Reopro Sol. inj. 2 mg/ml; ct. x 1 fl. x 5 ml (S)

Reopro.Prospect.

Reopro Sol. inj. 2 mg/ml; ct. x 1 fl. x 5 ml (S) ( Abciximab)

1. Forma de prezentare Reopro

Sol. inj. 2 mg/ml; ct. x 1 fl. x 5 ml (S)

2. Indicatii terapeutice Reopro

Adjuvant al heparinei si acidului acetil salicilic: la pacientii supusi interventiilor coronariene percutanate (PTCA), la pacientii cu angina instabila.

3. Dozaj si mod de administrare Reopro

Adulti: injectabil intravenos 0,25 mg/kg in bolus, urmata imediat de perfuzie intravenos continua 0,125 g/kg si min (pana la cel mult 10 g/min.). Pentru stabilizarea pacientilor cu angina instabila, administrarea trebuie inceputa cu pana la 24 de ore inaintea posibilei interventii si trebuie oprita la 12 ore dupa aceasta. Pentru prevenirea complicatiilor ischemice cardiace, la pacientii la care se practica o interventie coronariana percutanata si care nu sunt sub tratament cu abciximab, in perfuzie, bolusul trebuie administrat cu 10 pana la 60 de min inaintea interventiei, urmat de perfuzie timp de 12 ore.

4. Contraindicatii Reopro

Hipersensibilitate cunoscuta la oricare din componentele produsului sau la anticorpii monoclonali murini, hemoragie interna activa; antecedente de accident vascular cerebral in ultimii 2 ani; interventie chirurgicala sau traumatism la nivelul creierului sau maduvei spinarii; interventie chirurgicala majora; neoplasm intracranian; malformatie arteriovenoasa sau anevrism; diateza hemoragica cunoscuta sau HTA severa necontrolata; trombocitopenie preexistenta; vasculita; retinopatie diabetica sau hipertensiva; IH sau insuficienta renala severa. sarcina si alaptare.

5. Atentionari

Trebuie folosit ca adjuvant al tratamentului cu acid acetilsalicilic si heparina. Se asociaza cu o crestere a frecventei sangerarii in special la locul de acces al cateterului in artera femurala. Trebuie evitate punctiile arteriale si venoase, inj. intramuscular, folosirea de rutina a cateterelor urinare, intubatia naso-traheala, sondele naso-gastrice si mansetele pentru masurarea automata a TA, daca nu sunt necesare.

Inaintea administrarii trebuie masurate numarul de plachete, ACT, timpul de protrombina si aptt, pentru a identifica eventualele tulburari de coagulare preexistente. Valorile Hb si Ht trebuie verificate inaintea administrarii de abciximab, la 12 ore dupa injectarea bolusului si din nou la 24 de ore dupa aceasta. Trebuie efectuate inregistrari ecg pe durata trat. Semnele vitale se vor controla la fiecare ora in primele 4 ore dupa injectarea bolusului de abciximab, apoi la 6, 12, 18 si 24 de ore dupa aceasta. Abciximab trebuie intrerupt in cazul hemoragiilor severe necontrolate sau in cazul necesitatii interventiei chirurgicale. TS trebuie determinat prin metoda Ivy. Daca TS ramane mai lung de 12 minute, se pot administra 10 unitati de plachete. Prudenta cand se asociaza cu alte medicamente care afecteaza hemostaza. Risc de reactii alergice sau de hipersensibilitate ori diminuarea beneficiilor daca se adm. la pacienti tratati anterior cu anticorpi monoclonali. Beneficiile pot fi reduse la pacientii cu boli renale sau patologie vasculara periferica.

6. Reactii adverse Reopro

Hemoragii, dureri lombare, hTA, greturi, dureri precordiale, varsaturi, cefalee, bradicardie, febra, durere la locul de injectare si trombocitopenie. Rar tamponada cardiaca si sindrom de detresa respiratorie a adultului. Rareori reactii de hipersensibilitate sau alergice.

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap