Lipoaspiratia

Lipoaspiratia

Lipoaspiratia nu este o metoda de slabire, ci doar o metoda de conturare a siluetei, de “sculptura” a corpului . Metoda consta in indepartarea depozitelor adipoase din zone genetic determinate ( coapse, solduri, fese, abdomen ) care nu reactioneaza la cure de slabire sau exercitii fizice.

Lipoaspiratia poate fi folosita ca tehnica adjuvanta in liftingurile faciale cand se poate indeparta surplusul de grasime din zona cervicofaciala.

Lipoaspiratia  – Indicatii preoperatorii:

• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui
• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist
• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente
• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala

Lipoaspiratia se poate realiza sub anestezie generala sau anestezie locala asociata cu anestezie intravenoasa.
Durata interventiei este de 1-3 ore in functie de numarul zonelor si cantitatea de grasime extrasa.
Nu se recomanda extragerea unor cantitati mai mari de 2 -3 l de aspirat dupa o sedinta operatorie deoarece pot aparea complicatii redutabile care pot pune in pericol chiar viata pacientei.
Operatia consta in extragerea grasimii cu ajutorul unor canule speciale prin niste incizii foarte mici ( 3-4 mm ) plasate in pliuri sau zone ascunse vederii. Cicatricile rezultate postoperator nu pun probleme din punct de vedere estetic.
Imediat dupa terminarea operatiei zonele aspirate se panseaza compresiv, iar in primele 24-48 ore pansamentele se vor imbiba serosangvinolent, uneori in cantitate mare ceea ce nu trebuie sa sperie pacienta, acest lucru fiind normal.
Postoperator timp de 3 saptamani trebuie purtata o imbracaminte elastica (garment compresiv specific pentru aceste interventii care are un rol foarte important in dobandirea formei finale).
Echimozele postoperatorii persista in medie 1-2 saptamani dupa care intra intra in cadrul unei evolutii normale.
Rezultatul definitiv se poate aprecia numai dupa minimum 3 luni de la interventie.
Principalele complicatii postoperatorii.
Complicatiile sunt foarte rare fiind reprezentate de:
• Complicatiile specifice anesteziei generale
• Hematoame, seroame
• Neregularitati de contur

(Clinica Zone Medical ESTET – www.clinicaestet.ro)

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap