Cicatricile – Corectia cicatricilor

Cicatricile

Cicatricile sunt rezultatul “repararii” de catre organism a leziunilor determinate de traumatisme sau de diferite afectiuni (precum acneea) sau pot fi postoperatorii.

Exista mai multe tipuri de cicatrici :
– hipertrofice sau cheloide ( cauzate de formarea in exces de tesut nou )
– cicatrici subdenivelate datorate pierderii de tesut.

Cicatricile in primele 6 luni pot determina: prurit (mancarime) si sensibilitate locala, simptome ce pot fi mult ameliorate prin folosirea unor creme aplicate local.
De aceea nici o interventie chirurgicala pentru tratamentul cicatricilor nu poate avea loc mai devreme de 6-9 luni mergand pana la un an.
De asemenea expunerea la soare in perioada metabolica activa a cicatricii ( primele 6 luni ) poate determina hiperpigmentatia cicatricii cu influente negative asupra operatiei de corectie ulterioare.
Primul pas pentru rezolvarea problemei dumneavoastra este consultatia.
Exista numerase tehnici chirurgicale sau nechirurgicale de corectie a cicatricilor fiecare aplicandu-se individualizat in functie de tipul cicatricii si de etiologia acesteia incepand cu peelingul chimic ( pentru tratamentul cicatricilor post acnee sau a altor afectiuni) si terminaand cu excizia chirurgicala.
Indicatia operatorie va fi stabilita individualizat de catre chirurgul estetician in urma consultatiei.

In tratamentul cicatricilor un rol important il are unguentul CONTRACTUBEX . Cicatricile indiferent de natura lor ,vechi sau recente pun probleme deosebite daca sunt localizate in regiunile expuse vederii. Exista la ora actuala o multitudine de procedee chirurgicale si nechirurgicale care duc prin aplicarea lor la disparitia intr-o masura mai mare sau mai mica a acestora.
O solutie moderna si deosebit de eficace este CONTRACTUBEX –gel.

Poate fi utilizat pe cicatrici recente dar si vechi produse in urma:
-accidentelor
arsurilor
-acnee
-interventiilor chirurgicale

Este foarte bine tolerat de pacienti dar se recomanda ca utilizarea unguentului sa se faca numai dupa recomandarea chirurgului plastician sau dermatologului.
CONTRACTUBEX este un unguent be baza de extracte vegetale cu efect antiinflamator, diminua edemul si cresterea exagerata a tesutului cicatriceal, penetreaza in straturile profunde ale pielii, creste fluxul sangvin tegumentar.
EFECTUL tratamentului cu CONTRACTUBEX consta in atenuarea semnificativa a cicatricilor, creste elasticitatea si supletea lor, uniformizarea culorii in concordanta cu pielea din jur.
RECOMANDAREA SPECIALISTULUI: cu cat incepi mai repede cu atat mai bine.

(Clinica Zone Medical ESTET – www.clinicaestet.ro)

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap