Prospecte medicamente
Cartiflex 625 mg capsule

Cartiflex 625 mg capsule

Cartiflex 625 mg capsule (Glucozamină)

Ce găsiţi ȋn acest prospect:
1. Ce este CARTIFLEX şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi CARTIFLEX
3. Cum să luaţi CARTIFLEX
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează CARTIFLEX
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.CE ESTE CARTIFLEX ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

CARTIFLEX face parte dintr-o grupă de medicamente denumite „alte antiinflamatoare şi antireumatice nesteroidiene”, este utilizat pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului, de intensitate uşoară pînă la moderată.


2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI 

Nu luaţi medicamentul:
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la glucozamină sau la oricare dintre celelalte componente ale CARTIFLEX.
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la crustacee, deoarece glucozamina este obţinută din crustacee.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi CARTIFLEX

-dacă aveţi diabet zaharat sau toleranţă alterată la glucoză. Este posibil ca atunci când începeţi tratamentul cu CARTIFLEX să fie necesare determinări mai frecvente ale glicemiei dumneavoastră.
-dacă aveţi un factor de risc cunoscut pentru boală cardiovasculară (de exemplu tensiune arterială mare,diabet zaharat, colesterol crescut în sânge sau dacă fumaţi). Se recomandă să vă controlaţi colesterolul din sânge înainte de a începe tratamentul cu CARTIFLEX, deoarece în câteva cazuri la pacienţi trataţi cu glucozamină a fost observată creşterea colesterolului în sânge.
-dacă aveţi astm bronşic.Atunci când începeţi tratamentul cu glucozamină trebuie să fiţi conştient de posibilitatea agravării simptomelor.
-dacă aveţi o afectare a funcţiei rinichilor sau ficatului , întrucât nu au fost efectuate studii cu glucozamină la acest grup de pacienţi.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice altemedicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Este deosebit de important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
-tetracicline (medicamente antibacteriene utilizate pentru tratamentul infecţiilor).
-warfarină sau medicamente similare (anticoagulante utilizate pentru a preveni formarea de chaeguri de sânge). Efectul anticoagulantului poate fi crescut de administrarea împreună cu glucozamina. Prin urmare,pacienţii trataţi cu asemenea combinaţii de medicamente trebuie monitorizaţi cu deosebită atenţie atât la iniţierea, cât şi la oprirea tratamentului cu glucozamină.

Utilizarea medicamentului cu alimente şi băuturi

CARTIFLEX poate fi luat înainte, în timpul sau după masă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.CARTIFLEX nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.Nu se recomandă utilizarea CARTIFLEX în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă apar ameţeli sau somnolenţă, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

3. CUM SĂ LUAŢI  

Luaţi întotdeauna CARTIFLEX exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza obişnuită este de 2 capsule luate o dată pe zi (1250 mg glucozamină).
Înghiţiţi capsulele cu apă sau cu un alt lichid adecvat. Nu mestecaţi capsulele.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

CARTIFLEX nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Glucozamina nu este indicată pentru tratamentul durerii acute. Este posibil ca ameliorarea simptomelor (în special ameliorarea durerii) să nu apară timp de câteva săptămâni sau uneori chiar mai mult. Dacă nu aveţi niciun beneficiu după 2-3 luni, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult CARTIFLEX decât trebuie

Dacă aţi luat prea multe capsule de CARTIFLEX, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi CARTIFLEX

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă se apropie ora pentru doza următoare, omiteţi doza uitată şi continuaţi să luaţi CARTIFLEX conform graficului.

Dacă încetaţi să luaţi CARTIFLEX

Este posibil ca simptomele dumneavoastră să reapară.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament , adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele,CARTIFLEX poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Acestea sunt de obicei uşoare şi trecătoare.S-au raportat următoarele reacţii adverse:
Frecvente(apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi, dar la mai mult de 1 din 100 de pacienţi): dureri de cap, oboseală, greaţă, dureri abdominale, indigestie, diaree, constipaţie.
Mai puţin frecvente(apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienţi):erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, înroşirea feţei.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):vărsături,urticarie, ameţeli, umflarea picioarelor sau gleznelor, angioedem. Agravarea astmului bronşic preexistent, afectarea controlului glicemic la pacienţii cu diabet zaharat.De asemenea, au fost raportate cantităţi ridicate ale colesterolului in sânge.Nu este posibil să se stabilească dacă aceste reacţii adverse au fost direct legate de utilizarea glucozamin ei.Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30ºC. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
Nu utilizaţi CARTIFLEX după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine CARTIFLEX-Substanţa activă este glucozamina. Fiecare capsulă conţine glucozamină 625 mg (echivalentul a 750 mg clorhidrat de glucozamină).-Celălalt component este stearatul de magneziu.
Compoziţia capsulei:gelatină, oxid roşu de fer (E172), dioxid de titan (E171), oxid negru de fer(E172).
Cum arată CARTIFLEX şi conţinutul ambalajului CARTIFLEX sunt capsule gelatinoase, de culoare brună.
CARTIFLEX este furnizat în cutii de carton ce conţin 60 şi 180 de capsule ambalate în blistere.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *