Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș

Dacepton soluţie injectabilă în cartus

Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș (Clorhidrat de apomorfină hemihidrat)

Ce găsiţi în acest prospect:
1. Ce este Dacepton 10 mg/ml şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml
3. Cum să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Dacepton 10 mg/ml
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este DACEPTON 10 mg/ml şi pentru ce se utilizează

Dacepton 10 mg/ml conţine soluţie injectabilă de apomorfină hemihidrat. Aceasta se injectează în zona de sub piele (subcutanat) folosindu-se numai dispozitivul special- stiloul de injectare D-mine- Pen. Substanţa activă din Dacepton 10 mg/ml este clorhidrat de apomorfină hemihidrat. Fiecare
mililitru de soluţie conţine clorhidrat de apomorfină hemihidrat 10 mg. Clorhidratul de apomorfină hemihidrat aparţine unui grup de medicamente cunoscute ca agonişti ai dopaminei, Dacepton 10 mg/ml este utilizat pentru tratarea bolii Parkinson. Apomorfina ajută la reducerea timpului petrecut în starea în care simptomele nu pot fi ameliorate sau de imobilitate la pacienţii care au fost trataţi anterior pentru boala Parkinson cu levodopa (alt tratament pentru boala Parkinson) şi/sau alţi agonişti ai dopaminei. Medicul dumneavoastră sau asistenta medicală vă vor ajuta să recunoaşteţi semnele care vă indică momentele în care trebuie să utilizaţi medicamentul.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi DACEPTON 10 mg/ml

Nu utilizaţi Dacepton 10 mg/ml
– dacă sunteţi alergic la apomorfină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
– dacă aveţi vârsta sub 18 ani
– dacă aveţi dificultăţi în respiraţie
– dacă aveţi demenţă sau boala Alzheimer
– dacă aveţi o boală mintală cu simptome precum halucinaţii, iluzii, gânduri dezordonate, pierderea contactului cu realitatea
– dacă aveţi probleme hepatice
– dacă aveţi disknezie severă (mişcări involuntare, necontrolate) sau de distonie severă (imposibilitatea de a vă mişca) în ciuda tratamentului cu levodopa
– dacă dumneavoastră sau altcineva din familia dumneavoastră sunteţi (este) cunoscut ca aveţi (are) o anomalie a electrocardiogramei (ECG) denumită „sindromul de QT lung”. Spuneţi acest lucru medicului dumneavoastră.
– utilizaţi contra vărsăturilor ca medicament antiemetic ondasetron.

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml, medicul dumneavoastră vă va face o ECG
(electrocardiogramă) și vă va solicita o listă a tuturor celorlalte medicamente pe care le luați. Această ECG va fi repetată în primele zile de tratament și în orice moment, dacă medicul dumneavoastră consideră că este necesară. De asemenea, el sau ea vă va cere sa-i spuneți ce alte afecțiuni aveți, în
special în ceea ce privește inima. Unele dintre întrebări și investigații pot fi repetate la fiecare vizită medicală. Dacă prezentați simptome care pot proveni de la inimă, de exemplu palpitații, leșin , sau aproape de leșin , trebuie sa le raportați imediat medicului dumneavoastră. De asemenea, trebuie să spuneti medicului dumneavoastră dacă aveți diaree sau începeţi un tratament cu un medicament nou.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a utiliza Dacepton 10 mg/ml
– dacă aveţi probleme renale
– dacă aveţi probleme pulmonare
– dacă aveţi probleme cardiace
– dacă aveţi tensiune arterială scăzută sau vă simţiţi lipsit de puteri şi ameţit atunci când staţi în picioare
– dacă utilizaţi medicamente, oricare ar fi acestea, pentru tratamentul tensiunii arteriale mari
– dacă aveţi senzaţie de greaţă sau vărsături
– dacă boala Parkinson de care suferiţi vă creează anumite probleme mintale, ca de exemplu halucinaţii şi confuzii
– dacă sunteţi o persoană în vârstă sau o persoană fragilă
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau membrii familiei/persoana care vă acordă îngrijire observaţi că aţi început să aveţi nevoi sau dorinţe de a vă comporta în moduri neobişnuite pentru dumneavoastră sau că nu puteţi rezista impulsului, tendinţei sau tentaţiei de a face anumite activităţi care vă pot face rău, dumneavoastră sau altora. Aceste comportamente se numesc tulburări ale controlului impulsurilor şi pot include dependenţa patologică de jocurile de noroc, mâncat în exces sau cumpărături excesive, o dorinţă sexuală anormal de ridicată sau o creştere a gândurilor sau percepţiilor cu caracter sexual.
Este posibil să fie necesar ca medicul dumneavoastră să vă reducă doza sau să întrerupă tratamentul.
Unii pacienți dezvoltă simptome de tip adictiv ce conduc la apariția unei dorințe de a folosi doze mari de Dacepton 10 mg/ml sau alte medicamente utilizate pentru tratarea bolii Parkinson. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza medicamentul:
dacă utilizaţi medicamente despre care se cunoaşte că afectează felul în care funcţionează inima dumneavoastră. Acestea includ medicamentele utilizate pentru tratarea bătăilor neregulate ale inimii (de exemplu chinidina şi amiodarona), pentru depresie (inclusiv antidepresive triciclice ca de exemplu amitriptilina şi imipramina) şi pentru infecţii bacteriene (antibiotice macrolide ca de exemplu eritromicina, azitromicina şi claritomicina) şi domperidona.

Dacepton 10 mg/ml împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente,
Dacă utilizaţi Dacepton 10 mg/ml împreună cu alte medicamente, efectul acelor medicamente poate fi modificat.
Acest aspect este valabil în special pentru:
– Medicamente precum clozapina, utilizate pentru tratarea unor tulburări mintale
– Medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale
– Alte medicamente pentru tratarea bolii Parkinson
Medicul dumneavoastră vă va spune dacă trebuie să modificaţi doza de apomorfină sau doza din oricare din celelalte medicamente.
În cazul în care utilizaţi simultan levodopa (un alt medicament pentru boala Parkinson) şi apomorfină, medicul dumneavoastră trebuie să vă facă periodic analize ale sângelui.

Utilizarea Dacepton 10 mg/ml cu alimente şi băuturi
Alimentele şi băuturile nu afectează modul în care acţionează Dacepton 10 mg/ml.

Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului,asistentei medicale sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacepton 10 mg/ml nu trebuie administrat în cursul sarcinii decât dacă acest lucru este în mod clar necesar. Nu se cunoaşte dacă Dacepton 10 mg/ml este eliminat în laptele matern. Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi. Medicul dumneavoastră vă va explica dacă trebuie să continuaţi sau sa încetaţi alăptarea sau dacă trebuie să continuaţi sau să încetaţi utilizarea acestui medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacepton 10 mg/ml poate determina somnolenţă şi o puternică dorinţă de a dormi. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje şi nu lucraţi în condiţii periculoase dacă Dacepton 10 mg/ml vă afectează în acest mod.

Dacepton 10 mg/ml conţine metabisulfit de sodiu
Metabisulfitul de sodiu care, rareori, poate cauza o reacţie alergică severă cu simptome precum erupţii trecătoare pe piele sau mâncărimi, dificultăţi în respiraţie, umflarea pleoapelor, feţei sau buzelor, umflarea sau înroşirea limbii. Dacă vă confruntaţi cu aceste reacţii adverse, mergeţi imediat la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Dacepton 10 mg/ml conţine sodiu, mai puţin de 1 mmol (23 mg) per 10 ml, adicǎ practic „nu conţine
sodiu

3. Cum să utilizaţi DACEPTON 10 mg/ml

Utilizaţi întotdeauna Dacepton 10 mg/ml exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Înainte de a utiliza apomorfină, medicul dumneavoastră se va asigura că toleraţi medicamentul şi un
medicament antiemetic pe care trebuie să le utilizaţi concomitent. Domperidona trebuie utilizată cu cel puţin 2 zile înainte de a începe să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml astfel încât să nu mai aveţi senzaţie de greaţă sau vărsături.

Nu utilizaţi Dacepton 10 mg/ml dacă
– culoarea soluţiei a devenit verde.
– soluţia este tulbure sau prezintă particule vizibile.

Ce doză trebuie administrată
Cantitatea de Dacepton 10 mg/ml care trebuie utilizată şi numărul de injecţii necesare în fiecare zi depind de nevoile dumneavoastră personale. Medicul dumneavoastră va discuta cu dumneavoastră şi vă va spune ce cantitate de medicament trebuie injectată şi cât de des trebuie injectată această cantitate.
Cantitatea care acţionează în mod optim în cazul dumneavoastră va fi determinată în cursul vizitei dumneavoastră la clinica de specialitate.
– Doza zilnică uzuală este cuprinsă între 3 mg şi 30 mg.
– Este posibil să aveţi nevoie chiar de 100 mg pe zi.
– De obicei, veţi avea nevoie de 1 până la 10 injecţii în fiecare zi.
– Fiecare injecţie nu trebuie să depăşească 10 mg.
Dispozitivul stilou injector D-mine Pen, care este necesar pentru administrarea soluției Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș nu este adecvat pentru pacienții care au nevoie de doze mai mari de 6 mg per injecție.
Pentru acești pacienți, trebuie să fie utilizate alte produse.
Nu este nevoie de a dilua Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă înainte de utilizare. În plus, nu trebuie amestecat cu alte medicamente.
• Medicul dumneavoastră vă va spune ce doză de Dacepton 10 mg/ml să utilizați și cât de des ar trebui să-l utilizați. Medicul dumneavoastră vă va spune, de asemenea, modul în care să se schimbe doza de Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă, dacă este necesar. Nu modificați doza de Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă si nu utilizați medicamentul mai des, decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă aceasta.
• Dumneavoastră și însoţitorii responsabili pentru ingrijirea dumneavoastră veți primi de la medicul dumneavoastră instrucțiuni detaliate pentru prepararea și injectarea dozelor, cu o atenție specială acordată utilizării corecte a stiloului injector pentru dozarea dorită.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș
Notă: Acest ambalaj nu include stilou injector sau ace pentru stilou injector.
Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș este conceput pentru a fi utilizat numai cu dispozitivul special stilou injector D-mine Pen și ace de unică folosință pentru acest stilou aşa cum se specifică în Instrucțiunile de Utilizare a Stiloului injector.
Descrierea Stiloului injector
• Utilizați întotdeauna un ac nou pentru fiecare injectare, pentru a preveni contaminarea.
• Acele și pen-ul nu trebuie utilizate și de alte persoane.
• Înainte de a utiliza Dacepton 10 mg/ml, studiați manual pentru stiloul injector, pentru a vă familiariza cu manipularea corectă a acestuia. Dacă stiloul este defect sau nu funcționează corect (datorită unor defecțiuni mecanice), vă rugăm să consultați Instrucțiunile de Utilizare a Stiloului.
Unde și cum să injectați [numele aprobat la nivel național]
• Mai întâi spălați-vă pe mâini.
• Înainte de a utiliza pen-ul veți avea nevoie de câteva tampoane chirurgicale și un ac fixat în conul său de protecție.
• Respectați instrucțiunile din manualul pentru Stiloul injector.
Pregătirea stiloului injector / schimbarea cartușului
Luaţi stiloul injector din cutia sa și scoateți capacul stiloului injector.
Scoateți manșonul cartușului prin răsucire în sens orar.
Introduceți noul cartuș în manșonul cartușului.
Împingeți tija filetată din spate complet. Acest lucru este cel mai bine realizat folosind vârful degetului.
Împingeți manșonul cartușului în carcasă și rotiți în sens antiorar pentru a bloca.
Atașarea acului stiloului de injectare
Respectați instrucțiunile de utilizare a acului stiloului. Se îndepartează folia detașabilă
Faceți clic pe / răsuciți acul stiloului în manșonul cartușului.
Scoateti capacul exterior de protecție al acului. Mențineți capacul de protecție exterior al acului pentru a detașa și îndepărta acul stiloului după utilizare în condiții de siguranță.
Scoateți și îndepărtați capacul interior de protecție a acului.
Pregătirea (amorsarea)/verificarea funcționării
Aerul rămas în cartuș trebuie îndepărtat înainte de utilizare. Selectați pe scală doza test prin rotirea inelului de dozare. Verificați pe fereastra de afișare doza selectată prin căutarea pe verticală de sus și nu în unghi, astfel încât simbolul ““ să fie afișat în mod clar. Aceasta se numește „amorsare” și este important deoarece vă asigură obținerea unei doze complete atunci când utilizați stiloul de injectare.
Pentru verificarea funcționarii, țineți stiloul îndreptat în sus și loviți ușor manșonul cartușului, astfel încât aerul să se poate ridica în partea de sus.
Apăsați butonul de apăsare.
Câteva picături de medicament vor ieși prin vârful acului pen. Dacă nu se elimină picături, repetați procedura.
Setarea dozei
Selectați doza dorită prin rotirea în sens orar de dozare a inelului. Corectați doza prin rotire în sens anti-orar.
Injectarea
• Zona de tegument planificată pentru injectarea medicamentului și în jurul acesteia trebuie să fie curățată prin utilizarea unui tampon chirurgical.
• Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș trebuie să fie injectat într-un loc de injectare situat pe partea din față a abdomenului sau pe partea exterioara a coapsei, sub piele (subcutanat), așa cum va arătat medicul dumneavoastră și / sau personalul medical de îngrijire.
Pentru injectare apăsați complet butonul de injectare. Țineți butonul de apăsare în jos complet în timpul descărcării medicamentului. După ce medicamentul a fost complet descărcat, așteptați timp de 6 secunde și apoi scoateți acul stiloului încet. În cursul celor 6 secunde, puteți fie să păstrați butonul de injectare apăsat fie sa-l eliberați. Verificați dacă pe afişaj apare „0,0” pentru a confirma administrarea completă a dozei.
• Locul de injectare trebuie să fie schimbat de fiecare dată când este utilizat Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș Acest lucru va reduce riscul de a avea o reacție a pielii la locul în care a fost injectat Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în
cartuș nu trebuie să fie injectat într-o zonă a pielii care este inflamată, roșie, infectată sau deteriorată. • Acul stiloului nu trebuie să fie introdus într-o venă (intravenos) sau în mușchi (intramuscular).
După ce utilizați Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș
Scoateți și aruncați acul după fiecare injectare (pentru eliminarea în siguranță, a se vedea secțiunea 5).
Îndepărtarea acului stiloului după fiecare injecție
Atașați cu grijă capacul exterior de protecție al acului de pe acul stiloului de injectare.
Detaşaţi acul stiloului prin rotirea în sens orar, exterior, scut și îndepartaţi-l corect.
Opţional:
Se pune capacul de protecţie exterior al acului stiloului în canelura corespunzătoare din stânga în cutia dvs. de transport. Deschiderea capacului acului trebuie să fie îndreptată în sus. Se introduce cu grijă acul (atașat la stilou) în orificiul capacului de protecţie. Fără a ține pe capac, împingeți în jos ferm și rotiți contra-sensului acelor de ceasornic pentru a detaşa acul stiloului.0
Atașați în siguranță capacul stiloului, după fiecare utilizare.
• Lăsați cartușul în stiloul dumneavoastră.
• Un cartuș nou poate fi utilizat timp de până la 15 zile (pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pct. 5. ” Cum se păstrează DACEPTON 10 mg/ml „)
• Dacă nu rămâne suficientă soluție pentru următoarea doză, cartușul trebuie să fie înlocuit și aruncat.
• Aruncați acul în condiții de siguranță, așa cum este descris în instrucțiunile de utilizare a stiloului.

Dacă utilizaţi mai mult Dacepton 10 mg/ml decât trebuie
Spuneţi-i medicului dumneavoastră sau contactaţi imediat unitatea de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital.
Este posibil să vă confruntaţi cu scăderea frecvenţei cardiace, cu stare de greaţă excesivă, cu somnolenţă excesivă şi/sau dificultăţi în respiraţie. De asemenea, este posibil să vă simţiţi lipsit de puteri sau ameţit în special atunci când staţi în picioare, din cauza tensiunii arteriale scăzute. Este
posibil să vă simţiţi mai bine dacă vă întindeţi pe pat şi vă ridicaţi picioarele pentru a trata astfel hipotensiunea arterială.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml
Utilizaţi medicamentul la următorul moment la care aveţi nevoie de el. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml
Nu încetaţi să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml fără a discuta în prealabil cu medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă prezentaţi o reacţie alergică, opriţi utilizarea Dacepton10 mg/ml şi să contactaţi imediat un medic sau unitatea de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital.
Semnele unei reacţii alergice pot include:
– erupţii trecătoare pe piele
– dificultăţi în respiraţie sau
– senzaţie de presiune în piept
– umflarea pleoapelor, a feţei sau a buzelor,
– umflarea sau înroşirea în gât sau a limbii

Dacepton 10 mg/ml poate determina uneori următoarele reacţii adverse:
Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
– Noduli subcutanaţi, la locul de injectare, care sunt dureroşi, deranjanţi şi se pot înroşi şi pot provoca mâncărimi. Pentru a evita formarea acestor noduli, se recomandă să schimbaţi locul de injectare de fiecare dată când introduceţi acul.
– Halucinaţii (a vedea, a auzi sau a simţi lucruri care nu sunt acolo în realitate).

Reacţii adverse frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 10 persoane):
– Senzaţie de greaţă sau vărsături, în special atunci când începeţi să utilizaţi Dacepton 10 mg/ml.
Dacă utilizaţi domperidonă şi continuaţi să aveţi o senzaţia de greaţă sau dacă nu utilizaţi domperidonă şi aveţi o senzaţie de greaţă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale cât mai curând posibil.
– Senzaţie de oboseală sau senzaţie de somnolenţă extremă
– Stare de confuzie sau halucinaţii
– Căscat
– Senzaţie de ameţeală sau de leşin la ridicarea în picioare

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 100 persoane):
– Creşterea numărului de mişcări involuntare sau de episoade de tremurat în perioadele de ameliorarea a simptomelor
Anemie hemolitică, o scădere anormală a celulelor roşii din vasele de sânge sau de oriunde din corp. Aceasta este o reacţie adversă mai puţin frecventă care poate să apară şi la pacienţii care utilizează levodopa.
– Adormire instantanee
– Erupţii trecătoare pe piele
– Dificultăţi în respiraţie
– Ulceraţie la nivelul locului de injectare
– Reducerea numărului celulelor roşii din sânge, care poate face ca pielea să devină galben- pal şi poate determina slăbiciune sau dificultate în respiraţie.
– Reducerea numărului trombocitelor din sânge, ceea ce măreşte riscul de sângerare sau formare de vânătăi.

Reacţii adverse rare (pot afecta mai puţin de 1 din 1000 de persoane):
– O reacţie alergică
Eozinofilia, un număr anormal de mare de celule albe în sânge sau în ţesuturile corpului.
Reacţii adverse care apar cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile):
– Umflarea picioarelor, a labelor picioarelor sau a degetelor
– Leşin
– Agresivitate, stare de agitaţie
– Incapacitatea de a de a rezista impulsului, manifestării sau tentaţiei de a efectua o acţiune care vă poate face rău dumneavoastră sau altora, care pot să includă:
– vă poate face rău dumneavoastră sau altora, care pot să includă
– Impuls puternic de practicare excesivă a jocurilor de noroc, în ciuda consecinţelor grave pe plan personal sau familial.
– Interes şi comportament sexual modificat sau crescut care vă creează îngrijorare semnificativă dumneavoastră sau altor persoane, de exemplu creşterea activităţii sexuale.
– Cumpăratul sau cheltuitul excesiv necontrolat.2
– Poftă de mâncare excesivă (consum mare de alimente într-o perioadă scurtă de timp) sau mâncatul compulsiv (consum de alimente mai mare decât cel normal şi mai mare decât este necesar pentru a vă potoli foamea).
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare din aceste comportamente; acesta va discuta modalităţile de gestionare sau reducere a simptomelor.
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează DACEPTON 10 mg/ml

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Dacepton 10 mg/ml după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe etichetă după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A nu se păstra la frigider sau congela.
A se ţine cartuşele în cutie pentru a fi protejate de lumină.
Păstraţi în aceleași condiții, după deschiderea și între utilizări.
Din momentul în care începeți să utilizați un cartuș nou, acesta poate fi utilizat timp de până la 15 zile. Nu reutilizați cartușul după acest interval de timp. Utilizați un cartuș nou. Nu utilizaţi soluţia dacă observaţi că şi-a schimbat culoarea în verde.
Medicamentul poate fi utilizat numai dacă soluţia este limpede, incoloră spre uşor gălbuie şi nu prezintă particule.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Dacepton 10 mg/ml soluţie injectabilă în cartuș
– Substanţa activă este clorhidrat de apomorfină hemihidrat. Fiecare mililitru de Dacepton 10 mg/ml conţine clorhidrat de apomorfină hemihidrat 10 mg. Dacepton 10 mg/ml este disponibil în cartuşe a 3 ml conţinând clorhidrat de apomorfină hemihidrat 30 mg.
Alte componente sunt:
– Metabisulfit de sodiu (E 223)
– Acid clorhidric 10% (pentru ajustarea pH-ului)
hidroxid de sodiu 10% (pentru ajustarea pH-ului)
– Apă pentru preparate injectabile
Consultaţi pct. 2 Dacepton 10 mg/ml conţine metabisulfit de sodiu în ceea ce priveşte metabisulfitul de sodiu.

Cum arată Dacepton 10 mg/ml şi conţinutul ambalajului
Dacepton 10 mg/ml este o soluţie injectabilă limpede, incoloră până la slab gălbuie, fără particule. conţinută în cartuş din sticlă transparentă, cu dop din cauciuc bromobutilic și un capac de aluminiu cu sigiliu din cauciuc bromobutilic / poliizoprenic sintetic,.

Adaugati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Share via
Copy link