Prospecte medicamente
Atazanavir Accord 150 mg / 200 mg / 300 mg capsule (atazanavir)

Atazanavir Accord 150 mg / 200 mg / 300 mg capsule (atazanavir)

Atazanavir Accord 150 mg / 200 mg / 300 mg capsule (atazanavir)

Ce găsiţi în acest prospect
1. Ce este Atazanavir Accord şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Atazanavir Accord
3. Cum să luaţi Atazanavir Accord
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Atazanavir Accord
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Atazanavir Accord şi pentru ce se utilizează

Atazanavir Accord este un medicament antiviral (sau antiretroviral). Aceasta aparţine unei clase de medicamente cunoscută sub denumirea de inhibitori ai proteazelor. Aceste medicamente controlează infecția cu HIV (Virusul Imunodeficienței Umane) prin blocarea unei proteine de care HIV are nevoie pentru multiplicare. Acestea acționează prin reducerea cantității de HIV din organism și consolidează sistemul imunitar. În acest fel, Atazanavir Accord reduce riscul dezvoltării unor boli asociate cu infecția HIV.
Atazanavir Accord capsule poate fi utilizat de adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani. Medicul dumneavoastră v-a prescris Atazanavir Accord deoarece sunteți infectat cu HIV care produce SIDA (Sindromul Imunodeficienței Umane Dobândite). Acesta este administrat, în mod normal, cu alte medicamente anti-HIV. Medicul dumneavoastră va stabili care este cea mai adecvată combinație cu Atazanavir Accord pentru dumneavoastră.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Atazanavir Accord

Nu luaţi Atazanavir Accord
▪ dacă sunteţi alergic la atazanavir sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6).
▪ dacă aveți probleme moderate sau severe ale ficatului. Medicul dumneavoastră va evalua cât de severe sunt aceste probleme înainte de a decide dacă puteți lua Atazanavir Accord.
▪ dacă luați unul dintre următoarele medicamente: vezi de asemenea Alte medicamente și Atazanavir Accord
• rifampicină (un antibiotic utilizat în tratamentul tuberculozei)
• astemizol sau terfenadină (utilizate frecvent în tratamentul simptomelor alergiilor, aceste medicamente pot fi disponibile fără prescripție medicală); cisapridă (utilizată pentru a trata refluxul gastrointestinal, uneori numit arsură gastrică); pimozidă (utilizată pentru a trata schizofrenia); chinidină sau bepridil (utilizate pentru regla bătăile inimii); ergotamină, dihidroergotamină, ergonovină, metilergonovină (utilizate pentru a trata durerile de cap); și alfuzosină (folosită în tratamentul hiperplaziei de prostată)
• quetiapină (utilizată pentru a trata schizofrenia, tulburarea bipolară și afecțiunile depresive majore); lurasidonă (utilizată în schizofrenie)
• medicamente care conțin sunătoare (Hypericum perforatum, un medicament din plante)
• triazolam și midazolam administrat oral, folosite pentru a vă ajuta să dormiți sau pentru a vă reduce anxietatea)
• simvastatină sau lovastatină (folosite pentru reducerea concentrațiile de colesterol din sânge)
• medicamente care conțin grazoprevir, inclusiv combinațiile în doze fixe de elbasvir/grazoprevir (utilizate în tratamentul hepatitei C cronice)
Nu luați sildenafil împreună cu Atazanavir Accord atunci când sildenafil este utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare. Sildenafil este folosit și pentru tratarea disfuncției erectile.
Dacă oricare dintre aceste situații este valabilă în cazul dumneavoastră, spuneți imediat medicului dumneavoastră.

