Chirurgie Plastica
Blefaroplastia (Corectia pleoapelor)

Blefaroplastia (Corectia pleoapelor)

Blefaroplastia– interventia care are drept scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor inferioare si superioare ce duce la aparitia de riduri si pungi cu aspect inestetic.

Operatia se face de regula la pacientii cu varsta de peste 30 ani, iar rezultatele sunt foarte bune desi exista diferente mari in ceea ce priveste capaciatea de vindecare a pacientilor.

Blefaroplastia
Blefaroplastia

Blefaroplastia – Indicatii preoperatorii:

• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui
• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist
• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente
• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala si dureaza in medie 1-3 ore, iar inciziile sunt foarte putin vizibile deoarece sunt plasate in pliuri naturale sau pe marginea ciliara (pleoapele inferioare ).

Blefaroplastia – Postoperator

Internarea dureaza cateva ore, perioada in care se admnistreaza profilactic antibiotice, antiinflamatorii si se aplica local pungi cu gheata.
Extragerea firelor se practica la 4-6 zile de la interventie, dar edemul si echimozele persista minimum 7-10 zile.
Postoperator in primele 2 saptamani se recomanda purtarea ochelarilor de soare, iar majoritatea pacientilor pot reveni la locul de munca in 7 pana la 10 zile.

(Clinica Zone Medical ESTET – www.clinicaestet.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *