Cum îti dai seama că eşti însărcinată?

Cum iti dai seama ca esti insarcinata
Testele de sarcină funcţionează pe principiul detectării unei substanţe hor­monale (gonadotropina corionica umană) specifice în sânge sau în urină, substanţa care este prezentă doar atunci când femeia este gravidă. Această sub­stanţă, gonadotropina corionica umană se numeşte colocvial hormonul sarcinii.
Pentru a afla dacă sunt sau nu însăr­cinate, multe femei apelează la cea mai simplă metodă de depistare, care consta într-un test de urină, acesta având avan­tajele că este relativ ieftin, uşor de pro­curat, din farmacii sau din hipermarke-turi, simplu de folosit putând fi aplicat acasă fără asistenţă medicală. Rezultatul testului se interpretează potrivit instrucţiunilor din prospectul testului de sar­cină. În cazul în care vă aflaţi în faţa unui rezultat pozitiv, este necesar să vă faceţi o programare la un medic de spe­cialitate, acesta urmând ca, după un test de sânge şi o examinare pelviană, să confirme sau să infirme diagnosticul de sarcină.
Astfel, testele de sânge vă pot spune dacă aţi rămas însărcinată într-un inter­val de 6-8 zile după ovulaţie (după ce ovarul a secretat un ovul), iar testele de urină pot detecta sarcina după circa două săptămâni de la ovulaţie. Există şi teste de urină mai sensibile care vă pot spune dacă sunteţi gravidă la 6 zile după concepţie sau la o zi de întârziere a menstruaţiei. De la test la test, procedură de aplicare diferă, de asemenea diferă şi timpul de aşteptare până la evidenţierea rezultatului, este importantă citirea completă şi respectarea prospectului care însoţeşte testul pentru a fi aplicat corect, în caz contrar fidelitatea acestuia scăzând.
Testele de urină au o fidelitate mare, acurateţea acestora fiind de 97% – 99%. Dacă însă testul nu este aplicat corect, fidelitatea scade. Majoritatea testelor re­comandă să se repete procedura peste câteva zile, pentru a diminua probabili­tatea de eroare. Indiferent de rezultat, pentru mai multă siguranţă trebuie să contactaţi medicul.

(sursa: “Fara Tabu”)

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via