Atenţionări şi precauţii
Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Atazanavir Accord.
Atazanavir Accord nu este un tratament pentru vindecarea infecției cu HIV. Puteți dezvolta în continuare infecții sau alte boli asociate cu infecția HIV. De asemenea, puteți transmite HIV în timpul acestei terapii, cu toate că riscul este redus prin terapie antiretrovirală eficientă. Discutați cu medicul măsurile de precauție necesare pentru a evita infectarea altor persoane.
Unele persoane au nevoie de îngrijire specială înainte sau în timpul utilizării Atazanavir Accord. Discutați cu medicul sau farmacistul înainte de a lua Atazanavir Accord și asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe:
• dacă aveți hepatită B sau C
• dacă aveți semne sau simptome de calculi biliari (dureri în partea dreaptă a abdomenului)
• dacă aveți hemofilie de tipul A sau B
• dacă aveți nevoie de hemodializă
Atazanavir Accord poate afecta buna funcționare a rinichilor dumneavoastră.
La pacienții tratați cu atazanavir au fost raportate cazuri de calculi renali. Dacă apar semne sau simptome de calculi renali (durere lombară, sânge în urină, durere la urinare), vă rugăm să spuneți imediat medicului dumneavoastră.
La unii pacienţi cu infecţie HIV avansată (SIDA) şi antecedente de infecţii, imediat după începerea tratamentului anti-HIV, pot să apară semne şi simptome ale inflamaţiilor determinate de infecţiile precedente. Se crede că aceste simptome sunt determinate de îmbunătăţirea răspunsului imun al organismului, capacităţii organismului de a lupta cu infecţiile care au fost prezente în antecedente fără 3 simptome evidente clinic. Dacă observaţi orice fel de simptome de infecţie, vă rugăm să îl informaţi imediat pe medicul dumneavoastră. În plus faţă de infecţiile cu germeni oportuniști, pot, de asemenea, să apară afecţiuni autoimune (o afecţiune care apare atunci când sistemul imunitar atacă un ţesut sănătos din organism), după ce începeţi să luaţi medicamente pentru a vă trata infecţia cu HIV. Afecţiunile autoimune pot să apară la mai multe luni de la începerea tratamentului. Dacă observaţi orice simptom de infecţie sau alte simptome, ca de exemplu slăbiciune musculară, slăbiciune care începe la nivelul mâinilor şi picioarelor şi se deplasează în sus către trunchi, palpitaţii, tremurături sau hiperactivitate, vă rugăm să îl informaţi imediat pe medicul dumneavoastră să caute tratamentul necesar.
Unii dintre pacienţii la care s-a administrat terapie antiretrovirală combinată pot prezenta o afecţiune osoasă numită osteonecroză (moarte a ţesutului osos provocată de pierderea vascularizaţiei la nivelul osului). Durata terapiei antiretrovirale combinate, folosirea corticosteroizilor, consumul de alcool etilic, imunosupresia severă, indicele de masă corporală crescut, pot fi unii dintre multiplii factori de risc pentru apariţia acestei afecţiuni. Semnele de osteonecroză sunt: rigiditate articulară, dureri articulare (în special a şoldului, genunchiului şi umărului) şi dificultate la mişcare. Dacă observaţi apariţia oricărui simptom din cele menţionate, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră.
La pacienții care utilizează atazanavir a apărut hiperbilirubinemie (o creștere a concentrației de bilirubină din sânge). Semnele acesteia pot să fie o îngălbenire uşoară a pielii sau a albului ochilor. Dacă observaţi oricare dintre aceste simptome, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.
Erupţii grave pe piele, inclusiv sindrom Stevens-Johnson, au fost raportate la pacienţii trataţi cu atazanavir. Dacă vă apare o erupţie pe piele, spuneţi imediat medicului dumneavoastră.
Dacă observaţi o modificare a modului în care bate inima dumneavoastră (schimbare a ritmului inimii), vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră. Copiii cărora li se administrează atazanavir pot necesita monitorizarea inimii. Medicul copilului dumneavoastră va decide acest lucru.

Copii
Nu administraţi acest medicament la copii cu vârsta mai mică de 3 luni şi cu greutatea corporală sub 5 kg. Utilizarea atazanavir la copii cu vârsta mai mică de 3 luni şi greutatea corporală sub 5 kg nu a fost investigată din cauza riscului de complicaţii grave.

Atazanavir Accord împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Nu trebuie să utilizaţi Atazanavir Accord cu anumite medicamente. Acestea sunt enumerate la pct. Nu utilizaţi Atazanavir Accord, la începutul pct 2.
Sunt şi alte medicamente care nu pot fi luate în acelaşi timp cu Atazanavir Accord. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Este deosebit de important să menţionaţi următoarele:
• alte medicamente pentru a trata infecţia cu HIV (de exemplu: indinavir, nevirapină și efavirenz)
• boceprevir (utilizat pentru a trata hepatita C)
• sildenafil, vardenafil sau tadalafil (utilizate de bărbaţi pentru tratamentul impotenţei (disfuncţiei erectile)
• dacă luaţi cu Atazanavir Accord un contraceptiv oral pentru a preveni apariţia sarcinii, asiguraţi-vă că îl luaţi exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră şi nu omiteţi nicio doză
• orice medicament utilizat la tratarea afecţiunilor legate de aciditatea de la nivelul stomacului (de exemplu antiacide, care se vor lua cu 1 oră înainte de administrarea Atazanavir Accord sau cu 2 ore după administrarea Atazanavir Accord, blocante H2 de tipul famotidinei şi inhibitori ai pompei de protoni precum omeprazolul)
• medicamente care scad tensiunea arterială, încetinesc frecvenţa cardiacă sau care corectează ritmul inimii (amiodarona, diltiazem, lidocaina cu administrare sistemică, verapamil)
• atorvastatină, pravastatină şi fluvastatină (utilizate pentru scăderea concentrațiilor de colesterol din sânge)
• salmeterol (utilizat pentru tratamentul astmului bronşic)
• ciclosporină, tacrolimus şi sirolimus (medicamente care scad intensitatea răspunsului imun)
• unele antibiotice (rifabutină, claritromicină)
• ketoconazol, itraconazol şi voriconazol (antifungice)
carbamazepină, fenitoină, fenobarbital, lamotrigină (antiepileptice)
• irinotecan (utilizat în tratamentul cancerului)
• medicamente sedative (de exemplu midazolam administrat injectabil)
• buprenorfină (utilizată pentru tratamentul dependenţei de opioide şi al durerii).
Unele medicamente pot interacţiona cu ritonavir, un medicament care este administrat împreună cu Atazanavir Accord. Este important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi fluticazonă sau budesonidă (administrate pe cale nazală sau inhalatorie pentru tratarea simptomelor alergice sau astmului bronşic).

Atazanavir Accord împreună cu alimente şi băuturi
Este important să luaţi Atazanavir Accord cu alimente (o masă sau o gustare consistentă) pentru că acest lucru ajută organismul să absoarbă medicamentul.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Atazanavir, substanța activă din Atazanavir Accord, este excretat în laptele uman. Pacientele nu trebuie să alăpteze în timpul tratamentului cu Atazanavir Accord. Este recomandat ca femeile infectate cu HIV să nu alăpteze, deoarece virusul poate fi transmis prin laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacă vă simţiţi ameţit sau confuz, nu conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Atazanavir Accord conține lactoză
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide (de exemplu lactoză), vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Atazanavir Accord 200 mg capsule și Atazanavir Accord 300 mg capsule: Galben amurg FCF (E 110) poate determina reacții alergice.

3. Cum să luaţi Atazanavir Accord

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. În acest mod, puteţi fi sigur că medicamentul este complet eficace şi reduceţi riscul dezvoltării rezistenţei virusului la tratament.
Doza recomandată de Atazanavir Accord capsule la adulţi este de 300 mg, o dată pe zi, împreună cu 100 mg ritonavir o dată pe zi şi cu alimente, în asociere cu alte medicamente anti-HIV. Medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza de Atazanavir Accord în acord cu terapia anti-HIV.
Pentru copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 6 ani şi mai puţin de 18 ani), medicul copilului dumneavoastră va decide doza corectă bazată pe greutatea corporală a copilului. Doza de Atazanavir Accord capsule pentru copii şi adolescenţi este calculată în funcţie de greutatea corporală şi se administrează o dată pe zi, cu alimente şi cu 100 mg ritonavir, aşa cum se menţionează mai jos:
Greutatea corporală (kg)            Doza de Atazanavir Accord administrat o dată pe zi (mg)            Doza de ritonavir* administrat o dată pe zi (mg)
15 până la mai puțin de 35                                               200                                                                                                   100
cel puțin 35                                                                          300                                                                                                   100

*Se poate utiliza ritonavir capsule, comprimate sau soluție orală.
Pot fi disponibile și alte forme farmaceutice pentru utilizare la copii cu vârsta de cel puţin 3 luni şi greutatea corporală de minimum 5 kg. Trecerea la tratamentul sub formă de capsule de la alte forme farmaceutice este recomandată imediat ce pacienții sunt capabili să înghită în mod constant capsule.
La trecerea de la pulbere orală la capsule se permite modificarea dozei. Medicul dumneavoastră va decide care este doza corectă pe baza greutăţii corporale a copilului dumneavoastră.
Nu există recomandări privind doza de Atazanavir Sandoz la copii cu vârsta mai mică de 3 luni.
Luaţi Atazanavir Accord capsule împreună cu alimente (la masă sau cu o gustare consistentă). Înghiţiţi capsulele întregi. Nu deschideţi capsulele.

Dacă luaţi mai mult Atazanavir Accord decât trebuie
Pot apărea simptome precum îngălbenirea pielii şi/sau ochilor (icter) şi bătăi neregulate ale inimii (prelungirea intervalului QTc) dacă dumneavoastră sau copilului dumneavoastră utilizați/i se administrează prea mult Atazanavir Accord.
Dacă, în mod accidental, aţi luat mai multe capsule de Atazanavir Accord decât v-a recomandat medicul dumneavoastră, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră specializat în tratamentul infecţiei cu HIV sau mergeţi la cel mai apropiat spital pentru recomandări.

Dacă uitaţi să luaţi Atazanavir Accord
Dacă aţi omis o doză, luaţi doza omisă cât mai curând posibil cu alimente şi apoi luaţi doza următoare programată la momentul obişnuit. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, nu luaţi doza omisă. Aşteptaţi şi luaţi doza următoare la momentul programat. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Atazanavir Accord
Nu întrerupeţi administrarea Atazanavir Accord, decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să o faceţi.
Dacă aveți alte întrebări cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Când este tratată infecţia cu HIV, nu totdeauna este uşor să se identifice care reacţii adverse sunt determinate de Atazanavir Accord şi care sunt determinate de medicamentele administrate sau care sunt determinate de infecţia cu HIV în sine. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi orice eveniment neobişnuit legat de sănătatea dumneavoastră.
În timpul terapiei pentru infecţia cu HIV poate să apară o creştere a greutăţii corporale şi a concentraţiei lipidelor plasmatice şi a glicemiei. Aceasta este parţial asociată cu îmbunătăţirea stării de sănătate şi cu stilul de viaţă, şi, uneori, în cazul lipidelor plasmatice, cu administrarea medicamentelor folosite în tratamentul infecţiei cu HIV. Medicul dumneavoastră vă va supune unei evaluări în cazul în care apar aceste modificări.
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți oricare dintre următoarele reacţii adverse grave:
• Au fost raportate erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi care pot fi uneori severe. Erupţia pe piele dispare de obicei în interval de 2 săptămâni fără nicio modificare a tratamentului cu Atazanavir Accord. Erupția severă pe piele poate apărea în asociere cu alte simptome care pot fi grave. Întrerupeţi administrarea Atazanavir Accord şi adresaţi-vă imediat medicului dacă vă apare o erupție severă pe piele sau o erupţie asociată cu simptome asemănătoare gripei, vezicule, febră, ulcerații la nivelul gurii (afte), dureri musculare sau articulare, umflare a feţei, inflamare a ochilor cauzând înroşirea acestora (conjuctivită), sau noduli roşii, dureroși, calzi.
• A fost raportată frecvent îngălbenirea pielii sau a porţiunii albe a ochilor cauzată de creşterea concentrațiilor de bilirubină din sânge. Această reacţie adversă nu este de obicei periculoasă la adulţi şi la copii cu vârsta mai mare de 3 luni, dar poate fi simptomul unei probleme grave. În cazul în care pielea sau porţiunea albă a ochilor dumneavoastră se îngălbeneşte, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
• Pot apărea ocazional modificări ale modului în care bate inima dumneavoastră (modificări de ritm cardiac). Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi stare de ameţeală sau de leşin sau senzaţie bruscă de slăbiciune. Acestea pot fi simptome ale unei probleme a inimii grave.
• Pot apărea mai puţin frecvent probleme cu ficatul. Medicul dumneavoastră trebuie să vă efectueze teste de sânge înainte să începeţi tratamentul cu Atazanavir Accord sau în timpul tratamentului. Dacă aveţi probleme cu ficatul, inclusiv o infecţie cu virusul hepatitic B sau C, este posibil să manifestaţi o agravare a problemelor dumneavoastră cu ficatul. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi simptome precum urină închisă la culoare (de culoarea ceaiului), mâncărimi, îngălbenire a pielii sau porţiunii albe a ochilor, durere la nivelul abdomenului, scaun deschis la culoare sau greaţă.
• La persoanele care urmează tratament cu Atazanavir Accord pot apărea, mai puţin frecvent, probleme ale vezicii biliare. Simptomele care semnalează probleme ale vezicii biliare pot include durere în zona dreaptă sau mediană superioară a abdomenului, greaţă, vărsături, febră sau îngălbenire a pielii sau a porţiunii albe a ochilor.
• Atazanavir Accord poate afecta buna funcționare a rinichilor dumneavoastră.
• Apariţia calculilor renali este mai puţin frecventă la persoanele care iau Atazanavir Accord. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi simptome asociate cu prezenţa calculilor la rinichi, care pot include durere în zona lombară sau zona inferioară a abdomenului, urină cu sânge sau durere în timpul urinării.
Alte reacţii adverse raportate în cazul pacienţilor trataţi cu atazanavir sunt următoarele:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
• durere de cap
• vărsături, diaree, durere abdominală (durere de stomac cu disconfort), greaţă, dispepsie (indigestie)
• epuizare (oboseală extremă)

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):
• neuropatie periferică (amorţeli, slăbiciune, furnicături sau dureri în braţe şi picioare)
• hipersensibilitate (reacţii alergice)
• astenie (oboseală sau slăbiciune neobişnuite)
• scădere în greutate, creştere în greutate, anorexie (pierdere a poftei de mâncare), poftă de mâncare crescută
• depresie, anxietate, tulburări de somn
• dezorientare, amnezie (pierdere a memoriei), ameţeală, somnolenţă (stare de somn), vise neobişnuite
• sincopă (leşin), hipertensiune arterială (tensiune arterială mare)
• dispnee (scurtarea respiraţiei)
pancreatită (inflamaţie a pancreasului), gastrită (inflamaţie a stomacului), stomatită aftoasă (ulceraţii în gură şi puncte dureroase), disgeuzie (insuficienţa perceperii senzaţiilor de gust), flatulenţă (vânturi), uscăciune a gurii, balonare
• angioedem (umflare severă a pielii şi a altor ţesuturi, cel mai frecvent a buzelor sau ochilor)
• alopecie (cădere sau subţiere neobişnuită a părului), prurit (mâncărime)
• atrofie musculară (micşorare a muşchilor), artralgie (apariţia durerii în articulaţii), mialgie (durere musculară)
• nefrită interstiţială (inflamaţie a rinichiului), hematurie (sânge în urină), proteinurie (exces de proteine în urină), polakiurie (creşterea numărului de urinări)
• ginecomastie (mărire a sânilor la bărbaţi)
• durere în piept, maleză (stare generală de rău), febră
• insomnie (tulburări de somn)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane):
• tulburări de mers (mod de mers anormal)
• edeme (acumulare de lichid)
• hepatosplenomegalie (mărire a ficatului și a splinei)
• miopatie (durere a muşchilor, sensibilitate musculară sau slăbiciune musculară, neprovocată de exerciţiul fizic)
• dureri ale rinichilor

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Atazanavir Accord

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă, cutie sau blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Atazanavir Accord
Atazanavir Accord 150 mg capsule
– Substanţa activă este atazanavir. Fiecare capsulă conține atazanavir 150 mg (sub formă de sulfat).
– Celelalte componente sunt:
– Conținutul capsulei: lactoză monohidrat, crospovidonă (E 1202), stearat de magneziu (E 441)
– Învelișul capsulei: gelatină, Albastru strălucitor FCF (E 133), oxid negru de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171).
– Cerneală neagră: shellac (E 904), oxid negru de fer (E 172), hidroxid de potasiu (E 525)
Atazanavir Accord 200 mg capsule – Substanţa activă este atazanavir. Fiecare capsulă conține atazanavir 200 mg (sub formă de sulfat). – Celelalte componente sunt: – Conținutul capsulei: lactoză monohidrat, crospovidonă (E 1202), stearat de magneziu (E 441) – Învelișul capsulei: gelatină, Albastru strălucitor FCF (E 133), oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), Galben amurg FCF (E 110). – Cerneală neagră: shellac (E 904), oxid negru de fer (E 172), hidroxid de potasiu (E 525)
Atazanavir Accord 300 mg capsule – Substanţa activă este atazanavir. Fiecare capsulă conține atazanavir 300 mg (sub formă de sulfat). – Celelalte componente sunt: – Conținutul capsulei: lactoză monohidrat, crospovidonă (E 1202), stearat de magneziu (E 441) – Învelișul capsulei: gelatină, Albastru strălucitor FCF (E 133), oxid galben de fer (E 172), dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 127), Galben amurg FCF (E 110). – Cerneală neagră: shellac (E 904), oxid negru de fer (E 172), hidroxid de potasiu (E 525)

Cum arată Atazanavir Accord şi conţinutul ambalajului
Atazanavir Accord 150 mg se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari, umplute cu o pulbere granulară de culoare albă sau aproape albă, cu lungimea de 19,30 mm, cu capac de culoare verde opac inscripționat cu „H” în culoarea negru și corp de culoare verde deschis opac inscripționat cu „A6” în culoarea negru..
Este disponibil în blistere OPA-Al-PVC/Alconținând 30, 60 și 90 capsule. Este, de asemenea, disponibil în flacoane din polipropilenă cu densitate înaltă (PEÎD) cu închidere securizată pentru copii și sigiliu, conținând 60 capsule.
Atazanavir Accord 200 mg se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari, umplute cu o pulbere granulară de culoare albă sau aproape albă, cu lungimea de 21,40 mm, cu capac de culoare verde opac inscripționat cu „H” în culoarea negru și corp de culoare verde deschis opac inscripționat cu „A7” în culoarea negru.
Este disponibil în blistere OPA-Al-PVC/Alconținând 30, 60 și 90 capsule. Este, de asemenea, disponibil în flacoane din polipropilenă cu densitate înaltă (PEÎD) cu închidere securizată pentru copii și sigiliu, conținând 60 capsule.
Atazanavir Accord 300 mg se prezintă sub formă de capsule gelatioase tari, umplute cu o pulbere granulară de culoare albă sau aproape albă, cu lungimea de 23,50 mm, cu capac de culoare verde opac inscripționat cu „H” în culoarea negru și corp de culoare verde deschis opac inscripționat cu „A8” în culoarea negru.
Este disponibil în blistere OPA-Al-PVC/Alconținând 30, 60 și 90 capsule. Este, de asemenea, disponibil în flacoane din polipropilenă cu densitate înaltă (PEÎD) cu închidere securizată pentru copii și sigiliu, conținând 60 capsule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *