Cum putem preveni dezvoltarea cancerului de piele?

Prevenirea cancerului de piele carcinom spinocelular

Cum putem preveni dezvoltarea cancerului de piele?

1. Evitati expunerea prelungita la soare, in special intre orele 10am-16pm.

2. Evitati expunerea la solar

3. Folositi creme de fotoprotectie cu factor SPF>30, aplicate cu 20 min inaintea expunerii la soare si reaplicate la fiecare 2 ore

4. Folositi fotoprotectie mecanica – palarii, ochelari de soare, haine cu maneci lungi sau imbracaminte din materiale speciale ce confera protectie UVA si UVB atunci cind sunteti nevoiti sa stati mult in soare.

5. Atentie la medicatia fotosensibilizanta – unele antihipertensive, unele antibiotice, medicamente hipocolesterolemiante, unele antidiabetice si isotretinoinul, un medicament frecvent utilizat ca antiacneic. In cazul in care folositi aceste substante trebuie sa va protejati mai atent fata de expunerea la soare.

6. Dieta bogata in vitamine si antioxidanti poate scadea riscul de a dezvolta anumite tipuri de tumori cutanate.

7. Autoexaminarea periodica si vizita la medicul specialist ajuta la diagnosticul precoce si la scaderea riscului de complicatii asociate acestui tip de tumora cutanata.

3 Responses to Cum putem preveni dezvoltarea cancerului de piele?

  1. pop adela spune:

    atunci cind alerg sau merg pe jos mai mult ,ma trezesc cu puncte 1sau 2 vinetii pe pulpa in zona unui vas mic de singe .presupun ca s-a spart o parte din vasul de singe . DE CE ?

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via