Verapamil 40 mg / 80 mg drajeuri

Verapamil.Prospect

Verapamil 40 mg / 80 mg drajeuri (Verapamil)

Vă rugăm citiţi cu atenţie acest prospect înainte de a începe să utilizaţi medicamentul.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să aveţi nevoie să-l recitiţi

Dacă aveţi nelămuriri sau întrebări suplimentare, vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastră personal. Nu trebuie să-l daţi altor persoane, deoarece le poate face rău, chiar dacă au simptome asemănătoare cu ale dumneavoastră.

Care sunt substanţa activă şi excipienţii? (Compoziţie)

Verapamil 40 mg

Un drajeu conţine clorhidrat de verapamil 40 mg şi excipienţi: nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, croscarmeloză sodică, di oxid de siliciu coloidal anhidru; strat de drajefiere: ceară Carnauba, galben de chinolină (E 104), celuloză microcristalină, macrogol 6000, povidonă, talc, carbonat de calciu, zahăr.

Verapamil 80 mg

Un drajeu conţine clorhidrat de verapamil 80 mg şi excipienţi: nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, croscarmeloză sodică, di oxid de siliciu coloidal anhidru; strat de drajefiere: ceară Carnauba, galben de chinolină (E 104), celuloză microcristalină, macrogol 6000, di oxid de siliciu coloidal anhidru, povidonă, talc, carbonat de calciu, zahăr.

Cum acţionează Verapamil? (Grupa farmacoterapeutică)

Sistem cardiovascular, blocante ale canalelor de calciu, blocante de calciu cu efecte cardiace directe, derivaţi de fenilalchilamine.

Verapamilul dilată arterele sistemice şi coronarele prin acţiune pe celulele musculare netede, scade tensiunea arterială şi scade conducerea impulsurilor prin acţiune pe celulele ţesutului excito-conductor intracardiac. Ca rezultat al acestui mecanism de acţiune, verapamilul este indicat pentru tratamentul aritmiilor. Prin efectele sale, verapamilul scade consumul energetic şi necesarul de oxigen al miocardului.

Pentru ce se utilitează acest medicament? (Indicaţii terapeutice)

Acest medicament se utilizează pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, durerilor toracice produse de afectarea coronarelor (angină pectorală) şi aritmiilor, ca şi pentru tratamentul post infarct miocardic acut.

Când nu trebuie utilizat acest medicament? (Contraindicaţii)

Hipersensibilitate (alergie) la clorhidratul de verapamil sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Insuficienţă ventriculară stângă.

Hipotensiune arterială (tensiune arterială sistolică <90 mm Hg).

Şoc cardiogen.

Unele tulburări de conducere intracardiacă [boala nodului sinusal (cu excepţia pacienţilor purtători de stimulator cardiac), bloc sinoatrial, bloc atrioventricular (AV) de gradul II sau III, fibrilaţie atrială sau flutter atrial în condiţii de fascicul accesor (sindrom Wolff-Parkinson-White sau Lown-Ganong-Levine)].

Infarct miocardic acut complicat cu bradicardie.

Frecvenţă foarte mică a bătăilor inimii (< 50 bătăi pe minut).

Intoxicaţie digitalică.

Alăptare.

Ce trebuie să ştiţi în timp ce utilizaţi acest medicament? (Atenţionări şi precauţii speciale)

Clorhidratul de verapamil trebuie administrat cu prudenţă în caz de afecţiuni renale sau hepatice, unele tulburări de conducere intracardiacă, insuficienţă circulatorie, tulburare a conducerii neuromusculare (de natură medicamentoasă sau apărută în cadrul unei boli de exemplu, distrofie musculară Duchenne) şi hipotensiune arterială.

Drajeurile de Verapamil conţin lactoză. Nu trebuie administrate la pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau cu sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză.

Drajeurile de Verapamil conţin zahăr. Nu trebuie administrate la pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză.

Ce trebuie să ştiţi dacă utilizaţi şi alte medicamente? (Interacţiuni)

Dacă utilizaţi alte medicamente, trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră, deoarece medicamentele îşi pot influenţa reciproc efectele.

Este contraindicată utilizarea concomitentă a clorhidratului de verapamil cu dispoiramidă, chinidină şi blocante beta-adrenergice (administrate intravenos).

Este necesară prudenţă la utilizarea concomitentă a clorhidratului de verapamil cu medicamente antihipertensive, digitalice, blocante beta-adrenergice în administrare orală, insulină, ciclosporină, carbamazepină, litiu, cimetidină, miorelaxante, antiaritmice, anestezice care deprimă cordul, calcitriol, dihidrotahisterol, izoprenalină, sulfinpirazonă.

Poate fi utilizat acest medicament în timpul sarcinii şi alăptării? (Sarcina şi alăptarea)

Nu se recomandă administrarea medicamentului în timpul sarcinii (în special în primul trimestru).

Medicamentul este contraindicat în timpul alăptării. Dacă este necesară continuarea tratamentului, se recomandă întreruperea alăptării.

Cum influenţează Verapamil capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje? (Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje)

La începutul tratamentului, pe o perioadă de timp care variază individual, nu se recomandă conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

În timpul tratamentului, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje trebuie stabilită individual, de către medicul dumneavoastră.

Cum trebuie utilizat acest medicament? (Doze şi mod de administrare)

Deoarece stabilirea dozei se realizează în funcţie de răspunsul pacientului şi necesită supraveghere medicală atentă, trebuie să respectaţi modul de administrare recomandat de medicul dumneavoastră. Medicamentul trebuie administrat înainte de mese.

Ce efecte nedorite pot să apară în timpul utilizării acestui medicament? (Reacţii adverse)

Medicamentul este în general bine tolerat, reacţiile adverse care apar ocazional sunt uşoare şi tranzitorii şi dispar sau se ameliorează la scăderea dozei.

Cele mai frecvente reacţii adverse: constipaţie, dureri de cap, vertij, slăbiciune, nervozitate, înroşirea feţei, discomfort gastric, greaţă, mai rar hipotensiune arterială ortostatică şi foarte rar reacţii alergice (erupţii cutanate).

Alte reacţii adverse

Cardiovasculare: în special la doze mari sau în cazul unei leziuni cardiace preexistente, anumite reacţii adverse cardiovasculare sunt mai intense decât este necesar din punct de vedere terapeutic, putând produce: frecvenţă mică a bătăilor inimii, aritmii, stop cardiac, apariţia sau agravarea insuficienţei cardiace, hipotensiune arterială, dureri toracice, infarct miocardic, palpitaţii, vânătăi, hematoame.

Nervos-centrale: evenimente cerebrovasculare, confuzie, tulburări de echilibru, insomnie, spasme musculare, parestezii, manifestări psihotice, tremor, somnolenţă, tulburări de vedere.

Gastro-intestinale: diaree, uscăciunea gurii, dispepsie, modificări la nivelul gingiilor.

Cutanate: erupţii cutanate, căderea părului, modificări locale cutanate, transpiraţii.

Urogenitale: creşterea diurezei, tulburări de menstruaţie, creşterea în volum a sânilor la bărbat, impotenţă sexuală.

Altele: dureri articulare.

Ce trebuie să faceţi în caz de supradozaj? (Supradozaj)

Supradozajul necesită supraveghere medicală de urgenţă.

Principalele simptome ale supradozaj ului sunt: scăderea tensiunii arteriale, pierderea conştienţei, simptome de şoc, aritmii.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Verapamil 40 mg

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 25 drajeuri.

Verapamil 80 mg

Cutie cu 5 blistere din Al/PVC a câte 10 drajeuri.

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via