Micsorarea sanilor

Micsorarea sanilor (Mamoplastia)

Micsorarea sanilor ( MAMOPLASTIA de reductie ) se adreseaza femeilor cu sani foarte mari si ptozati care pot determina atat un aspect inestetic major cat si tulburari functionale ( modificari ale posturii corpului, dureri la nivelul coloanei cervicale si toracale, iritatii si micoze la nivelul santurilor submamare ).

La consultatia initiala chirurgul plastician va prezenta toate aspectele legate de procedura, perioada de recuperare postoperatorie, forma viitoare a sanilor, traseul viitoarelor cicatrici postoperatorii si procedee de atenuare a cicatricilor daca acest lucru va fi necesar.

Micsorarea sanilor – Indicatii preoperatorii:

Analize uzuale de laborator
• Radiografie pulmonara
• EKG (Electrocardiograma)
• Mamografie
• Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui
• Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.
• Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicull chirurg si de cel anestezist
• Informati chirurgul asupra unor alte afectiuni ( diabet, tuberculoza, sida, infarct, hipertensiune arteriala, afectiuni hematologice si alergii la diverse medicamente
• Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala.
Interventia chirurgicala se face sub anestezie generala cu intubatie si dureaza intre 2-5 ore in medie 3h30 minute.
Noua forma a sanilor va fi determinata prin masuratori foarte precise conform unei tehnici standardizate despre care se furnizeaza informatii in timpul consultatiei preoperatorii.
Postoperator va rezulta o cicatrice circulara in jurul areolei (foarte putin vizibila), o cicatrice verticala pana in santul submamar si o cicatrice in sant. Pentru 24 de ore se lasa un drenaj aspirativ.

Micsorarea sanilor – Principalele riscuri si complicatii care pot aparea :

• Complicatiile specifice anesteziei generale
Hematoame, infectii
• Cicatrici cheloide ( care nu depind de tehnica chirurgicala ci de capacitatea de vindecare a organismului
• Pierderea permanenta a posibilitatii de alaptare ( 25-30% din cazuri )

Spitalizarea este de 1-2 zile postoperator, pacienta va purta un bandaj special pentru a fixa sanii, in acest fel diminuandu-se durerea postoperatorie din primele zile.
Firele se extrag la 12-14 zile de la interventie, iar apoi este absolut necesar purtarea unei bustiere timp de 2 luni postoperator.
Reintegrarea pacientei la locul de munca se poate face la 7 zile de la interventie.
Cicatricile postoperatorii sunt mai rosii in primele 6 luni, iar dupa 9-12 luni incep sa se deschida la culoare astfel incat dupa aproximativ 18 luni-2 ani aceste cicatrici sunt foarte putin vizibile.
Daca este necesar,cicatricile inestetice pot fi corectate chirurgical dupa un an postoperator.

(Clinica Zone Medical ESTET – www.clinicaestet.ro)

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap