Aciclovir 50 mg/g crema

Aciclovir crema

Aciclovir crema 50 mg/g  (Aciclovir)

În acest prospect găsiţi:
1. Ce este Aciclovir şi pentru ce se utilizează
2. Înainte să utilizaţi Aciclovir
3. Cum să utilizaţi crema
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Aciclovir
6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE ACICLOVIR ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Aciclovir face parte din grupa: chimioterapice de uz local, antivirale

Aciclovir cremă este folosit pentru tratamentul local al leziunilor cutanate determinate de infecţii cu virusul herpes simplex (VHS).

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ACICLOVIR 

Nu utilizaţi Aciclovir

Nu trebuie să folosiţi această cremă dacă:
-aţi avut o reacţie alergică la medicamente care conţin aciclovir sau propilen glicol sau la oricare din componenţii medicamentului;

Acest preparat nu se aplică intraocular, periocular, sau pe mucoase.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Aciclovir
În infecţia cu virus varicelo-zosterian, infecţiile severe cu VHS şi la pacienţii cu imunitate deficitară este recomandat tratamentul cu Aciclovir comprimate.

Adresaţi-vă medicului în cazul în care sunteţi în una din situaţiile menţionate anterior sau suferiţi de o tulburare a sistemului imunitar.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, deşi nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente în cazul terapiei topice cu acest medicament. Deoarece se aplică pe suprafaţa pielii şi nu ajunge în cantităţi semnificative în circulaţia sistemică, crema nu interacţionează cu alte medicamente administrate pe cale orală.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

În lipsa unei experienţe clinice suficiente crema nu este recomandata în timpul perioadei de sarcină sau alăptare decât după evaluarea atentă a raportului beneficiu matern/risc fetal.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Administrat topic Aciclovir nu este absorbit în circulaţia sistemică, de aceea nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI  crema

Utilizaţi întotdeauna crema exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Atât în cazul infecţiilor primare cât şi al recidivelor, tratamentul trebuie început la primele semne sau simptome ale infecţiei (durere, senzaţie de înţepături sau de arsuri, eritem local).

Este recomandabilă aplicarea cremei pe suprafeţele afectate la fiecare 4 ore – de aproximativ 5 ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat până la vindecarea leziunii, acesta durând aproximativ 5 până la 10 zile.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă după aplicarea tratamentului simptomele nu se ameliorează sau chiar se agravează.

Crema poate fi îndepartată prin spălare cu apă.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Aciclovir Adresaţi-vă medicului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele si acesta poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Temporar pot să apară senzaţii de arsură şi/sau usturime la nivelul zonei unde a fost administrat medicamentul. Rareori apar rash, prurit, uşoară uscăciune şi/sau descuamare locală. În unele cazuri se poate dezvolta o dermatită de contact.
Întrerupeţi administrarea cremei în cazul în care apare oricare din reacţiile adverse menţionate.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversa nemenţionata în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ACICLOVIR  crema

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi crema după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.  3

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE 

Ce conţine Aciclovir crema
-Substanţa activă este aciclovir 50 mg/g.
-Celelalte componente sunt: dimeticonă, alcool cetilic, parafină lichidă, vaselină albă, propilenglicol, apă purificată, glicerol monostearat şi macrogol stearat

Cum arată Aciclovir crema şi conţinutul ambalajului
Se prezinta sub forma de cremă; masă de consistenţă cremoasă, fără aglomerări sau particule străine, de culoare albă până la aproape albă, cu miros caracteristic

 

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap