Prospecte medicamente
Canephron forte drajeuri

Canephron forte drajeuri

Canephron forte drajeuri

Ce găsiți în acest prospect:
1. Ce este Canephron forte și pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să luați Canephron forte
3. Cum să luați Canephron forte
4. Reacții adverse posibile
5. Cum se păstrează Canephron forte
6. Conținutul ambalajului și alte informații

1. Ce este Canephron forte și pentru ce se utilizează

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, folosit – pentru tratamentul suportiv și adjuvant la medicația specifică administrată în cazul simptomelor ușoare (urinări frecvente, usturime la urinare și necesitate imperioasă de a urina) cauzate de bolile
inflamatorii ale tractului urinar inferior;
– pentru a crește fluxul urinar, în scopul reducerii depunerilor de calculi renali.
Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se folosește pentru indicațiile specificate, exclusiv pe baza utilizării îndelungate.
Trebuie să vă adresați unui medic sau altui profesionist din domeniul sănătăţii dacă simptomele persistă în timpul utilizării medicamentului sau dacă apar reacții adverse care nu sunt menționate în prospect.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Canephron forte

Nu luați Canephron forte:
– dacă sunteți alergic la substanțele active, la alte plante din familia Apiaceae (familia Umbelliferae, de exemplu anason, fenicul), la anetol (o componentă a uleiurilor esențiale) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
– dacă aveți ulcer gastric sau ulcer duodenal;
– în caz de edeme cauzate de afectarea funcției inimii sau a rinichilor și/sau dacă medicul v-a recomandat un consum redus de lichide.

Atenționări și precauții
Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar febră persistentă, dureri în partea inferioară a abdomenului, spasme, sânge în urină, tulburări de urinare sau retenție urinară acută.
Copii
Nu se cunosc date suficiente privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani. Prin urmare, acest medicament nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Canephron forte împreună cu alte medicamente
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.
Până în prezent nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente. Nu s-au efectuat studii clinice privind interacțiunile.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Se poate avea în vedere utilizarea Canephron forte în timpul sarcinii, dacă acest lucru este considerat necesar de către medic. Nu se cunoaște dacă substanțele active ale Canephron forte sau metaboliții acestuia se excretează în laptele uman. Canephron forte nu trebuie utilizat în timpul alăptării. Nu sunt disponibile date privind efectele asupra fertilității la om.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele Canephron forte asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Canephron forte conține glucoză, sucroză și lactoză
Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți intoleranță la anumite categorii de glucide, vă rugăm să îl întrebați înainte de a lua acest medicament.
Notă pentru pacienții cu diabet zaharat:
Un drajeu conține în medie 0,3 g de carbohidrați disponibili.

3. Cum să luați Canephron forte

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Doza recomandată este:
Adulții și adolescenții cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să ia 1 drajeu de 3 ori pe zi.
Copii
Canephron forte nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Nu există date suficiente privind doza recomandată la pacienții cu afectare a funcțiilor rinichilor/ficatului.

Mod de administrare:
Luați o singură doză de Canephron forte de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara).
Drajeurile trebuie înghițite întregi (fără a fi mestecate), cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă).
Consumul unei cantități mari de lichide în timpul tratamentului ajută la eficiența acestuia.
Dacă simptomele se înrăutățesc sau nu se ameliorează în decurs de 3 zile, vă rugăm să vă adresați unui medic sau unui alt profesionist din domeniul sănătății. Acest medicament nu trebuie folosit pentru automedicație mai mult de 2 săptămâni.

Dacă luați mai mult Canephron forte decât trebuie
Dacă doza de Canephron forte luată a fost mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să îi spuneți medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide asupra măsurilor necesare. Este posibil ca reacțiile adverse prezentate mai jos să fie mai intense. Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Dacă uitați să luați Canephron forte
Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse frecvente (pot afecta 1 din 10 persoane)
Tulburări gastro-intestinale (greață, vărsături, diaree).

Cu frecvență necunoscută (care nu se poate estima pe baza datelor disponibile)
Reacții alergice.
Dacă apar reacții adverse, opriți administrarea medicamentului și adresați-vă imediat unui medic.
Medicul poate evalua severitatea reacției adverse și poate să decidă asupra oricăror măsuri necesare.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate
pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale  www.anm.ro.  Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Canephron forte

A nu se păstra la temperaturi peste 30 °C.
Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie / blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Canephron forte
Substanțele active sunt:
1 drajeu conține:
Centaurium erythraea Rafn s.l., herba (iarbă de țintaură) 36 mg; Levisticum officinale Koch., radix (rădăcină de leuștean) 36 mg; Rosmarinus officinalis L., folium (frunză de rozmarin) 36 mg.
Celelalte componente sunt:
Nucleu: lactoză monohidrat; stearat de magneziu (Ph. Eur.) [din plante]; amidon de porumb; povidonă K 25; dioxid de siliciu coloidal anhidru;
Strat de drajefiere: carbonat de calciu; ulei de ricin, virgin; oxid de fer(III) (E172); dextrină (din amidon de porumb); sirop de glucoză uscat prin pulverizare; ceară montan glicol; povidonă K 30; sucroză (zaharoză); shellac (fără ceară); talc; riboflavină (E101); dioxid de titan (E171).

Cum arată Canephron forte și conținutul ambalajului
Drajeurile sunt rotunde, biconvexe, cu suprafață netedă, de culoare portocalie. Drajeurile au diametrul de 10,2 – 10,6 mm.
Este disponibil în cutii cu 30, 60 și 90 drajeuri.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *