Peeling chimic

Peeling Chimic

Peelingul chimic a fost introdus pentru prima oara in era moderna de catre Mac Knee care a folosit fenolul pentru tratamentul unor cicatrici faciale dupa o arsura.

Dorinta de a stopa procesul de imbatranire a stimulat intotdeauna cautarea acelor metode mai vechi sau mai noi de obtinere a reintineririi faciale.

In ultimile decenii datorita rezultatelor remarcabile de intinerire faciala peeling-urile au fost perfectionate imbunatatindu-si eficienta si siguranta.

La ora actuala, manechinele din intreaga lume inaintea prezentarilor de moda folosesc acest tip de procedura pentru a da fetei tonicitate si prospetime asociate bineinteles cu alte proceduri estetice cum ar fi de exemplu marirea de buze, corectia de riduri etc..

Scopul peelingului chimic este de a inlatura acele straturi de piele imbatranite sau prezentand cicatrici folosind un agent chimic. Epidermul trofic, cu aspect intins regenereaza din dermul restant.

Noul epiderm da fetei un aspect mai tanar, de prospetime, reducand ridurile fine si petele de culoare.

Inaintea aplicarii procedurii este insa necesara o evaluare a tenului pacientei. Aceasta evaluare include: adincimea si numarul ridurilor, existenta petelor de culoare, existenta cicatricilor faciale, tipul de ten precum si necesitatea asocierii altor proceduri estetice de reintinerire faciala.Toate aceste detalii se pot obtine in urma unei consultatii la chirurgul plastician cel care de altfel pune si indicatia pentru acest tip de procedura.

De asemenea trebuie stiut ca folosirea estrogenilor de sinteza sau a unor medicamente pot determina modificari de pigmentatie ale pielii.

Inaintea aplicarii procedurii pacienta trebuie sa curete fata cu un sapun cu PH neutru in seara si dimineata ce preced sedinta de peeling. De asemenea ea nu trebuie sa aiba machiaj sau o crema aplicata pe fata inainte de procedura pentru a nu impidica actiunea agentului chimic.

Procedura de peeling chimic se realizeaza in ambulator, fara internare, si nu este dureroasa. Ea consta in aplicarea unui acid si apoi a unei creme speciale, ulterior pacienta folosind acasa o crema hidratanta indicata de chirurgul plastician. Dupa peeling, fata este usor rosietica si lucioasa.Procesul de regenerare a noului epiderm tonic, intins debuteaza in primele 24 ore si dureaza intre 7-10 zile in functie de tipul de ten.

(Clinica Zone Medical ESTET – www.clinicaestet.ro)

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap