Rinoplastia

Rinoplastia - corectia nasului

Rinoplastia sau rinocorectia

Este chirurgia estetica a nasului,  una dintre cele mai solicitate interventii chirurgicale. Aceasta operatie are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al piramidei nazale prin corectarea unor deformari inestetice ereditare sau posttraumatice.

Rinoplastia – Indicatii preoperatorii:

•Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui
• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist
• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente
• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala

Interventia se poate realiza dupa varsta de 16-18 ani si necesita o evaluare atenta a profilului estetic si psihic al pacientului cu precizarea posibilitatilor reale de imbunatatire a aspectului estetic. De multe ori trebuie luata in considerare situatia unor interventii chirurgicale ulterioare.
Interventia chirurgicala se face sub anestezie generala cu intubatie, dar cel mai frecvent sub anestezie locala asociata cu sedare intravenoasa. Operatia dureaza aproximativ 1-2 ore existand doua metode chirurgicale: metoda inchisa si cea deschisa.
Dupa interventia de rinoplastie este necesara o spitalizare de 12 pana la 24 ore. In aceasta perioada narile sunt astupate cu ajutorul unor mese.
Edemul postoperator este maximum intre 42 si 72 ore, acesta urmand sa se remita gradat in primele 5-21 de zile. Trebuie luat in considerare faptul ca un rezultat estetic definitiv poate fi apreciat numai dupa 3 pana la 6 luni de la interventie.
Pansamentele de pe dorsul nasului se scot dupa 7-10 zile urmand ca firele de sutura sa se extraga pana la sfarsitul primei saptamani.
La pacientii care poarta ochelari se recomanda evitarea purtarii acestora in primele 3-4 saptamani de la interventie.

(Clinica Zone Medical ESTET – www.clinicaestet.ro)

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap