Prospecte medicamente
Colperin 100 mg comprimate

Colperin 100 mg comprimate

Colperin 100 mg comprimate (maleat de trimebutina)

În acest prospect găsiţi:

1.Ce este Colperin şi pentru ce se utilizează
2.Înainte să utilizaţi Colperin
3.Cum să utilizaţi Colperin
4.Reacţii adverse posibile
5.Cum se păstrează
6.Informaţii suplimentare

1.CE ESTE COLPERIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Colperin este un medicament care reglează motilitatea gastrointestinală.
Colperin este indicat la adulţi pentru tratamentul tulburărilor funcţionale ale tubului digestiv şi ale căilor biliare, în special în cazul durerilor şi crampelor abdominale,spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.

2.ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI COLPERIN

Nu utilizaţi acest medicament daca
-Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la maleatul de trimebutină sau la oricare dintre celelalte componente ale Colperin.
-Dacă aveţi insuficienţă renală severă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Colperin
Înainte să utilizaţi medicamentu medicul dumneavoastră trebuie să excludă existenţa unor afecţiuni organice la nivelul tubului digestiv, de exemplu: inflamaţia intestinului subţire (enterită inflamatorie),blocaj parţial sau total la nivelul intestinului (ocluzie mecanică).

Utilizarea altor medicamente

Deşi nu au fost observate interacţiuni între Colperin şi alte medicamente,vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente,inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Colperin împreună cu alimente şi băuturi
Acest medicament poate fi utilizat indiferent de orarul meselor.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Sarcina
Nu utilizaţi Colperin în primele 3 luni de sarcină, iar în celelalte luni de sarcină medicamentul poate fi utilizat doar în cazurile în care medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.
Alăptarea
Medicamentul poate fi administrat în perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Colperin
Colperin conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3.CUM SĂ UTILIZAŢI COLPERIN

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.Colperin se administrează pe cale orală, indiferent de orarul meselor.
Adulţi
Doza uzuală este de un comprimat de 3 ori pe zi.Dacă medicul dumneavoastră consideră necesar, doza poate fi crescută până la maximum 6 comprimate pe zi.
Copii
Acest medicament este destinat numai administrării la adulţi.
Vârstnici
Nu sunt necesare precauţii speciale, medicamentul poate fi administrat în aceleaşi doze ca şi la adulţi.

Dacă aţi utilizat mai mult  decât trebuie
Dacă aţi luat mai mult Colperin decât v-a fost prescris,adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă aţi uitat să utilizaţi 
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă amintiţi. Totuşi,dacă este aproape timpul pentru următoarea doză,săriţi peste doza pe care aţi uitat-o.Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele si acesta poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Rar au fost raportate reacţii ale pielii.Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.Nu utilizaţi Colperin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Substanţa activă este maleatul de trimebutină.Fiecare comprimat conţine 100 mg maleat de trimebutină.
Celelalte componente sunt:lactoză monohidrat, celuloză microcristalină PH 102, amidon pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru,stearat de magneziu.
Cum arată  şi conţinutul ambalajului
Colperin se prezintă sub formă de comprimate albe, de formă rotundă, plate,marcate cu un şanţ median pe una din suprafeţe,cu diametrul de aproximativ 9,5 mm.
Şanţul median are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *