Prospecte medicamente
Clorfenoxamina 200 mg drajeuri

Clorfenoxamina 200 mg drajeuri

Clorfenoxamina drajeuri continand 200 mg clorhidrat de clorfenoxamina

1. Compozitie Clorfenoxamina
Drajeuri continand 200 mg clorhidrat de clorfenoxamina.

2, Forma de prezentare
Flacoane a 20 drajeuri.

3. Indicatii terapeutice
Astm bronsic, febra de fan, migrene si cefalee cu substrat alergic gastroenteropatii de natura alergica, boala serului, soc anafilactic, edem Quincke, dermatoze alergice (urticarie, eczeme etc.), prurit de diferite cauze, disgravidie, boala de radiatii, accidente posthemo-transfuzionale, hipersensibilitatea medicamentoasa, intepaturi de insecte, degeraturi, insolatie. Hiperexcitabilitate nervoasa, iritabilitate.

4. Contraindicatii
Se administreaza cu prudenta la conducatorii auto si la persoanele care exercita alte profesii ce necesita o perfecta coordonare neuromotorie.
Posologie si mod de administrare
In principiu, tratamentul trebuie strict individualizat. Se recomanda ca titlu de orientare: Adulti: 1-2 drajeuri de 2-3 ori pe zi. Copii: Sub 2 ani 1/4 din doza adultului. 2-5 ani 1/3 din doza adultului. 5-10 ani 1/2 din doza adultului.

5. Actiune farmacoterapeutica
Preparatul are doua actiuni principale: antihistaminica si anticolinergica. In plus are efecte anestezice locale si sedative (efectul sedativ poate fi neutralizat, la nevoie, prin administrare de cafeina sau teofilina).

6. Conditii de pastrare
La adapost de caldura si umiditate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *