folosit cu precauţie la pacienţi cu:
Acest efect este accentuat în asociere cu alcoolul.
3.CUM SĂ UTILIZAŢI CALMABEN
Utilizaţi întotdeauna Calmaben exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.Adulţii iau un drajeu cu o cantitate suficientã de lichid nealcoolic (de exemplu un pahar de apã) cu 30 de minute înainte de culcare.Asiguraţi-vã o perioadã adecvatã de somn de 7-8 ore pentru a reduce riscul efectelor negative asupra capacităţii de reacţie şi în particular asupra abilitaţii de participare la traficul rutier, în dimineaţa urmãtoare. Calmaben nu se administrazã copiilor sub 12 ani.Nu luaţi mai mult de un drajeu, durata tratamentului trebuie sã fie cât mai scurtã posibil.În eventualitatea prelungirii tulburãrilor de somn preparatul trebuie întrerupt dupã cel mult douã sãptãmâni şi necesitatea utilizãrii lui trebuie verificatã din nou Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Calmaben Dacã observaţi semne de supradozaj adresaţi-vă imediat unui medic sau unui spital.Alterarea stării de conştienţă este un semn de supradozaj. Alte simptome care pot apãrea sunt halucinaţii, anxietate, excitaţie, agitaţie, convulsii, febrã, înroşirea pielii şi uscaciunea mucoaselor,mãrirea pupilelor, aritmii cardiace, cresterea bãtãilor cardiace.Informaţie pentru medic:Mãsuri terapeutice :Pentru tratamentul unei intoxicaţii cu clorhidrat de difenhidraminã, în cele mai multe cazuri sunt suficiente mãsuri simptomatice ca respiraţia artificialã, administrarea intravenoasã de lichide şi rãcirea externã în eventualitatea hipertermiei.Este recomandatã spãlãtura gastricã. Din cauza proprietãţilor anticolinergice ale difenhidraminei, o spãlãturã gastricã poate fi beneficã chiar şi mai multe ore dupã supradozaj.În eventualitatea scãderii tensiunii arteriale pot fi utilizate vasopresoare ca noradrenalina şi epinefrina;totuşi, adrenalina nu trebuie administratã deoarece, paradoxal, poate accentua scãderea tensiunii arteriale. Convulsiile pot fi controlate cu diazepam intravenos. Nu se administreazã stimulante!Fizostigmina(0,02-
Dacă uitaţi să utilizaţi Calmaben
Vezi pct. ,,Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Calmaben’’.
4.REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele,Calmaben poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Pot apare interacţiuni cu alte medicamente sau modificări la nivelul funcţiilor fiziologice. Cele ce urmeazã conţin reacţiile adverse care au fost observate cu acest medicament şi cu altele similare,inclusiv cele care apar în cazuri foarte rare. Nu toţi pacienţii vor dezvolta reacţii adverse.În funcţie de sensibilitatea individualã reacţiile adverse cele mai frecvente sunt toropeala, ameţeala şi tulburãri de concentrare în ziua urmãtoare, mai ales dupã o prea scurtã duratã a somnului ca şi slabiciunea muscularã.Simptome mai puţin frecvente sunt uscãciunea gurii, a nasului şi faringelui, dureri de cap, tulburãri de vedere, gastrointestinale (greaţã, vărsături, diaree, constipaţie, reflux gastroesofagian) şi dificultate la urinare.În foarte rare cazuri pot apãrea reactii de hipersensibilitate, modificãri ale tabloului sangvin, creşterea presiunii intraoculare sau, îndeosebi la copil, reacţii paradoxale sub forma excitaţiei centrale ca agitaţie, iritabilitate, nervozitate, anxietate, tremurãturi sau insomnie. În aceste cazuri trebuie ca tratamentul să fie întrerupt şi pacientul să se adreseze medicului.Ocazional au fost observate reacţii alergice cutanate şi creşterea fotosensibilitãţii pielii (a se evita expunerea directã la soare!), ca şi tulburãri funcţionale hepatice(icter); în aceste cazuri se consultã medicul.Dupã utilizarea prelungitã a clorhidratului de difenhidraminã întreruperea bruscã poate cauza tulburãri trecãtoare ale somnului.Ca şi în cazul altor hipnotice, se poate dezvolta o dependenţã dupã utilizare prelungitã, neadecvatã. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine grava sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5.CUM SE PĂSTREAZĂ CALMABEN
A se pastra la temperaturi sub 30°C,in ambalajul original.A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.Nu utilizaţi Calmaben după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6.INFORMAŢII SUPLIMENTARE
Ce conţine Calmaben-Substanţa activă este clorhidrat de difenhidramină 50 mg.-Celelalte componente sunt:copovidonă, crospovidonă, maltodextrină, celuloză microcristalină,stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, gumă acacia (gumă arabică), sucroză (zahăr),talc, metilceluloză, carbonat de calciu,povidonă, dioxid de titan (E 171), glicerol 85%, ceară montanglicol.
Cum arată Calmaben şi conţinutul ambalajului Calmaben se prezinta sub forma de drajeuri albe, omogene
Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 10 drajeuri
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 drajeuri
Recomandam si:
Betaprol 100 mg, comprimate (Tartrat de metoprolol...
Betadine 200 mg ovule (Iod povidonă) În acest p...
Arketis 10 mg/ 20 mg/ 30 mg/ 40 mg comprimate (Par...
Axetine 250 mg / 750 mg / 1,5 g pulbere pentru sol...
Adaugati un comentariu