Otoplastia – Corectia urechilor

Otoplastia - corectia urechilor

Otoplastia – Corectia urechilor – Chirurgia estetica a urechilor (Otoplastia) este interventia chirurgicala care se adreseaza corectarii diferitelor deficite estetice congenitale, dar si dobandite.

Scopul interventiei este de a obtine un aspect normal fiziologic al urechilor precum si o simetrie cat mai perfecta a acestora. Este indicat a se efectua aceasta interventie dupa varsta de 5-6 ani cand urechea este aproape de dimensinile unei urechi adulte.
Este foarte important ca interventia sa se realizeze inainte ca pacientul sa inceapa scoala ( varsta de 6-7 ani ) pentru a evita aparitia unor suferinte psihice determinate de aprecieri nefavorabile ale colegilor din colectivitate.

Otoplastia – Indicatii preoperatorii:

• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui
• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist
• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente
• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala
Principalele complicatii sau inconveniente care pot aparea sunt hematoame la nivel retroauricular, dehiscente mici ale plagii, infectii locale la nivelul tegumentului sau cartilagiului. Aceste inconveniente sunt minore, iar complicatiile se pot trata usor neinfluentand rezultatul definitiv al interventiei. Acuratetea tehnicii si calitatea ingrijirilor postoperatorii reduc la minimum frecventa acestor complicatii.
Interventia se realizeaza sub anestezie generala la copiii mici, iar la copiii mai mari si adulti se utilizeaza anestezie locala asociata cu sedare intravenoasa. Operatia dureaza aproximativ 1 ora, iar inciziile vor fi plasate in spatele urechii, rezultatul estetic fiind excelent. Daca interventia se realizeaza cu anestezie locala nu este necesara spitalizarea, iar firele se extrag in intervalul 8-12 zile de la interventie.
Postoperator trebuie purtat obligatoriu un pansament compresiv timp de 5 pana la 7 zile, pacientul urmand apoi sa evite traumatismele asupra urechilor operate cel putin 30 de zile.
Recuperarea postoperatorie este scurta, pacientii putandu-se integra in colectivitate dupa aproximativ 7 zile.

(Clinica Zone Medical ESTET – www.clinicaestet.ro)

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap