Dispareunia

Dispareunia

Dispareunia este actul sexual dureros. Durerea în cazul acestei dis­funcţii poate fi localizată atât la nivelul vulvei, cât şi în interio­rul vaginului.

Dispăreunia este una dintre cele mai recurente afecțiuni sexuale la femei, care provoacă relații dureroase în primul rând din cauza cauzelor psihologice.

1. Dispareunia – Cauze:

Durerile externe (vulvare) pot fi provocate de cicatricele lăsate de epi-ziotomie (după naştere), de prezenţa unor lambouri de himen sau de o inflamaţie a vulvei. Cele interne (din interiorul vagi­nului) pot fi provocate de infecţii cu di­verse organisme, de inflamarea şi atrofie­rea pereţilor vaginali (care apare, de obi­cei, după menopauza), de patologii ovari-ene, de sechelele unei operaţii chirurgi­cale pe organele genitale interne sau de poziţia anormală a uterului (retroversie).

2. Dispareunia simptome

Unele dintre simptomele principale ale dispareuniei sunt dureri în apropierea deschiderii vaginului sau în apropierea vulvei. Durerea provocată la prima încercare spre o viață sexuală este, de asemenea, unul dintre simptomele majore ale dispareuniei. Durerea cauzată în timpul actului sexual, cu cunoașterea prealabilă a oricărei infecții urinare sau a bolii sexuale, este un alt simptom al motivelor. Tulburări dureroase chiar și după orele de întreținere de durată. Durerea la începutul activității sexuale

Astfel, pe scurt, durerea în timpul procesului de act sexual care durează multe ore după terminarea activității indică toate aspectele legate de dezvoltarea dispareuniei.


3. Dispareunia  – Tratament (remedii):

Pentru tratarea acestei tulburări sexuale este nevoie, în primul rând, de tratarea cauzelor. Astfel, în cazul unei inflamaţii a vulvei, este ne­voie de un tratament cu medicamente antiinflamatoare.

sursa: “Fara Tabu”

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap