Prospecte medicamente
Nilfan drajeuri 25 mg

Nilfan drajeuri 25 mg

Nilfan drajeuri 25 mg (clorhidrat de cloropiramina)

1. Compozitie Nilfan
Drajeuri continand clorhidrat de cloropiramina 25 mg.

2. Actiune terapeutica Nilfan
Produsul este un medicament cu efecte antihistaminice. Cu doze mici s-au obtinut efecte pozitive antihistaminice, cat si prevenirea si atenuarea fenomenelor de soc anafilactic. Produsul nu influenteaza hipersecretia gastrica determinata de histamina. Fata de alte numeroase medicamente cu efecte antihistaminice, Nilfanul prezinta avantajul unei tolerante generale bune, prin lipsa efectului hipnotic, sau al altor simptome secundare, iar daca ele sunt totusi prezente la unele persoane, sunt de intensitate mica si lipsita de importanta.

3. Indicatii terapeutice Nilfan
Manifestari alergice: coriza alergica, conjunctivita alergica, dermatoze alergice (prurit, eczeme, urticarie, neurodermite). Astm bronsic, edem Quincke, boala serului, migrena de origine alergica, soc anafilactic (preventiv si curativ). Intepaturi de insecte, anal sau vulvar. Hiperemia gravidelor. Rau de mare si altitudine.

4. Doze si mod de administrare
Dozarea este individuala, mergandu-se prin tatonare. Adulti: se recomanda sa se inceapa cu 1 drajeu de 3 ori pe zi. Drajeurile se administreaza cu putina apa, fara a fi zdrobite in gura, dupa mesele principale. Copii: se va reduce doza adultului in raport cu varsta si greutatea corporala.

5. Contraindicatii
Sensibilitate la preparat.

6. Reactii adverse
Apar foarte rar, in general. Ameteala, somnolenta care apare la unele persoane, poate fi inlaturata prin reducerea dozelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *