Chirurgie Plastica
Mastopexia (ridicarea sanilor)

Mastopexia (ridicarea sanilor)

Mastopexia (ridicarea sanilor) este interventia chirurgicala care urmareste ridicarea sanilor cazuti , rezolvarea asimetriilor si obtinerea unor sani frumosi, cat mai apropiati de forma naturala.

Mastopexia
Mastopexia

Se mai numeste si lifting sani.
Daca pacienta doreste, concomitent si o marire a sanilor se poate practica de asemenea si mamoplastia de augmentare cu implante mamare.
In timpul consultatiei preoperatorii chirurgul plastician discuta cu pacienta etapele interventiei chirurgicale, pozitionarea cicatricilor postoperatorii si perioada de reabilitare.

Mastopexia  – Indicatii preoperatorii:

Analize uzuale de laborator
• Radiografie pulmonara
• EKG (Electrocardiograma)
Mamografie
• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, hepalrinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui
• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist
• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente
• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala.

Interventia chirurgicala decurge sub anestezie generala sau locala in ptozele foarte mici. Operatia dureaza in medie 3 ore in urma careia va rezulta o cicatrice circulara in jurul areolei, o cicatrice in sant (in anumite situatii). In ptozele de gradul I daca pacienta doreste si o marire a sanilor aceasta se poate efectua prin utilizarea implantelor mamare, obtinandu-se doar o cicatrice mica de 3-4 cm. in santul submamar.
Spitalizarea este de 1 zi, pansamentul utilizat va fixa sanii in noua pozitie. Firele se extrag la 12-14 zile, iar purtarea bustierei este obligatorie timp de 2 luni de la operatie.
Complicatiile posibile postoperatorii si evolutia postoperatorie sunt similare mamoplastiei de reductie.

(Clinica Zone Medical ESTET www.clinicaestet.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *